Suatu ketika dulu..awek-awek adalah pengalaman menarik. Mesti baca!!! In bukan entri membangga diri

>> Tuesday, April 27, 2010

Tetiba teringat zaman kolej, so bila dikenang zaman kolej ni ada 2 benda paling menarik. Network game dan Aweks. Ekekeke. CGPA?? apa ke de kes, masuk U nak grad je. CGPA tak pakai pun untuk kerja (ahahha..untuk pembaca yg masih belajar, ini fakta benar. Tapi takut kena gam. SILA JANGAN TIRU NASIHAT INI). Terbaca berita-berita sadis kena rogol sebab ikut pakwe balik umah la, konon jumpa famili la. Sebenarnya takleh salah 100% kat gadis si mangsa. 5% datang dari laki tu juga..or pakwe mangsa.

Walaupun aku baik, comel dan dipercayai ibu-bapa gadis, tapi walaupun dengan status ini, aku masih punya ilmu lelaki yakni memikat gadis. Walaupun tak terrer masih lagi ada tau. So, korang leh bayang yang memang terrer dan kena plak siap ada baca-baca. Bahaya~~~~

Dulu, gaya aku memang tak berapa gentle, aku selalu mintak kawan pada gadis yang ku minat itu utk tanyakan status. Aku ada sebab sendiri ngape tak gentleman tanya sendiri.

1. Aku tak sekelas pun kadang ngan awek tu, aku nk citer apa kalu tetiba aku nak kenal ngan dia? Sepanjang citer ni kena ingat aku bukan lah terrer. Status ku BAIK, COMEL DAN DIPERCAYAI IBU-BAPA GADIS. Aku tak suke bagi impression kat gadis tu yg aku syok kat dia. Haaa..imej kena jaga. So, cara selamat nk tau dulu ada pakwe ke tak

2. Aku tak suke teruskan kalau dah ada pakwe, aku baik dan tak suke kacau relationship orang lain ye

3. Aku malas nak kawan-kawan dulu sebab dah nyata nak kapel kan (ni mind set love affair aku masa tu..teruskan membaca utk tau lanjut). Kadang pompuan suke layan bulan2, baru bagitau ada pakwe. So bulan-bulan tu baik aku get rid je..leh try ramai lagi weh bulan2 kalau kat kolej ni. Mwahahahaha~~

 
Kalau yang ni??Masa dia single dulu mungkin boleh la try. Kalu skang..kena cermin diri la. Dah la tak kaya. Walaupun realitinya, kaalu dia pilih orang besa cam aku..insyaAllah bahagia. (sambil tgok kiri kanan kot Cembam tengah ushan ngan mata besar amarah)

Okeh, lepas dah tau takde pakwe, baru next stage beb. Kena la dapatkan nombor tepon. Sekali lagi kadang nombor ni dapat sendiri dari awek atau dapat dari orang lain. Weh, what the fart gentle2 ni. Yg penting final outcome. Mwahahaha.  Lepas dh dapat nombor, meseg2 la. Aku tknak la citer lanjut macam ne nak mengayat awek dalam meseg ye. Tapi setiap meseg sebenarnya leh tau ada chance ke tak. Kalau gadis tu tipu2 macam bagi chance pn tau. 

Aku pulak jenis boleh tau, bila aku approach that girl sebenarnya apa outcome yg bakal aku dapat. Siyes. SO kadang dapat ayat, "Bagi I masa ye.." atau  "kita kawan dulu kenal hati budi". Haa..dari sini aku tau la ada chance ke tak. Kalau macam takde chance tp masih mahu, usaha lagi sampai ayat tu ada chance. Mana yang aku pandang suke tapi tau takde chance aku malas la nak teruskan. Setakat ni sume yg nampak ada chance. And so far sume dapat. Mwahahaa...ada la satu tu tak dapat, tapi yang tu sebab hint and chance tu jadi serentak masa jumpa gak. Yang ni jatuh dalam kategori lain dalam tips "how to tackle a girl" ye. Ngahahaha

Sebab apa aku tak suke nak try kalau aku dh tau macam tak dapat walaupun kadang kita leh usaha. Sebabnya..aku student beb. Guna JPA je yg masa tu 3K je satu sem. Nak cuba kena ajak kuar, call, meseg..tu sume duit. Aku tak suke laburkan pada skim yang lagha. Aku skim cepat kaya je bab awek ni. Mwahahahaha~~~ Yg mana aku tau mmg dapat, bagi la alasan apa pun, aku tau dah takkan ke mana. Kepada ku juga akhirnya. Heehehehe

Paling best bila nampak satu awek cun wohh masa kat kolej dulu. Aku terus approach kawan aku.

"weh, ko nampak awek tu?"
"yang mana?"
"baju merah tu"
"fuh..lawa"
"sat lagi jadi awek aku"

Pergh..gile kan ayat gua. Citer betul ni. And memang akhirnya aku kapel ngn awek tu. Hehehehe. Dulu time kolej banyak kan pilihan. Tapi aku setia ok. Aku meliar bila dah single je. Aku masih ingat ada awek yang approach aku masa first sem. Masa tu konon wa dah ada awek tau. Time aku makan tiba-tiba datang berdiri tepi aku.

"Makan sorang je?"
"Haah...dah makan?"
"Dah..", then dia join balik kawan dia

Tetiba dia datang balik bila kawan-kawan dia beransur keluar dari kafe.


"Saya balik kampung minggu ni. Minggu depan kita jumpa lagi ye"

Fuhh..memang best. Cun gak awek tu. Orang ganu. Dah kawin pun ngan kawan aku juga satu kolej. Tapi masa tu ada awek. Wa setia. wa tak layan tau. Then ada la satu awek yang aku mintak ajar bahasa jepun. Niat aku sebab aku nak kasi terrer la bila aku amek sem depan. Masa tu pun takde studi sangat..SO, mintak awek ni ajar aku bila free. Lepak kat kusi astaka kolej smbil aku blaja sebut dan tulis jepun.

Later aku kapel ngan kawan dia. Sekali lain plak dari mulut gadis tu. Kata aku lak yg macam syiok kat dia. Padahal masa orientasi dia siap amek biodata aku. Masa tu masing2 tulis biodata utk sesi icebreaking.

"saya simpan ye biodata awak. Nak kenal lagi rapat"

Haa..sekali bgtu kat awek aku di kala itu, macam aku yg syiok. Dah la bgtu depan awek ku kala itu. Last-last aku citer kat awek ku kala itu apa sebenarnya terjadi macam tak best la. Macam jatuhkan air muka dia plak kan syok kat aku. So, jangan wat citer bukan2 sebab kadang terkena sendiri tauuuu~~ Tapi aku tak layan ek masa tu. Aku ada awek masa tu. Awek masa tu dan awek kala itu nyata lain orang ok. Mwahahahaha~~~


Setiap awek ada perangai tersendiri dan aku seronok melalui pahit manis love affair kami. Aku blajar perangai pompuan sepanjang sesi kapel. Tapi kalau takde jodoh memang tak lekat la kan. Awek ku bertukar setiap tahun. Tu yang declare la. Mwahahaha~~~ And lepas dah moved on (of course la frust tiap kali clash. Ingat aku main2 ke couple. Kalau boleh smpi kawin tau), aku guna apa yg aku belajar untuk teruskan pencarian pasangan hidup. Cewaaahhhh

Lepas keluar kolej baru aku tukar mind set. Daripada, kenal untuk kapel, kepada kenal dulu la..kalau ok, kapel kot. So, untuk mind set ni sempat la 2 orang. And salah sorang nya adalah bini ku skang. Wahhh!!! Dah hujung entri baru ingat bini!!! Errrrrr..sekurang2nya laling ingat mu nyai ku...ahahahahahaha!!! 

Kesimpulannya? Laki pandai berkata2 and pandai menilai emosi, gaya badan, tutur bicara si gadis utk tau ada chance ke tak. Jangan la terlalu cinta smpai lupa diri ye. Anda wanita, gadis ada banyak benda yg akan terkorban dalam cinta. Kami lelaki, we gain je kerjanya. Duit je la labur banyak. Paling aku tak suke trend sume benda mintak izin kapel. Nak kuar tnya pakwe, beli tu tanya pakwe. Kat mak ayah tak bagitau. Aku selalu bagitau mak ayah je nak watpe, awek tak bagitau. Mwahahaha..Tapi ngan bini, err..hai nyai ku Cembam. Laling nak publish entri ni. 

Lagi satu, kalau boleh kenal la dulu hati budi sebelum jadi isteri atau suami ye. Kalau awek takpe. Awek atau pakwe guna prinsip aku. Haa..catit;

Memang orang kata jangan pentingkan rupa. Tapi ko nak yang huduh ke? Bangun setiap pagi kat tepi muka huduh tu. Nak? Yang penting kita tertarik pada dia dan cantik pada mata kita. Tak kira luaran atau dalaman. Jadi maknanya kita semua nak yang 'cantik'. Jangan poyo kata tak pandang rupa. Aku tampar kang. Hahahaha. 

Lagi satu, dalam banyak2 pilihan atau aweks, ko tak tau pun setiap sorang tu baik ke tak. Betul? So, why not pilih je yang paling cun atau yang paling ko minat. Then belajar untuk menerima baik buruk beliau. Kalau banyak sangat buruk, sendiri pikir la. Pompuan nak clash senang je. Dia bagi alasan "Awak terlalu baik utk saya". Abih kau jalang ke smpi aku yg tak berapa baik ni pun terlalu baik. Ahahaha. Ini adalah alasan paling gampang untuk diterima ye.

 
Why not kan try je yg cantik and seksi begini. Kot memang baik hati dan boleh dilentur. Kan?? Pilih yg cun di mata kita then alhamdulillah OK ngan kita. Tak ke best. So, ok je pandang rupa tau..(credit flickr)

Oklah. samapi di sini saja ye. Ini adalah cubaan entri yg agak panjang. Nak try tengok orang ada rasa tertarik ke nak baca. Nak gak terrer cam kapten. Entri panjang2 pun orang baca. ekekeekek. Bubbye

36 comments:

PnConfused April 27, 2010 at 11:50 AM  

aku bc smpi habissss... kire ko berjaya lah kannnn????


keh3...

zella y April 27, 2010 at 11:52 AM  

aah...menci btul bila org ckp dia xpandang rupa...bukan ke first skali kita pandang rupa dulu...br kenal hati budi...

gambar ppuan seksi tu mmg xboleh blah...hehhehe

~Bloggerina~ April 27, 2010 at 11:55 AM  

5% je letak salah lelaki? adoiiii

Frodo Baggins April 27, 2010 at 11:56 AM  

mata aku pokes kat pic bawah tu jer. grrrrr ~~


jujur, mmg pandang rupa dulu. sedap amata memandang n kau nak toleh berkali2 tuk make sure dia ni org ke bidadari. cam tu lah konsepnya. tp subjektif.

ada yg tido seblah kau, giler cantik semua puji, tp hati x cinta pun. ((bukan pasal gay)) tp sudahnya ... baham jugak! ngahahhaha ~~~ << ni tuk suami isteri yer adik2.

pe aku merepek .. tp aku baca sampai abis entry sioot ni. owh aku save pic iteeww!


wooohaaaaaaaaaa ~~~


>>___<<

syah shah April 27, 2010 at 11:57 AM  

pokok pangkalnya hati sendiri... buruk di mata orang, tak semestinya buruk di mata kita...

ramainya exes... tengok cam aku... sekali kenal, sangkut, kapel, terus kawen... alhamdulillahhhh... kikikikikik :P :P

HEMY April 27, 2010 at 11:57 AM  

Pnconfused : yessss...berjayaaa!!!!

Zella : haaa..stuju ko ngan aku ye..bagus

Bloggerina, ni merujuk yg kes kena bawak lombok la...kena rogol kat umah BF la..

yg ni 95% pada pompuan tu..Kalau teguh iman dan latar blkg agamanya..takdenya senang2 kena angkut. smpi rumah lak tu..jangan salah anggap ye kata saya menangkan laki

::ienafazlyna:: April 27, 2010 at 12:06 PM  

fuhh..berpinar mata nak bace sampai abes entry nie..hehehe..a`ah la..betul ko ckp..rupe tu penting..patut ckp, nak yg sedap mata memandang, bukan ckp xpandang pada rupe...tapi ade jugak yang tak kisah kot...tapi aku kisah..muahahha...

♥ balkidz_hunny ♥ April 27, 2010 at 12:09 PM  

i memang bace sampai abis..
tak best bace sekerat2 lol~

u berjaya la nie :)

PnConfused April 27, 2010 at 12:09 PM  

surelaa pandang rupa....

tp, bnd subjektif kan... janji aku rasa encem.. dahlaaaa... org len rasa xencem.. ada aku kesahhh... ???


okehh.. dah... dah komen ikut konteks.. ngeh3

HEMY April 27, 2010 at 12:16 PM  

Frodo Baggins, betul tu...kalau dh kawin lunaskan je la tjawab kan..mana tau lepas make out timbul rasa cinta walau kawin paksa

syahshah : sy lelaki yg berusaha utk jodoh syah shah..tu yg ramai tu

ienafazlyna : sume orang kisah...mungkin yg mmg famili atur akan cuba juga utk mencintai pelan2 apart of the looks

balkidz hunny : yeaaa..berjaya lagiiii

Confused, haah...bini kita lawa tauuuuu

Frodo Baggins April 27, 2010 at 12:18 PM  

hemy, amboi kau .. make out tuh! mmmmbbwahahahhaha


>>___<<

Nor Arinee Mat Saaud April 27, 2010 at 12:32 PM  

ade salah sket ni kot.. for fresh grad, if you aim for dem big company/organization or international org. CGPA paling penting beb. ..kalu takat cukup2 makan , hantar CV buat menyemak jela.

Erina Asmawani April 27, 2010 at 12:33 PM  

aku berjaya baca sampai habis..kiranya ko mat romeo gakla eh mase blaja dulu..haha..

gambar last tu dasyattt.Aku yg pompuan pon terpegun..kuikui

Erina Asmawani April 27, 2010 at 12:37 PM  

aku berjaya baca sampai habis..kiranya ko mat romeo gakla eh mase blaja dulu..haha..

gambar last tu dasyattt.Aku yg pompuan pon terpegun..kuikui

~wAniE~ April 27, 2010 at 12:48 PM  

ehh dulu ak pn cm ko..setia beb bile ad bf n kalo x bf br rs nk usha2 org..so skrg aku setia beb..haha

Kyuubi_85 April 27, 2010 at 12:55 PM  

pandang rupa dulu la beb baru ada hati nak tekel. hehe

wah, nak berguru lak ni cmana nak ngorat awek. haha

Jard The Great April 27, 2010 at 1:04 PM  

ahaha.. tahniah buat entri panjang yg menarik.. ramainya ex ko. nways.. ku sokong pendapat frodo baggins.. sekian. =p

Kapten April 27, 2010 at 1:40 PM  

berjela2 awek ko masa belajar
padahal aku lg hensem

betul kata org, hensem tak guna kalau x pandai ayat.

tunjuk ajar ku sifu!!!

LORD ZARA 札拉 April 27, 2010 at 1:49 PM  

hahaha~

Kapten punya ayat tak boleh blah!

kih3~


^.^

Eh, gambar2 tak boleh blah~

Yang abwah tu...errr~~

HEMY April 27, 2010 at 1:58 PM  

shinawawa eyenie : yeahh..aku pun berjaya kiranyaaa~~~

Frodo Baggins : dah..tu lumrah manusia..bak kata Pocket, dalam drama je tak sentuh..ahahaha

Nor Arinee : Tapi kalau CGPA rendah, but masa wat praktikal, kita wat something yg company tu nak..rasanya dia amek yg ada praktikal knowledge ni or yg CGPA je lebih??hehehe

Erina : jangan terpegun..tu gambar EX aku..ahahahaha

wanie : ko setia skang ah..eelelelele...

kyuubi_85 : so damn right. tkyah la berguru..tak dijamin peratus kejayaan

Jard, jujur ah menarik?? alhamdulillahhh

Kapten, jadi ayat lagi penting dari hensem ah...ekekekkee

Lord Zara, tu gambar penarik undi

Mak Su April 27, 2010 at 2:30 PM  

siap ada biodata? mak aaiiiii, advance gilers

tengok gambar kat bawah... mak aaiiii

i heard the thing yell yell ler, 'let me out! let me out!'

huhuhu

Kniedaz April 27, 2010 at 2:43 PM  

org dulu2 je kata 'apa ada pada rupa' tapi skang suma benda kena kira, rupa kenalah ada, kalau tak sehensem/cantik cam artis tp bila org pandang best je tu oklah..pastu dari semua segi kenalah ada walau tak seberapa..zaman skang ni kita kena 'jual' diri kita sket..baru ada kualiti..(eh eh aku ni merepek plak ye..)
hemy, ko ingat tak suma nama aweks lama ko tu?

Masy April 27, 2010 at 2:44 PM  

tak suke kacak relationship orang lain ye <-- kacak????? hahaahah

Ku Tak Sempurna April 27, 2010 at 2:53 PM  

kesimpulannya :

walaopon ko pernah ada banyak aweks, tp ko masih lagi ada satu isteri sekarang ni..

bila nak tambah???



muahahaha


ooopppssss... sori cembam :D

HEMY April 27, 2010 at 3:25 PM  

Mak su, ko men maksu wat saya turned on..ahahahaha

kniedaz : of coz la ingat sume kniedazzzzz

Masy, ekekeke..ingat tknak tukar..kena tukar gak la

KTS : errr....errrrr

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr April 27, 2010 at 9:17 PM  

waktu zaman sekolah dulu gua kaki kapel..

tapi mai umur masuk 20-an ni pesal aku dh xda kapel??

hak3...

heran plak..

sbnrnya dh malas nk pk! takut frust! huh! mmg penakut betul aku ni

LotsOfLove-Pearls April 28, 2010 at 2:22 PM  

kenangan yg best diingat-ingat semula.

senyum2 sendiri ar tue..
hehehe..

Bro Framestone April 28, 2010 at 5:10 PM  

awek baju merah..???

he..23x kan sebijik cam bro cakap kat entry nie http://www.broframestone.com/2010/04/wanita-berbaju-merah-lebih-menghairahkan


BroFramestone Blog

Anonymous,  April 22, 2013 at 7:51 AM  

I really like it when individuals get together
and share thoughts. Great website, stick with it!


My web blog :: germany

Anonymous,  June 5, 2013 at 8:49 AM  

With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?
My site has a lot of unique content I've either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help prevent content from being stolen? I'd definitely appreciate
it.

Look into my page - frances bavier pictures

Anonymous,  June 7, 2013 at 11:45 PM  

I constantly emailed this web site post page to all my associates, since if like to read it afterward my
friends will too.

Feel free to surf to my website ... luxe vakantie

Anonymous,  June 9, 2013 at 12:17 AM  

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren't already ;)
Cheers!

Feel free to visit my website: luxe vakantiehuizen

Anonymous,  June 9, 2013 at 12:09 PM  

Hi there, I desire to subscribe for this weblog to get newest updates,
thus where can i do it please assist.

Stop by my blog; vakantiehuisje frankrijk ()

Anonymous,  June 12, 2013 at 7:01 PM  

Hello, i feel that i saw you visited my web site thus i came to go back the choose?
.I'm attempting to find things to enhance my website!I assume its adequate to make use of a few of your concepts!!

Here is my homepage ... vakantiehuisje frankrijk

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP