puasa datang je..teringat aku memori Ramdhan suatu masa dahulu

Puasa nak sampai dah ek...?? Dah habis bayar belum wanita-wanita mahu pun laki2 di luar sana tu? Harapnya kita sume dah bersedia la ye nak menghadapi puasa ni. Aku dah sedia ngan beras sekampit kat dapur tu. Time pose aku akan masak nasi putih dan beli lauk luar. So sebulan mmg cukup sangat la sekampit beras tu..lebih2 punye.

Heee..sebelum pose punya citer stat, aku letak 2 link citer pose aku yang aku akan kenang setiap kali bulan pose menjelang. Citer anak muda yang cari duit untuk meringankan beban mak ayah dia, untuk yuran SPM dan yuran adik2 dia..Ada masa belek2 la.

Memori Puasa 1
-Kisah pengalaman interbiu pertama seawal umur 16 bulan Ramadhan demi mencari duit yuran SPM dengan niat taknak susahkan mak ayah. Siap tipu interviewer dah berenti sekolah...

Memori Puasa 2
-Kisah kerja di tempat yg orang tak akan sangka kau punya keputusan cemerlang

Laptop takde..ni pinjam housemate ku yang lain plak. Pagoh, tuan laptop yang aku pinjam tu nak pakai laptop dia untuk surf kat luar. So, selain dari menonton Avatar HD pagi tadi, memang tak buat pa la aku tanpa laptop.

Sambil menonton tu aku blajar lukis guna Adobe Illustrator..tapi bila dah siap aku tak tau plak camne nak kaler..Kena mintak tolong FarahY ajar ni...hehehe

Comments

nurlailie izani said…
nice story!! mmg leh cte kat anak2 nt..heheeh...
HEMY said…
hee.harapnya la boleh beri pengajarn untuk anak2
Ku Tak Sempurna said…
isk isk isk

.
.


.
.


.
.
sedih aku..

.
.

.

.
.

terharu
.
.
.

.
.


napela cembam jumpa ko dulu?
errr... takde peluang ke 'kita' ni??

errr... memain takleh ke cembam??

psssttt... klu tak memain pun ok.. hihihi
Masy said…
aku komen dulu baru baca. hueheheheheheh

nk baca skrg!
syah shah said…
aku quote dri cerita part II
"Maka petang itu kami dtg smula slpas tidur dan mkn tghri."

KAta puasa?? Apsal makan tengahari plak nih?? Kantoooiiiii.... Muahahahahahahahah :P :P :P
aku cam heran apasal singkat sgt n3 ni sampai eh "aku nk komen menda ni?"

p/s:aku lupa click both link.dem..hahaha.sat baru nk baca.maknanya aku akan gelak kemudianla lepas komen
HEMY said…
KTS : eerrrr...nnt i fikirkan camne nk bgtu kak cembam ko..ahahahaha

syahshah : aku pn dh tak ingat..samada time tanya tu dh start pose atau belum..atau aku rasa mmg aku salah taip makan malam..sebab aku gi malam..
Farah Y said…
Boleh je ajar! InshaAllah, no problem :)