puasa datang je..teringat aku memori Ramdhan suatu masa dahulu

>> Saturday, July 17, 2010

Puasa nak sampai dah ek...?? Dah habis bayar belum wanita-wanita mahu pun laki2 di luar sana tu? Harapnya kita sume dah bersedia la ye nak menghadapi puasa ni. Aku dah sedia ngan beras sekampit kat dapur tu. Time pose aku akan masak nasi putih dan beli lauk luar. So sebulan mmg cukup sangat la sekampit beras tu..lebih2 punye.

Heee..sebelum pose punya citer stat, aku letak 2 link citer pose aku yang aku akan kenang setiap kali bulan pose menjelang. Citer anak muda yang cari duit untuk meringankan beban mak ayah dia, untuk yuran SPM dan yuran adik2 dia..Ada masa belek2 la.

Memori Puasa 1
-Kisah pengalaman interbiu pertama seawal umur 16 bulan Ramadhan demi mencari duit yuran SPM dengan niat taknak susahkan mak ayah. Siap tipu interviewer dah berenti sekolah...

Memori Puasa 2
-Kisah kerja di tempat yg orang tak akan sangka kau punya keputusan cemerlang

Laptop takde..ni pinjam housemate ku yang lain plak. Pagoh, tuan laptop yang aku pinjam tu nak pakai laptop dia untuk surf kat luar. So, selain dari menonton Avatar HD pagi tadi, memang tak buat pa la aku tanpa laptop.

Sambil menonton tu aku blajar lukis guna Adobe Illustrator..tapi bila dah siap aku tak tau plak camne nak kaler..Kena mintak tolong FarahY ajar ni...hehehe

8 comments:

nurlailie izani July 18, 2010 at 12:20 PM  

nice story!! mmg leh cte kat anak2 nt..heheeh...

HEMY July 18, 2010 at 4:05 PM  

hee.harapnya la boleh beri pengajarn untuk anak2

Ku Tak Sempurna July 18, 2010 at 8:50 PM  

isk isk isk

.
.


.
.


.
.
sedih aku..

.
.

.

.
.

terharu
.
.
.

.
.


napela cembam jumpa ko dulu?
errr... takde peluang ke 'kita' ni??

errr... memain takleh ke cembam??

psssttt... klu tak memain pun ok.. hihihi

Masy July 19, 2010 at 8:40 AM  

aku komen dulu baru baca. hueheheheheheh

nk baca skrg!

syah shah July 19, 2010 at 10:01 AM  

aku quote dri cerita part II
"Maka petang itu kami dtg smula slpas tidur dan mkn tghri."

KAta puasa?? Apsal makan tengahari plak nih?? Kantoooiiiii.... Muahahahahahahahah :P :P :P

cik selamah kundang July 19, 2010 at 10:23 AM  

aku cam heran apasal singkat sgt n3 ni sampai eh "aku nk komen menda ni?"

p/s:aku lupa click both link.dem..hahaha.sat baru nk baca.maknanya aku akan gelak kemudianla lepas komen

HEMY July 19, 2010 at 10:43 AM  

KTS : eerrrr...nnt i fikirkan camne nk bgtu kak cembam ko..ahahahaha

syahshah : aku pn dh tak ingat..samada time tanya tu dh start pose atau belum..atau aku rasa mmg aku salah taip makan malam..sebab aku gi malam..

Farah Y July 19, 2010 at 2:40 PM  

Boleh je ajar! InshaAllah, no problem :)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP