Skip to main content

Geng Memuah - Kenduri Wafa & Iyan

Sabtu lepas, 2 Jun - Aku dan geng Memuah yang lain attend kenduri kawin one of us, Wafa kat Bahau nuuu~~~ Lama dah agenda ni diperbincangkan..tapi tinggal 2 minggu nak majlis punya plan baru betul2 diguna pakai dan dirangka serta diwancana dengan baik. Hehehehe.

Aku offer dak2 ni tido umah aku malam sabtu tu utk mudahkan perjalanan. Takde la sabtu pagi tu baru nak kutip sorang2 yang bukan nye sekangkang kera jarak umah masing2. Hehehe. And lepas depa setuju, Zona, Masy, Keri and Bella pun tido umah aku le malam tu  lepas depa mai seketa dengan Swift baru yang maha angkuh dan terkenal di Highway Plus..ahahaha!!!

Tapi lepas anta Unidentified Tumpang Person (UTP) tu, masuk je highway plus through Sri Putra toll tu diaaaaaa keta punya panjang, banyak, terkedek2 gerak menghala Seremban. D.E.M..Ni poblem dia..sebab nak mai sama2, satu geng kan..cumanya, antara geng2 ni dua orang adalah photographer opisyel kenduri tu. Ada anak kecik plak tu yang jadi skejul tu slow skit nk start grak. Yelah, ate nak bawak baby2 Memuah Junior ni kan..kalau tak bawak, memang awal dah gerak.

Tapi detail citer malas ah nak citer cni. Entri ni just  nak tepek gambar2 geng memuah ni...ada kawan aku sorang tu blogger pemes nak gambar utk citer kat blog dia..Aku pn cuba la uplod seawal mungkin mana yg boleh. Harapnya nanti trapik aku terpalit jugak la kan..ahahahahaha!!!!


memuahA


memuahB

memuahC

Gambar first tu sebenarnya patut si Aqil kat tangan Wafa, sekali timer dh start boleh plak dia meragam taknak kan. Amir terus sambar..hahaha..tapi sebab timer 10sec, sempat jugak dapat gambar tu. Gambar 2nd tu kira pose formal and the 3rd one tu pose bebas. Hehehehe.

Ini la geng memuah kami yang tak ramai mana..tapi merrier than any other geng..cewah!!!! Ahahahahaha!!!! Alhamdulillah lepas ada anak, pun kami leh gather camni. Moga ukhwah kami berkekalan lah hendaknya yeee..

Congrats to Wafa n Iyan..semoga dianugerahkan Allah anak2 yang comel, soleh dan dengar cakap ye..Semoga perkahwinan korang dirahmati dan berkekalan.

And yg dok umah aku tu harapnya berpuas hati la ek..

Comments

Masy said…
takleh blah gambau 1st tu punye cerita hahahahah!! klu la dpt snap masa ko huru hara cari port lepas port kene sambar dgn amir, sure lawak! hahaha

ai laikeee gambau gaya bebas. aqil dok perati pakcik keri. xiyad dok usha apak dia punye posing manje. kihkih
muneyp said…
congrats wafa and husband...power korang.semua turun
Jard The Great said…
Siapalah blogger pemes tu.. cishhh.. hahaha
Syah Shah said…
Tengok gambau kau urang baru aku tingat, aku tak amek gambau pun ngan Wafa!!
HEMY said…
Masy, hahaha..aku ye2 la ingat dh smpi masa snap kan

cik mooney..kalau kena gaya n masa, kami turun kenduri ko plak..hehehe

jard lah blogger yang peymes tuuuu

syahshah..itu le pasai...aku tido ek masa ko lepak2 dlm tu kan. aku bgun2 dah takde..aku masa tu tunggu wafa smyg katanya...nak amek gambar sama le plannya..skali kul 5 baru depa siap..hahaha
en_me said…
sonoknyer gi tengok orang kawen tuuu.. ehhhee
zonaku said…
aqil x der rupa nangis pun.. cam hepi je....



masyyyyyyyy!!!!!!! ena tayang kelangsingan badan dia kat pic last tu
❀aRaBeLLa❀ said…
hahaha Xiyad memana kamera mesti dok pandang Kak Zona..berkenan betei dia kat Kak Zona..
Aima Othman said…
meriahnye gambau ni!!! i like!!!

pasni turn sape plak??? hehehhehe

Popular posts from this blog

VADS Berhad - Streamyx call center Reunionn

God!! My colleague has just received an email warning all of the respective employee to not storing any files, pictures or mp3 which are clearly not related to our work in the computer. Eventhough I didn't get the email, for precaution, I just upload all these images and write an entry bout it..ehehe..And these pics already got rid of the C drive..kiki Hmm..Actually this very reunion was held on 19th of June. Since there were a lot more special ocasion this month..ex:my anniv..ehehe..so this event report has been on hold till this very day..nga nga!! The reunion are for the guys that used and still working at streamyx call center and most of them are/were the splitters..It was held at 24hrs MCD near IKEA. Left pic : Me..just about the kicked off from my friend's house..the style of the day..haha.. right pic : Asmah. The one decided to invite all of us out of sudden due to rindu banget sama kami smpi nanis2..comey la semah..hehe=p Me taking the pic. From left clockwise ; Semah,

Ikat bini kamu, anak perempuan kamu pada tiang yang paling kukuh!!!

Received a parcel when I was at my parents' house. A small book of the detail translation of surah Al-Kahfi. Thanks to PPZ (Pusat Pungutan Zakat) for the yearly gift. And a beneficial one of course. My math teacher once told us before she started our math class about how the first ten verse could save you from Dajal's lure and seduction. Akan tiba waktu Dajal bermaharajalela di penghujung dunia menawarkan segala macam kemewahan dan kehendak yang sukar untuk ditolak. Dan bilamana kita tunduk pada hebatnya Dajal memenuhi permintaan kita, maka neraka lah jawabnya. Maka ikatlah anak-anak perempuan kamu, isteri dan ibu kamu di tiang yang paling utuh dan kuat dalam rumah kamu dengan kemas kerana apabila Dajal menghentakkan kakinya ke bumi, seluruh kaum wanita akan berlari-lari mendapatkan Dajal meninggalkan segala-galanya. Akan dicampak anak yang sedang didokong, suami mereka untuk Dajal. Meraung2 lah mereka diikat pada tiang. Tapi jangan pula kamu kasihankan mereka dan membuka ika

R itu menakutkan untuk si pelat seperti aku

It's a weekend accompanied by my beloved wife. Balik kampung, spending the weekend at my parents' house. Sambil tolong-tolong mak masak, banyak gak benda yang disembangkan. Antaranya kisah-kisau h masa aku kecik dulu..Mak dok citer la perangai budak2 aku kat wife ku. Huhuhu~~~ Antara yang mak citer, hal masa aku kecik yang pelat. Haa...dulu aku pelat nak sebut huruf R. Memang jadi huruf L yang tebal la bila nak cuba buat huruf R tu. Makcik2 aku selalu gak ajar aku nak sebut R. " Camni, RRRRRRRRrrrrrr~~~~~~ ", sambil tunjukkan lidah yang bergetar-getar. " Ooo..ok..ALELELELELELELE~~~~ ", aku cuba ikut getaran R tadi, tapi nyata bunyi yg kuar tetap huruf L...jadi ALE sebutannya..tapi bergetar. Korang bayangkan dan buat la sendiri. Ada sekali tu mak guna petua guna daun lalang untuk lurut atas lidah tu. Perghhh!!!~~~ jangan harap le beb!! Aku cabut awal-awal dah sebelum mak aku sempat naik umah. huhu.. Tapi yg paling aku ingat saat paling menakutkan dan