Skip to main content

Posts

Iphone..Should I bought one to replace my Note 8?

Recent posts

Kedai Roti Canai Pok Ripin Kg. Maras

Petang-petang lepas aku dah qadha' tidur malam yang tak lena memikirkan Xiyad...kabo ke Xiyad.. "Yad..jom makan roti canai" Mata terbuntang terus bersinar-sinar. Kita sekejap je ready. Ada plak gugel pasal kedai roti canai tengah sawah kat Maras. 20 minit gak perjalanan. Tapi..mem kita bersiap tak macam askar..Udahnya kuar dari umah je dh 6 petang. Memang mapuh dah..Keluar pulak tengok jalan...tudddiaaaa ramei nyaaaa manusia mai ganu.  Wakpenya maghi ganu natang...tadop apo pung...ujang sokmo looo..anging ghibuk bukang leh gi pata sining... Tapi teruskan juga perjalanan. Masing-masing dah lapor. Yelah..tak berapa nak ada selera mikirkan hal Xiyad. Lepas abeh urusan klinik makan ayam goreng MAT ORI tak jauh dari situ. lapo balik dah. Tak berapa lama kemudian, kami pun drove along a small road, sekali di kejauhan dah nampak ramai orangnye...berbasikalll, bermotosikal..kereta pun berduyun tengah-tengah sawah yang takde apa woiii..apa pulak sume jakun sawah ni woiiiii..gi Sek

Alhamdulillah..hanya perlu dijaga rapi

 Cam syok pulak menulis semula..Tengah ada mood ni..aku sambung pasal kes khatan Xiyad ni lah ye.. Malam sebelum nak ke klinik..udahnya aku yang tak lena tidor. doa mudahkan urusan memang tak lekang la dari mulut aku..tersedar dr tidur je, aku prasan mulut aku dok kumat kamit baca doa tu. Yelah...kita kalau boleh nk bagi kita je yang tanggung sakit tu kan..dengan risau nya kot kena tampal kulit ke apa.. Mimpi yang bukan-bukan aku malam tu. Rasa panjang sangat malam tu. Tapi mujur aku tengok Xiyad elok je tido. Masuk subuh, masa aku menunaikan hajat tu..terpikir nak belek Fatah (aku namakan bebird aku Fatah taww..hahahaha). Bila ku belek, eh..memang la dari bekas jahitan kulit ke pangkal kepala tu ada ruang. Macam lebih kurang je keadaan bebird XIyad yang skang ni. And Doktor yang sunatkan Xiyad whom I texted last night, replied and said tak perlu jahit balik. Just selalu bersihkan, keringkan dengan antiseptic or air garam..which aku memang buat pun. Jadi pagi semalam, mindset aku dah l

Jahitan Khatan terbuka. Aduu...jahit semula?

Dok buka dari petang tadi..tak menaip apa pun lagi. Gi cari lagu-lagu konon nak updet playlist yg dh bertahun-tahun tak bertukar. Tapi sudahnya, lagu-lagu lama gak yang aku cari. So something happened hari ni. Jadi maybe something to write as token of kenangan suatu hari nanti kan.  Xiyad berkhatan selasa minggu lepas. So it means, its already more than a week lah. Xiyad ni penakut sungguh. Nak tengok kote sendiri pun dia takut. Katanya teruk sangat kote dia..takut nak tengok. Jadi masalah lah sikit kan nak cepat baik..bila tak berapa berani. sakit pun jerit, geli pun jerit, tersentuh pun jerit..haha..xiyad lah xiyad. Jadi aku pun basuh and cuci luka bebird dia tu punya lah berhati-hati. kena selalu tanya pedih ke? ayah letak macam ni....sakit ke?. hahaha Jadi hari ni dh hari ke dua lah dia try pakai seluar kat rumah. Dia pun rasa tak sakit. And dah mandi sendiri. Ok la semuanya.. walaupun lambat..asalkan baik ok kan. But tadi petang aku tergerak hati nak check bebird dia.  "meh X

Turki Winter Vacation - Day 6: Istanbul and Bursa

Day 6 is the most anticipated day for us as we are going to the snowy peak in Bursa!! We hit the road as early as usual and after few hours of driving, we stopped for a quick washroom visit at one of the rest area called KAMILKOC. And then we headed to our lunch place. Ahmed is still suggesting that if we could just skip our zuhur and asar prayer, it would make the timing much smoother. haha. And again we replied, " you don't need to worry about our prayer Ahmed, we know how to deal with it ". Our lunch was at HUNKAR Restaurant which took quite some time to reach there from our hotel. We could feel the chilliness in the air when we stepped out of the car. I asked Xiyad to eat a lot by saying he would be freezing up there in the snow if he did not want to eat more. hahaha. We did not take our prayer time after the lunch and went straight to the cable car place. This is the place that we wanted to go the most. The snow experience...yeayyy!!! Ayoh and Mok dec

Turki Winter Vacation - Day 5: Pamukkale, Ephesus

One thing about me when visiting any cold places or country, I would wanna try to take a shower with its cold chilling water. When I went outstation and stayed at the hotel with their full blast aircond, I would have a hot shower everyday and that made my skin dried. In Turkey, I only had hot shower once. That was during my night at Pamukkale and right after I stepped out from the shower, I was sneezing like hell. Nice lobby. Actually that night ada Belly Dance. AKu dh pakat nak gi tengok dengan Adam. Sekali tengok bilik jauh le pulak nak jalan kan...lepas mandi semua..hmmm bercinta la nk keluar balik. Terhindar lah kami dari maksiat. hahahaha Masa ni baru nk kebah2 sikit si Fiya. Biasala..bangun tido kan rasa sihat sikit. Boleh la pujuk suh jalan sendiri When I tried the cold shower at first, fyuuhhhh...it's so cold my entire body went numb. Then I was shivering hard while applying the shower gel. And the shivering continued after the shower. But to my amaze, aft