geng kucing taikkk

>> Saturday, October 17, 2009

Keamanan penduduk umah no 15 tidak lagi dikompromi. Halaman umah no 15 kini menjadi sasaran GENG KUCING TAIK. Sudah berbulan perkara ini berlaku..Tp kini penduduk2 umah no 15 sudh tidak boleh menahan sabar. Saban pagi, asal keluar rumah, hidung sudang diterjah oleh bau tahik yg sangat gampang. Bukak je pintu depan..perghh..tahik2 kucin GENG KUCING TAIK ni akan menusuk lobang idung kami. Cisss!!!

Kami tadah air penuh baldi..jirus smpi lah tiada lagi kesan pasir yg kami assume menjadi penarik minat geng kucing taik ni 'berurusan' di halaman umah kami. Tp rupanya bukan hanya di atas pasir2..atas rumput pn geng kucing taik ni mengganas. Kalau ada yg terpijak..perghhh..lagi bangsat keadaan umah ni jadinya.

Kami beroperasi lagi..kami bersihkn lg..tp bila 2 hari selepas itu..tompokan taik hijau daun sudah ada dlm longkang yg tak berpasir walau skit pun. Mmg gampang geng kucing taik ni. Ada skali kami tklarat nk basuh..kami biar je..last2 jiran sblh tolong basuh bila mana menyagka tiada org di rumah. HUhuhu..smpi begitu skali. Yg pasti..bukan kucing kami.

Malam itu kami berjaga..terlihat kelibat 2 ekor kucing mahu berurus niaga...kami hendap perlahan2..bila isyarat kami beri..kami pn melompat keluar dr tmpt persembunyian...si kucin yg baru nk berurus niaga tadi terkujat dan cuba melepaskan diri. Kami berjya menangkap seekor dr kucing tersebut.

Kucing warna putih bertompok kini disoal siasat ;

Kami : sapa tuan kau..bgtu cepat...!!!
Kucin : Nyiaaaawww (wa tknak bgtu)
Kami : ko nk tunjuk kuat ahhh..sblum kami seksa kau..baik bgtu sapa tuan kau!!!
Kucin : (Prrrr...) ayah kau..
Kami : tak guna punya kucing...kau mmg sengaja cari nahas...

Kami ikat tiap2 kaki kucing tadi..kami kangkang kan beliau dan ikat pada pagar umah kami. Menghala ke umah jiran depan..Tiap kali kami lalu..kami jentik telur dia...

PIAAAAPPPPP!!!! nyiooowwwwwww.....prrrrr!!!!!

Kami : haaa..kau masih tknak bgtu kami ah?? hebat kau ah..kawan2 jom jentik lagi telor dia...

PIAPPP!!!! PLAP!!! KETEK KETEK!!!Nyiowwwwww...aaauuuuu~~~~~

Jiran2 mula melihat kezaliman kami. Ada yg mula berbisik2. Tp tuan kucin ni masih belum muncul..

"Apa pandang2??? ada masalah..kau ke tuan punya kucing ni??kau??? kau??!!!", salah sorg dari kami melepaskan amarah sambil menunding jari. Jiran kami hanya menggiling smbil menggetap gigi tiap kali si kucin di jentik telornya..besar sebelah telor kucing ni skang.

Keesokan pagi kami lihat ada lagi setompok taikkk!! cilake..amarah kami tahap memuncak. Kami jentik lagi telor kucing tadi smpi si kucin dh tak mampu bersuara...

Kami : cakap....sapa yg berak lagi ni??!!! Ni mesti kerja geng2 kau kan!!!??
Kucin : Prrr~~~ mana la aku nampak..ko ikat aku ngadap umah depan..diorg berak blkg aku...

Sian kucin ni..dh kena seksa cmtu pn..geng lain dajal gi berak lagi..Mmg gampang!!!

19 comments:

~0~ October 18, 2009 at 12:52 AM  

kejam btol ko siksa kucing tue....hahahhahah

k.e.r.i. October 18, 2009 at 2:34 AM  

malam ni ko mimpi kucing tu jentik telor ko plak.
hahahahaha

CAHAYA October 18, 2009 at 7:04 AM  

Jahatnya seksa binatang. Aku selalu ter'imagine'. Time akhirat esok, bila binatang ditanya siapa seksa dia.

Mesti dia jerit, "Dia, dia!" sambil tuding jari kat ko. Huhu.

Kejam dowh.

bEEdLE d' bARd October 18, 2009 at 8:24 AM  

kejam..huhu..ciannnya kucing tu

yoro okino October 18, 2009 at 8:56 AM  

besh kot berak kat umh ko
huhuhuh

HEMY October 18, 2009 at 10:09 AM  

~O~ : Baru kucin tu tau amarah kami nii

K.e.r.i : aku mimpi catwoman yg hot jentik telo aku ..ok je kot..ahahahaha

cahaya : ahahaha..jgn la main akhirat..tak aci..ahahaha

bard : ahahaha...kami ganasss

yoro : cilake la cmtu..asal besh je berak...

sharamli October 18, 2009 at 7:21 PM  

xbaek t0l..dy0rg p0n nk berak cm kita gk..kn..kn..kn..

HEMY October 18, 2009 at 10:37 PM  

Zara : yaaa...kami memang keji..mwahahahaha

Sharamli : cmtu aku suh mereka berak kat laman umah ko la..ok??

Masy October 19, 2009 at 8:12 AM  

komen si keri cam siot laa hahahahhha

tetibe ilang dah idea nk komen ape. cisssss :))

kurzz,  October 19, 2009 at 9:15 AM  

adoilaa....haahha ko nyer soal siasat cm FBI!!..erm pe kata ko wat cara lembut plak..usap2 ker bgi mkn..sure kuceng tu bagitau kat ko sape tuan dier hehehe ;P

syah shah,  October 19, 2009 at 10:15 AM  

bai, kot ye pun janganlaa seksa kucing tu sampai camtu... bedosa okeh??

agaknya kucing yang ko tangkap tu memang kucing terbiar, tu pasal takde tuan datang claim...

kucing tu masih datang berak pasal dah ada bau... ko kena kasi hilang bau tu...

HEMY October 19, 2009 at 11:25 AM  

Sharif John : ko amek la kucing2 gent taik ni..ahahaha

Masy : apsal? ko nk jentik telor gak masy??ahahahahaha. lusyah tol

Kurzz : ahaha..tak kose nk layan2 usap2..ahahaha

syahShah : aku mmg nk taruk sabun pn kat longkang tu...dem..dh bazir sabun

zonaku October 19, 2009 at 12:53 PM  

hehehheee.. ko kene ilangkan bau taik dia dl.. br dia x dtg berak dah.. try tuang minyak tanah ker petrol ker... tp jaga2, jgn ko kasik bakar rmh dah ler....

errr.. satu lagi... cuba ko kasik kemas area dia menjamban tu.. meti dia x selera dah nak membuang

Mak Su October 19, 2009 at 1:57 PM  

uyoooo, dahsatnya.... maksu tak masuk campo... maksu ada bela ikan sepat masin jer.

HEMY October 19, 2009 at 2:42 PM  

Zonaku : dh kemas dh tauuu..benciiii!!!

Mak SU : ahahaha...itu sodap digorenggg

Erina Asmawani October 20, 2009 at 1:50 PM  

huhukhuhuk..kesian kucin2 tu wehhh..
sedey aku..

tapi kucin2 ni kalo dah bau najis dia kat tempat tu sampai mati pun dia menyahtinja kat situuuu je..

aku cdgkan ko pasang air pancut pusing2 kat laman umah ko tu,confirm masalh selesai ;p

p/s: tak tahan kucing tu menjawab, pandai ko berimaginasi eh..haha

Kerja keras adalah energi kita October 21, 2009 at 10:11 AM  

regard
know from blogger Indonesia
This is my first blogger to make the comment and please come back greetings and congratulations and success

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP