Langgar je, takyah pikir-pikir!!! naluri suami mmg hebat!!!

>> Thursday, May 13, 2010

Cembam : Eh, aku balik kampung tau dengan ateh n acik. Ponteng skolah hari sabtu ni.

Suami comel : Ni kira mintak izin ke ni?? Haa..gi la balik kampung. Ko memang selalu ponteng aktiviti kan..apa de hal.

Cembam : Lebih kurang la. Hahaha..hampeh kau. Biarla diorang nak kata apa.

Suami comel : Ujan ni. Tak main tenis. Nak balik la tgok adamaya episod akhir.

Perbualan text antara aku dan nyai ku sebelum aku balik dari opis. Aku rasa aku tgok 5 episod je Adamaya ni. Tp sebab last episode and kebetulan ujan yg membantutkan hari tenis aku, kebetulan lagi satu aku naik keta. Aku pn chow pukul 6. Flyover Sri Kembangan tu terpaksa la kejam potong line. Kalau aku tak buat orang lain buat..maafkan daku.

Sambil duduk layan Adamaya, housemate sorg pn tak balik lagi, aku teruskan meseg ngan Nyai ku.

Cembam : Acik bawak CT, Ateh bawak Myvi. Aku jadi mem je. Pening kepala la

Suami comel : Ko memang. Semedang jadi mem suh org lain bawak keta ko. Bila depa eksiden langgar calar ko marah.

Last meseg tu, aku terus letak tepon dan khusyuk layan Adamaya. Tetiba Nyai ku call. Nyai ku call, ku tak answer...eh. Ke laut plak.

Suami comel : Haaaa...hello

Cembam : weh....keta kena langgar!!!

Suami comel : Haaaa??? Aku baru cakap, baru je letak tepon. Berlanggar?? Sapa langgar??

Cembam : Langgar sama sendiri. Ateh langgar keta CT. Langgar keta sendiri. (Nota : Keta CT tu ateh punya. Acik bawak CT tu nak try. So, Ateh bawak Myvi Nyai ku)

Suami comel : Ahahahhaa!! Camne nye leh langgar. Abeh?? Kemek lagi ke belakang Myvi tu?? Baru je kuar bengkel. (rujuk entri keta Myvi Nyai ku kena langgar lari blkg dia ye)

Cembam : Tak. Yg kat depan CT. Ateh langgar blkg CT. Langgar keta sendiri. Kat trafic lite. CT gerak lambat, dia pi langgar. Tengah meseg ke apa ntah.

Suami comel : Hahaha...lantak korang lah. Langgar lah mana suke.

Cembam : Hahaha..kemek blkg CT. Aku nye bumper depan pn kemek. Memang la nak tukar depan tu. (bumper depan pecah skit sebab langgar tayar pecah tgh highway dulu. Ikat ngan dawai je). Ateh kena mandi bunga laaa..(Time keta myvi kena langgar blkg pn ateh bawak)

Ahahahaha!!! Hantam la korang sukati. Jangan hantam keta aku sudah. Hai..pening la ayah mertua aku balik ni tgok dua2 keta kemek. Garu kepala la beliau. Aku nk nyakat, aku meseg si Ateh

"Ateh. Balik ni tabur bunga byk2 kat tepi pantai umah tok tu. Berkubang smpi sume bunga kena tarik tengah laut. InsyaAllah, ko akan jadi insan yang cemerlang...drive keta"

Ekekeke..ampun Ateh. Tapi lucu la...Ngahahahaha!!!

20 comments:

Kniedaz May 13, 2010 at 10:08 PM  

uii..macam2 la korang ni...tu org kata, malang tak berbau, baru sebut je dah jadi huhu

wHoSeNa May 13, 2010 at 10:29 PM  

hebatlah kamu bro..
lyn adamaya jgak ker??
tp ko caye ker lelaki cmtuh wujud??
soklan hot..~~

arianna adrizal May 13, 2010 at 10:41 PM  

aku nk gelak tp xsampai ati. hiks.

HEMY May 13, 2010 at 10:45 PM  

kniedaz : mmg macam2 kniedaz oii

zara: =[

whosena : layan gak kalu balik petang tak men tenis.

ada kot yg cmtu...tp mungkin tak bagi duit apa sume tu

Rina E,  May 13, 2010 at 10:49 PM  

nak gelak sian pulak.
teringat suatu ptg nk ke Tg Harapan, asben serba salah nk brenti kt traffic light kuning. last2 brenti emergency brake. ayah dia yg convoi di blkg apa lagi tercium le bumper blkg... tapi tak kemek la. lawak... lawak. sama kes dgn yg ini.

Pocket May 13, 2010 at 11:03 PM  

tercium antara kengkawan kira ok la,
pocket pun pernah, keter kitorang langgar keter depan. remuk keter kitorang.. tp yg heran nyer saper pun tak kuar nak marah marah...

settel jer kat umah kang.
heheheh:)

zonaku May 13, 2010 at 11:14 PM  

ini kes lalai sbb sebuk ngan enpon ms driving


tgk la dl keta dpn jalan ke x......


apoda! kira sapa kena bayar nie??? ke kes cam aku??? diorg langgar sukati, aku byr sorg2

HEMY May 13, 2010 at 11:22 PM  

ekekeke..kang aku cakap gelak jeee...mcam hasnor plak..ahahahaha

pocket : ngeh ngeh..wat pe kuar, sama2 umah..settle umah la

zonaku : ntah le..bior le deme sendiri mikio

Jard The Great May 13, 2010 at 11:24 PM  

bhy sms sambil drive... arwah hisham eksiden pasal neh la.. huhu

Kapten May 13, 2010 at 11:32 PM  

suami dah bg izin
bg rosak jer terus
haha



Latest:Jus Kopi, Power Sekali !!!

k.e.r.i. May 14, 2010 at 12:05 AM  

aku setuju dengan kapten.
kamikaze masuk lombong pun hokeyy.
haha

Erina Asmawani May 14, 2010 at 12:55 AM  

agak kompius ngan watak2 di atas..acik, ateh, CT..yg penting kete cembam senasib ngan cik lisa..bak kate ko, women driver suck kan...haishh! x baik lah ;p

Frodo Baggins May 14, 2010 at 1:14 AM  

hahahahha .... elakkan mmgang HP semasa memandu. abessslahhh. haha



>>___<<

HEMY May 14, 2010 at 1:21 AM  

Jard, aku pn tak pasti betul ke pegang hp

kapten, hahaha..cam gampang..ko lak stuju je ye keri

Erina, ahahaaahahahahaa

Frodo...kadang rasa mcm slamat kan..tp tup2 banggggg

Masy May 14, 2010 at 8:43 AM  

langgar sesama sndiri senang kawtim, apatah lg bila yg dilanggar tu adalah kete sendiri. hahahahahahhahahhaha

sengallllll

zella y May 14, 2010 at 9:01 AM  

jgn main hp time drive.. ;)

mendatak hijau May 14, 2010 at 12:50 PM  

mandikan kete ngan air yassin>>>petua kwn aku bg

HEMY May 14, 2010 at 2:22 PM  

Masy : shhh...mapuh aku kena babap ko kata dia sengal..ahahahah

zella y : tuh le...

mendatak..masalahnya bukan keta...tp orang nya.camne??

Mak Su May 14, 2010 at 2:41 PM  

llaaa. kena lagi? sohih, kena mandi bunga ni.... ;p

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP