Sisipan Raya feat Geng Kacak Tegar Umah No.15

>> Monday, September 28, 2009

Kembali bekerja pagi ini. Membesit menyelusuri jln lengang ke cyberjaya dengan kelajuan yg mampu membunuh dgn mudah. Terasa lain sdkit perasaan pegi keja pagi ni sbb sblum ni berpuasa...ni hari pertama keje tak puasa..huhu. Mlm tadi dh lyan tenis dh..mmg gian. Mlm ni mungkin main lagi.

Mmg byk emel yg menunggu..semak mata..serabut..sllnya kalau aku cuti dlm 47 email je..kali ni smpi 140 plus email..fuhh..senak beb mata nk belek satu2. Nk catch up lak ngn isu2 yg user hadapi. Tp wat skit2..ni tghri dh ok skit. tu leh blog. Lgpn manager dr belanda sudah mari..dok tepi aku..aiyaaa..kacoo kacoo. Kena blog time dia lunch, yakni skang.

Umah no.15 sblum ni menghadapi mslah pencemaran udara. Bila bukak pintu..atau anda smpi je umah..haruman taik kucin yg menusuk lubang idong akan terus menyerang. Pergh..cam gampang beb. Disebabkan ada tanah tanih ntah dtg dr mana kat laman aku, kucing2 telah menjdikan tempat tu sbg public toilet diorg..mmg cilake beb. Kat atas pasir, atas rumput..yg terbaru atas simen pn diorg berak. Bukan sekor..mcm diorg nye union kucin2 haremm ni dh sepakat berak umah aku.

Ingat lepas raya ni mmg nk bersihkan..nk jirus tahi2 ngan pasir2 yg menarik minat tu..tp sabtu aku smpi dh terjirus. Aku msuk umah korn, housemate aku kata abg sebelah yg jiruskan. Awww..malu la plak. Time terserempak aku tunduk je..segan beb jiran basuhkan taik kucin. Mekaseh abg sulaiman..jasa mu ku kenang. Housemate aku ckap mungkin sbb umah dia pn berbau..atau mmg kucin dia punya angkara. So ptg tu aku jirus lagi kasi bersih. Skang udara umah kami segar semula...yeahhh..tggl satu je lg mslah..blkg umah tu dh mcm hutan simpan bukit larut..gila semak.

"pagoh..kalau ko tetiba tersandung batu kat luar..jatuh meniarap pengsan kat blkg umah tu..kitorg tak dapat jumpa beb. Ingatkan gi umah abg kau..upanya dh seminggu mati kat blkg..kena tutup semak samun"

"Aku rasa time meeting penduduk salah satu minit mesyuarat dia kan..BUDAK UMAH NO.15. Aku rasa diorg siap kemukakan cadangan camne nak halau kita beb..mesti siap pengerusi tu tanya "ada apa2 lagi aduan pasal budak2 jahanam umah no.15 tu?"".

"oit...taik kucin dh bersih..jom tebas semak blkg umah..takkan nk tggu jiran tebaskan gak wehhhh"

Ni la antara lelucon sesama kami yg kami spekulasikan..ahahahaha!! yeaa...aku rasa kami ni jadi hot item bila smpi kat mesyuarat penduduk. Akakaka. Alaaa..bukan malas la..kami mmg bersihkan sekali sekala..dh rumput tu pnjg cepat sangat..salah kami ke??ahahahaha


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


Sebelum pulang beraya hari tu..geng2 kacak tegar umah no.15 ada buat photoshoot sempena raya. Dek kerana si Korn yg kini menetap di pahang pn ada umah..jadi kitorg sepakat amek gambar ramai2. bila lagi, pasni mau pindah kuar dr umah ke kan. Mmg siap mengenakan baju raya masing2 la sume. Pagoh siap punggah balik dr beg dia..siap sterika utk pose terbaik buat tatapan anda sume.

Maafkan la aku kalu korg perasan gambar2 ni pn baju melayu ungu..itu je baju terbaru aku. Kan sunat mengenakan baju yg baru bila nk raya..wpun bukan baru..tp ungu tu la yg terbaru..ehehe. So, enjoy je la ek gambar2 raya dr kami..GENG KACAK TERGAR UMAH NO.15!!!




Kami la kumpulan nasyid "mak aih kacaknya dema"



Bermaaf2an amalan kami











Last but not least..terima la pose solo ku yg cute banget ni..yeahhhh..jangan lah tergoda ye gadis2 di luar sana...ahahahaha!!!

20 comments:

Jard The Great September 28, 2009 at 2:39 PM  

mesti ko bnyk airbrush gmbr2 neh kan? ehehe..

aRaBeLLa September 28, 2009 at 2:40 PM  

tak boleh belah gambor korang wehhhh...ekeke
btw betui ke ni umah sewa ko..cam bukan umah org bujang wei..siap langsir ropol bagai ,sofa segala.."mewah" nye korang...

syah shah September 28, 2009 at 2:55 PM  

err... ko punya ketinggian tak cukup sama dengan diorang eh?? mueheheheheh :P :P

~wAniE~ September 28, 2009 at 3:27 PM  

aku tgok umh ko agak bersih..mcm lulus jd bakal suami yg pembersih..tp bile ko cite sal hutan simpan kat belakang umah ko..mcm nk gagal kn aje..msti ade ular sawo sebesar pokok kelapa wat umah kat situ..baek bersih kn cpt..huhu

LotsOfLove-Pearls September 28, 2009 at 3:27 PM  

banyaknyer email..
nak kena cek satu2 and baca tu yang sedikit payah..

huhu..

selamat bekerja..

zonaku September 28, 2009 at 4:22 PM  

bca komen syah, baru aku perasan.. ko mmg kureng tahap ketinggian berbanding diorg....


btw, bgs2, rumah bujang cam rnmh keluarga.. kemas. x mcm rmh bujang..

~0~ September 28, 2009 at 4:46 PM  

posing cam power rangers...kihkihkih

HEMY September 28, 2009 at 5:56 PM  

Jard : mana ada airbrush..tulen banggg

Arabella : hasil pemberian oranggg

SyahShah : haah..aku plg cute

wanie : yg blkg tu susah skit sbb tak sll ke blkg..besa la tu..ehehhe. dh kata kami ni geng plg wanted utk jadi menantu

LOL : slamat berkerja juga...mmg semak la nk cek satu2

Citahrudin : sng citer, kacak=aku

cahaya : mmg comel..betul betul betul

zonaku : mmg kami bagus orgnya..permbersih

imHepPie September 28, 2009 at 6:14 PM  

geng kacak tegar ade maseh solo??lalalal~~~

green September 28, 2009 at 6:42 PM  

dah..g ler bersihkan semak samun tu..
jgn sampai majlis bandaraya yg dtg bersih..x 'hensem' r kalu cam tu..

HEMY September 28, 2009 at 11:00 PM  

ImHeppie : adaaaa..aku pn solo..aahahaha

Green : ekekeke..ada masa cuti nnt kami gotong royong la

Mak Su September 29, 2009 at 11:47 AM  

dah kemaskan semak-samun? hehehehe

wah.... ada gaya menantu solehah, eh! soleh

Masy September 29, 2009 at 4:50 PM  

bermaafan amalan korang eh? hahahahaha bagus2

syah shah September 30, 2009 at 10:48 AM  

oit... apdet apdet... takkan majuk palk orang kate ko tak cukup ketinggian... hahahahahah :P :P :P

Sharif John October 1, 2009 at 7:22 AM  

Selama Hri Raya Bro... meriah raya kamu...

Erina Asmawani October 2, 2009 at 12:13 AM  

kacak betul la dema..yang baju ungu tu paling kacak..(bak duit raya, penat memuji ni).Neway, gamba semua smartla bro.jeles aku!

shafiz October 5, 2009 at 4:00 PM  

KEPADA SEMUA PENONTON GAMBAR² DIATAS, GAMBAR KAT SITU JE HENSEM, KAT TEPI² TU TAK TAU LA NAPE DIORANG TAK TANGKAP GAMBAR KAT SITU.. HAHAHA. SELAMAT HARI RAYA....

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP