na na na na na ganu kite

>> Thursday, April 27, 2017

Ni coretan way back 28 Januari punya cerita. Maklumlah..semangat blog ni kadang mai..kadang tak kunjung tiba. Time tengah semangat..kita coret je sebagai journal..sebagai kenangan untuk masa akan datang. Hehehe.

So ni trip balik ganu yang kami decide kami nak lalu jalan pantai. Balik dengan adik ipar aku sekali and siap singgah Kuantan tempat adik ipar yang lagi sorang. Memang trip kali ni set santai2 je tak rush. Tak ingat sangat gerak kul berapa..tapi rasanya around 11 pagi kot biasalah ngn budak2..ngan aku nye tido lama kan..Kami balik naik keta Acik kali ni..Altis baq hang..huhu..syok juga. 

Kami singgah makan tengahari dekat Kuantan area umah Ateh. Sembahyang semua kat situ lah. Kami makan kat area pantai black stone tak silap aku. Tengah ada ramai2 kutip kerang tepi pantai tu. Aku tak koser nak join..aku amek gambor je lah. 

Mencari Kerang Pantai Balok



Pantai Balok

Lepas dah abeh makan..kami pun start gerak lalu kemaman, jalan pantai. And singgah Teluk Mok Nik a.k.a Monica Bay untuk beli sata and otak-otak.



Ni antara tempat datim masa awal2 kawin dulu and Cembam posted kt skolah Kemaman. 7 bulan gak la dok separate. Lepas dh dapat bekalan makanan dlm keta..kami teruskan perjalanan. Konon nak lalu jalan dlam tu terus..rupanya tak bersambung dengan Pekan Kemaman..sebab ada sungai. So pusing balik keluar menuju ke jalan utama. Singgah jap kat Masjid area situ sebab Xiyad nak terkencin

Ganu walk


Then kami teruskan jelah perjalanan ke Kuala Terengganu. Tak berenti mana2 dah. Hari nak senja. Lalu la jambatan tinggi yang tak siap lagi masa aku last lalu jalan ni. Aku stress lalu jalan ni.aku pn tak tau kenapa. Masa rutin balik ke Kemaman dr Kuala Terengganu dulu lalu jalan ni..memang rasa stress je sbb jalan dia tu buat ko rasa takleh nk memotong ke apa aku tak tau nk ckp camne..tp stress. Mujur kalau gerak pas maghrib ada lintas langsung ceramah masjid terapung kt radio tu leh dengar

Kami smpi rumah dh isyak dah. Rehat2 and tido lah. Esoknya kami ke pasar payang. Kadang takde pa sangat nk beli..saja nk jalan2. Balik tu leh singgah keropok lekor BTB yang kami suka tu. Kt sini kami gi kedai emas nk betulkan cangkuk gelang si Cembam tu..sudahnya trade in amek gelang baru pulop. Adeh..kena pau.




Ganu walk

Pastu saja jalan2 kat pantai batu burok sambil makan tengahari kat area situ. Nampak la taman permainan besar ni. Suka la Xiyad. Sampai ilang terus dia punya takut nak masuk gelung tu. Sebelum ni kalau kat taman rumah aku ni pun dia tak berani masuk gelongsor gelung tu. So dia get rid of his fear kat Taman ni. Alhamdulillah..another small but significant achievement. Tapi yang gelung berpusing2 tu dia masih tak berani

Pantai Batu Burok Kuala Terengganu

Pantai Batu Burok Kuala Terengganu

Korang leh naik kereta kuda gak area ni. Aku tak tanya pun berapa rate dia. And leh beli layang2 untuk main kat tepi pantai ni. meriah gak la tempat ni. Ada gerai2 jual makanan2 kudap2an dan patung belon2 segala



Kebetulan masa kami lepak kt sini tengah teduh je...so lama gak la kami bagi can XIyad main kat sini..bila bahang panas mula menyinggahi tubuh..kami pun gerak dari situ and cari tempat makan


Xuwayla Asfiya in Ganu

Xuwayla Asfiya in Ganu

Xuwayla Asfiya pun layan mana yang boleh. Hehehe..ketara sungguh kecapangan telinga beliau. So sat lagi ada mood aku sambung share pasal Dapo Pata yang ada kontena2 kedai makan tu pulak ye. oh yeahhh

2 comments:

Intan Saleh May 3, 2017 at 3:40 PM  

Ahahaha aku paling suka part kena pau tu. Macam lah ko ni baru kawen semalam.. ahahahahahaha!

HEMY May 5, 2017 at 2:44 PM  

tp yg ni tak bajet..sll mcm dh bajet nk kena pau..kah kah

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP