Selamat Tinggal Umah No. 15

>> Sunday, May 29, 2011

Tengahari tadi lepas tanyakan pasal pakej Az-Zahrah, aku dan Cembam gi umah bujang lama aku untuk kuarkan barang treasure terakhir yang tertinggal dalam umah tu sebab memang dah smpi harinya penghuni umah tu kena kuar. Tuan umah bagi notis 3 bulan. Housemate2 lama aku sume tu dah ikut haluan masing2. Masing2 dok ngan member masing2. And yg dh kawin of course la kuar.

Oh, pada yang mungkin tertanya2. Pakej deliver baby kat Az-Zahrah ni rega dia RM1275. Kena at least jumpa doktor pakar 2 kali sebelum bersalin, bilik 4 katil, ada sessi sauna percuma. Dia pun cadangkan utk start register bulan ke 7. So kami carry on check kat klinik desa je la. Cembam senang skit check situ sebab dekat ngn sekolah beliau.

Mulanya Cembam suh buang je sume barang yg ada kat umah tu. Tapi hati tetap nk gi tengok. takut ada barang yang berharga. And memang relieved gile aku pergi gak. Sebab memang ada barang2 berharga. Keta mini Shell collection yang aku beli, kasut hantaran adidas aku pn tinggal!!!! Siyes mati2 ingat dah bawak balik sini dah. Upanya aku tinggal kat sana. And ada la DVD2 yg leh aku letak kat kampung since abah dh dibelikan DVD player baru oleh menantu dia. Hehehehe.

Memang sedey gak tgok umah tu lepas dh berbulan tinggal. Walaupun dh macam tempat pelarian perang smlm aku tgok ngan barang2 yang nak dikuarkan, kotak2,tong gas apa sume tu tapi semua memori2 kat situ mmg terus menerjah kepala otak aku. Memori pahit ilang set DSLR dan laptop aku pn mai balik. Aku jumpa ko kat mahsyar...jaga ko. haa...emo aku haaa~~~~

Macam-macam hal la kat umah no. 15 tu. Makcik sebelah yg dok tegur then kata lubang najis blkg tu tak tutup ada bau. Dah tuan rumah aku bagi penutup kecik. Last2 dia tutup kan dengan atap masa akak tu besarkan dapur. Mekasih ek akak. Tapi lepas pada tu pn dia komplen lagi. Masalahnya aku dok bilik tepi lubang tu pn tak bau. Aku tak puas hati, kawan yg jarang datang pn aku suh bau dari bilik aku..tak bau plak. Time kami tebas semak2 betul2 atas lubang tu pn tak bau. Memang atap tu cukup dh. Jadi smpi skang aku kompius bau tu mungkin dari dapur kakak tu sendiri. =p

Antara entri-entri pasal Umah No, 15;

1) Kenangan Raya Umah No. 15 Geng Kacak Tegar

2) Kisah menyeksa Kucin yg selalu berak di Umah No. 15


Wat entri ni baru teringat..Aku kena la tepon bank2 aku sume nak bagitau yg alamat aku dah bertukar. Kalu tak payah le. Huhuhu. Aku call la satu2 pasni. 

Kepada budak2 umah No 15 yang kacak belaka, semoga perpisahan kita ni membawa rahmat dan hidayah pada kita semua. Yang single jadi dabel la hendaknya..yang dabel jadi triple. Ahli kuarganya..bukan badannya yeeee.

Masing2 masih dok area2 sini je. Kalau malam tu mimpi aku pijak telor korang time korang syok layan MU lawan Barcelona..roger la aku. Leh kita jumpa. Ahahahahaha!!!!

ADIOS UMAH NO 15!!!!! 

9 comments:

Aimi dan Pakcik Hashim May 29, 2011 at 7:59 PM  

pes time tgk kot pic ex housemate ko

Pocket May 29, 2011 at 8:25 PM  

barang barang yg nak dibuang memang kena double check, mana la tau geran motosikal ker tertinggal, xpun surat nikah.. beb.. mahu terbakar document tu, abih punah jgak woo:D

pocket pung baru pindah umah.
serious terasa mcm terbuang barang barang penting...
cam...
'eh aku dulu ada dua bini ke satu jer haa? cam ilang satu la.. tertinggal kot.'

gitu gitu..

wHoSeNa May 29, 2011 at 8:54 PM  

kemain smuanye..control hensem...hikhik

zonaku May 30, 2011 at 11:49 AM  

hahahaa......

korang x set taru tarikh kemas, n kosongkan rumah ker???


aku ms keluar mmg rmh bersih n kosong. abis angkut barang, datang cuci rumah semula sebelum pulangkan kunci

syah shah May 30, 2011 at 6:28 PM  

Pindah umah baru kekadang memang rasa sedih skett mengenangkan memori yang tertinggal kat rumah lama tak boleh diulang kat memana pun... But then, life moves on... :D

syah shah May 30, 2011 at 7:08 PM  

island hopping tu tak mahal laa hemy, satu kepala baru rm25 tau.. lagi murah dari mangrove tour tuh...

HEMY May 30, 2011 at 7:18 PM  

tu la pocket..sebaik aku gi gak tengok barang

tak set kot aku siap tnya banyak kali..hehehe

jard..yg baju ijaukebiruan tu je kot..ahahaha

syahsyah, si bella ckap 300...ke satu bot..bella ni kang...eiii..info salah ni

syah shah May 31, 2011 at 4:41 PM  

tu kira satu bot laa tu...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP