Maaf le YB..saya tak kenal YB~~

Pagi ni aku bangun kul 11 pagi..Ahahahaa. Memang penat la pale otak kot pikirkan keja 2 minggu ni (dan-dan salahkan keja..ahahaha. Padahal takde impak pun terasa sebelum ni). Aku bangun, layan katun Ben10 yg dah nak abes, then wife aku call ajak gi umah terbuka YB depan jalan ni haa..Aku pun pantas gosok gigi dan keluar.

Dah abeh raya baru ada umah terbuka..ekekeke. Aku sampai je, wife aku yang kelihatan lawa banget pagi itu terus ke bahagian lemang. Tak amek pun nasi. Dia nye daging bau sikit..bau daging yang tak best tu. So, layan lemang je la ngan saki baki rendang yang ada. Aku amek sepiring tapai ubi.

Makan-makan sume, cari buah duku ngan rambutan yang aku tengok depa2 ni dok usung, tapi aku tak jumpa plak kat mana nak amek. So, lepas dapat eskrem cup, kami pun balik. Baru nak kuar ke jalan, ada seseorang senyum kat aku dan sapa "mekasih ye datang".

Aku tergamam kejap, lantas membalas senyuman. Tapi beliau cam terus pandang aku. Errr..aku tgok keliling yg lain tengah pandang aku. Then wife aku tegur "salam la". Eh, baru aku perasan dia hulur tangan. Aku dok pokus kat muka and cuba paham apa yang berlaku smpi tak perasan dia nye tangan. Aku salam dan berlalu pergi.

"Itu la YB..."
"Laaa..mana aku tau"
"ahahaha...mesti dia heran apsal tak kenal dia, tapi makan umah terbuka dia"
"Ahahaha..dem..muda je muka"

Errr..sori ek YB. Saya dagang merantau, mana la nak tau yang mana satu YB. Hehehehe. Tapi terima kasih la atas makanan yang dihidang yeee.

Kul 12 malam ni tiket aku balik Putrajaya...

Comments

Erina Asmawani said…
ahaha...boleh plak ko g tenung je muka YB tu..mesti kecit hati YB tu ko x kenal dia ;p

P/s: ku ingat Yunus Badawi tadi.Haha
Masy said…
hahaha ha'ah aku ingtkan Yunus Badawi. br nk pelik apsal ko x kenal dia, kot aku yelah x kenal dia klu x jmpe aritu hahaha
zonaku said…
sama la ngan masy n erina....
zonaku said…
sama la ngan masy n erina....
HEMY said…
kih kih....YB rozmey saje dlm kepala korang yeee
Kniedaz said…
Akak pun jenis tak amik port YB atau org kenamaan ni..yg selalu kua muka dlm tv je kenal hehe.. (apa khabar?)