Memuahnya Iftar~~~~ Shah Alam, 4M!!

>> Tuesday, August 24, 2010

IMG_1587

Hoyeahh!!~~

Initially the event was spread just among us on the Facebook, but just to make it sweeter, I've already put up some picture, with some words here and there and tadaaa!! The formal poster. Yep!! Memuah is back!!

When ? - August 30th
Venue ? - Taman belakang Masjid Shah Alam (I don't even know the name)
Theme ? - Potluck.

Itenary??
We gonna buy our own food, but actually is still under discussion. Initially they were giving this list with who supposed to bring/buy what. But am not sure if they really serious or just a joke. But I reckon that during this fasting month, we don't really have the stomach prepared to eat like the usual days. Some people like me would prefer to have a simple iftar meal because we have to perform maghrib afterwards - time constraint.

So, I would prefer if everyone buys their own meal, murtabak ke apa but any meal you want to bring along, for example Wafa's cake is sooo welcomed. Ah, and Fradoo abc too. Sooo welcomed (jimat duit air). We gonna have our meal and perform maghrib prayer at the S.Alam mosque.

As that next day is our National Day, but I'm not sure if S.Alam would celebrate it (I mean the firework and all), we might hang out and have our leisure time afterwards. So the plan is to perform our Isyak and Terawih 8 rakaat at the mosque, and continue with our meal and have a blast time!!

The theme for that day is..yahh..It just came across my mind 3 seconds ago;

Makan, mengerjakan solat, menyambung makan dan meraikan kemerdekaan

4M!! Mwahahaha..Even goverment use the me-kan, why don't me. So, if those Memuahers wanna join, just drop a comment here yah!! 

21 comments:

*~ aRaBeLLa ~* August 24, 2010 at 3:30 PM  

plann yg memmuah...sbb potluck then pastu celebrate merdeka so cam menarik..sayang tak dapat join..projek kuih raye menantiku..huhu

Jard The Great August 24, 2010 at 3:32 PM  

woooooooooooo........ camtuh ek... err.. errr.. nk bawa ape ek. *jap pk

zonaku August 24, 2010 at 3:36 PM  

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....


nak join... tapi aku dah kat penang... korang enjoy sambil beribadah jgn lupakan daku yeee

dah setahun masa berlalu.... first time jumpa joe kan???

moment August 24, 2010 at 3:46 PM  

sape bwk sutun+kcng bendi tu??

teh tu aku xmo teh jasmine yee~
Thanks!~

=D

HEMY August 24, 2010 at 3:46 PM  

ishy2..kesian...ko kirim je la biskut raya tu kat kami

jard : ko bawak jeli kelapa la jard..ekekek..takpun brooch ko tu..ekekeke

zonaku : hehehe..moga cepat sembuh keta ko..

joe ada agenda buka gengblogger sendiri this weekend

moment August 24, 2010 at 3:48 PM  

bwk brooch?? kikiki

aku mo kuih!
sapa beli kuih?

1. kuih cara berlauk yg best!
2. onde2/buah malaka yg best!
3. popiah sambal yg best ye!~

HEMY August 24, 2010 at 3:53 PM  

errr...bukan tema dia beli mknn sendiri ke??

kalau nak kueh..takut montok sentap plak!!! ahahahaha

moment August 24, 2010 at 4:02 PM  

kuih tu sampingan la..
kak montok mmg bwk nasik panas.. =)

lauk?? huhu

aim-a August 24, 2010 at 4:02 PM  

aku sgt lah jeles. tak dpt join korang..ade agenda ngan family dah..

dah setahun kita berbuka puase sesame kat restoren nona tu kan???

selamat berpotluck korang!!!

syah shah August 24, 2010 at 4:34 PM  

cam nak je aku join...tapi at that moment incik Firdaus adelah di Langkawi... LAgipun i keje until 5.30 p.m.... mana la sempat nak masak ke hape ke... Wooo~~~

zonaku August 24, 2010 at 4:59 PM  

ala syah, ko join jer laaa.... wat spagetti sesiap, balik tu panaskan jer sebelum bawak...


cewahhh!!!! mandai jer aku ni , padahal aku x leh join ni!

HEMY August 24, 2010 at 5:04 PM  

just beli kat param je mknn sendiri..hehehe...tu konsep dia syahshah

moment August 24, 2010 at 5:17 PM  

lps abes semua, gi I-City... ^__^

LORD ZARA 札拉 August 24, 2010 at 5:17 PM  

aku nampak nama aku kat geng memuah tu setiap kali aku view blog kau~

malangnya aku tak dapat join~

mesti tengah sesak dengan orang kat situ kan?

31st august aku kena berarak sama2 dengan cikgu sekolah~

T__T

Pocket August 25, 2010 at 3:22 AM  

31 ogos pocket dah janji ngan orang nak gi lepak kat pantai bersih tengok fireworks...

then nak polis mesti kacau nyer...

then maybe tido lah kot..

amatlah jelesnya ngan orang yg buleh ber picnic lagi makan makan reramai kat sana.
ohh!!

Masy August 25, 2010 at 7:47 AM  

kalau nak kueh..takut montok sentap plak!!! ahahahaha <-- anul bongok. hahahahhahahah

dah setahun kita berbuka puase sesame kat restoren nona tu kan??? <--- aima, bkn NONA ye, NYONYA kitchen. sekian pembetulan.. hehe

klu ade bunga api merdeka tu best gak kan? ko suke laa bole shot2 hehehhe best2. nanti aku bwak tikar.. yeahhhh~

syah shah August 25, 2010 at 9:17 AM  

masalahnya kan anul, aku kuar opis jam lima sengah.. sempatkah sempatkah sempatkahhhhh???

Erina Asmawani August 25, 2010 at 9:30 AM  

heee...suke2! idea ini sangat bernas..tapi wafa..baik dilupuskan hajat suci murni nak g icity pastu sebabnye kompem dan kompem lagi ramai gile babeyh! hehe..kite sambut kat dataran padang tu jela..(err..aku pon x tau name padang tu pe ;p).Asalkan hemy n keri bawak kamera dah cukup best dah tu. Lalala. Yess..solat tarawikh..suka2! jommmm..kita jayakan iftar memuah ini. Tgk! aku da x sabar nih! haha

HEMY August 25, 2010 at 10:46 AM  

ko kat johor kan zara...tak pe la..kalau dekat ngan sini tak pe la..hehe

pocket..ko nye lepak pn adventurous apa..ekekeke

Masy : jgn bawak satu je plak tikar..ekekeke

syahshah : aku kuar opis kul 6 lebey...dari cyberjaya lagi..buleh punye...heehehe

Erina : aku tak kisah pun...pas terawih tu aku nak lepak minum2 gossip2..ahahaa

Mak Su August 25, 2010 at 11:07 AM  

wow bestnyer! slamat bergembira utk uols

maksu nak blk kg :)

syah shah August 25, 2010 at 4:34 PM  

tetiba teringat semula... memang rasa nak join... tapi masa tu incik Firdaus tadek... tak syok ah nak feeling-feeling jiwang-jiwang di bawah pancuran cahaya buanga api sensorang... muehehheehehehh :P :P

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP