Pintu masa 20 tahun lepas untuk beli barang lebih murah

>> Thursday, March 1, 2012

Harga barang sekarang makin mahal. Gaji tak naik selaras dengan kenaikan harga barang. Tapi dok komplen2 pun aku tengok ramai gile je yang leh makan subway lah, tony roma's la, all those cozy dining places kan..tapi sekali sekala nak juga rasa dah banyak ada merata2 ye dak. 

Ada tanggungan lagi lah terasa. Kadar inflasi makin meningkat, mee goreng pn 5 hengget dh skang. Teh ais RM1.80 haaa...mana pergi RM1.20 pn tak tau dah. Paling murah RM1.50 la. Telor mata goreng sehinggit..Arghh..Memang makin mahal la. 

Aku dok berangan satu benda ni. Kalau aku ada satu bilik masa, pintu masa atau apa sahaja lah. Yang mana aku langkah masuk je ruang tu, aku akan kembali ke masa lampau, tempat yang sama. Aku set 20 tahun lepas. 


So bila aku nak beli barang je, aku bukak pintu masa ni and masuk ke dalam. Yang menunggu adalah parallel world 20 tahun lepas. Tapi tempat yang sama. Jadi untuk gunakan pintu tu, aku kena berhati2. Yelah. Kalau aku guna dekat umah aku skang, 20 tahun lepas kompem takde lagi bangunan ni. Takpun orang lain yang duduk kan. Jadi aku kena berhati2. Kena tau tempat yang bakal aku keluar dari pintu tu kenalah tempat yang orang tak nampak.

Kang tetobe kuar tengah2 pasar orang ramai, abeh la orang tau rahsia aku. Jadi aku kena hati2 pilih tempat. Bila dah ke alam 20 tahun lepas, boleh la aku berbelanja dengan harga yang lebih murah. Nak beli beras ke, barang dapur, baju2. Tapi limited skit lah choice kalau bab elektronik, baju2 tu kan. Fesyen dulu ngan skang tak kena la pulak. 20 tahun dulu pn takde anmum, kena lah aku beli susu lain untuk Xiyad haa. Jadi benda paling ideal nak beli adalah barang2 dapur la.

Mesti aku leh beli ikan murah, bawang ke apa je lah. Leh gi pasar malam 20 tahun lepas burger singgit je. Memang best lah. Borong2 sume then pakai utk diri sendiri. Oh, aku takleh nak jual balik. Cap apa sume brand mesti lain. Lagipun mesti tarikh luput yang tertera kat barang tu 20 tahun lepas beb. Sapa nak beli. Pakai sendiri je lah.

Oh, memang la simple je permintaan aku ni. Baik aku angan2 mesin buat duit. Tapi takleh. Hidup ni tamak sangat bawak bahana. So aku cuma harap ada pintu masa utk beli barang2 lagi murah jeee...hehe. Eh tapi ni salah satu je dari angan2 aku. Yang ultimate fantasy semestinya yang ini haaa...


3 comments:

Anonymous,  March 1, 2012 at 11:11 AM  

SABAK BERNAM MP Guilty

Sabak Bernam member of parliament Datuk Abdul Rahman Bakfi was found guilty by the sessions court here yesterday of eights counts of making false claim in respect of RM 80,000 when he was sugai Air Tawar assemblyman four years ago

Anonymous,  March 1, 2012 at 11:21 AM  

Bahaya ada pintu tu.

Kalau jatuh ke tangan org jahat abes la kita. Banyak negara akan di kawal oleh pemerintahan kuku besi. Negara2 akan di kawal oleh undang2 yang memihak pada satu puak shj... ehh jap.. bukan ke dah ada masalah nie..

maknanya pintu ni dah jatuh ke tangan org jahat..

hahaha

HEMY March 1, 2012 at 12:55 PM  

anon...org yg baca blog ni je yg tahu aku ada pintu ni..org len tak tau..hahahahaha

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP