Aidilfitri 2016 super lambat feat. Memuah raya 2016

>> Monday, December 19, 2016

Memang lambat nak mampus...tapi takpelah..aku saja nak updet blog ni yang umpama journal aku sendiri. tapi tulah..sebab gambar2 ni aku upload dalam flickr. Bila aku dh takde, konon nak anak2 cucu aku baca segala sejarah hidup aku dalam ni...kot flickr tak renew license, tak kuar le gambonyeee.

Oh and while Im writing this, I googled up about Google+ which now offers unlimited space for your photos and videos...nice!!! And my Note5 is currently syncing all the photos into it in real time. Well, in a way, Google owns all those pictures. Tapi takpelah..nothing that can be used against me pun. Im just a puny, tiny,  minute guy who is insignificant in life other than towards my families je pun. So aku takyah la guna "upload photo" function kat blogger ni dah...tinggal copy URL je la? woww..niceee

Cumanya gambar2 yang kt flickr ni yang aku rasa best2 aku letak situ..yang biasa2 aku letak la kat google+ tu. Takpe lah..dunia je smua ni.

So berbalik pada Aidilfitri 2016. Tahun ni raya belah Terengganu. Kehadiran Xuwayla Asfiya membuatkan mak dia lagi sronok la nk shopping baju raya. Kami cari kt Alamanda Putrajaya.ada macam2 harga..last2 beli yg RM98..tuddiaa..konon dh siap diskaun la..baju ala2 kebaya. ketat weh..ikut body..kecik je si Fiya tu..baju tu plak ikut body. Aku plak tu yang pakaikan..patut bagi mak dia pakaikan..baru tau susah nk pakai baju tu. And pakai 2 kali je punn...memang tahun depan maleh la nak beli mahal2..cari rm20 je..takpun biar mak dia je beli. hahahaha.


Aidilfitri 2016
Ni haa..baju yg pakai 2x je..itupun yang kali kedua tu mak dia bukan main bebel kata aku pakaikan tak kena masa lah apa lah..aku pakai kan je..masa tu nak pi umah terbuka

Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016

So tema tahun ni warna ijo...maka stended lah kita lelaki..ingat taknak beli baju melayu sebab pakai setahun sekali je. tapi nk cantik sedondon ngn anak2..kita pun beli  je lah. Mujur lah aku mmg skang tiap jumaat pakai baju melayu gi kerja. Saja kan..dari tak pakai.

Aidilfitri 2016
Gambar ni masing2 sengih and gelak sebab masa aku nak amek tempat tu terpeleset plak kapert tu.

Tahun ni ada tambahan ahli keluarga. Adam Danish a.k.a Danial Yap. Alhamdulillah ok je dia. Aku ajar betul2 takbir 7x kali tu sebab aku pernah kena masa budak dulu, takde sapa nk sungguh ajar bacaan tasbih dia. Jadi aku beriya2 abehkan alfatihah. Rupanya Adam pun takde sapa bagitau. Tapi dia tak dan la nak hafal tasbih tu sebab last minute aku yang bagitau.

Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016
Time ni Xiyad Ok lagi nk tengok kamera amek gambar..Skang ni datang nakal dia tak tengok depan lah apa lah. 


Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016
Kak Ipar and biras aku


Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016
Kalau dulu masing2 bergambar ngan Xiyad..skang turn Xuwayla la plak..

Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016

Raya Ganu macam biasalah..raya umah tok..pekena tapai..pastu pergi rumah pokcik mokcik

Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016
Kat rumah Ayah Ngah

Aidilfitri 2016

Then Raya ke 3 pagi kami bertolak balik Sabak Bernam. kat Sabak maleh dh nak pakai baju melayu. Bini aku pun tak koser nak gosok balik baju raya ijau tu..Hahahaha. NI lah kami Aidilfitri 2016. Tahun 2017 insyaAllah kalau semua Allah panjangkan umur, lagi lengkap gambar raya kami

Aidilfitri 2016

Aidilfitri 2016
Kat Rumah Wak Johamah

Aidilfitri 2016


Then masuk pulak cerita Memuah Raya 2016. Tahun ni tukar konsep Memuah Raya sebab Iftar Memuah tak buat. Semua setuju buat Memuah Raya kt rumah Erina sebab tak semua ada pada tarikh yang sama masa Ramadhan hari tu. Ok juge

Memuah Raya 2016

Masa nak ke umah Erina ni ada jalan tutup ke apa..aku jadi kompius arah ke umah Erina..tapi aku ikut rasa getar tulang rusuk aku...then jumpa la umah Erina..Anne dah sampai ngn Masy..tu yg getar jadi GPS tu. HAHAHAHAHAHA

Memuah Raya 2016
Masing2 tengah cubaan menggomol FIya

Memuah Raya 2016

Memuah Raya 2016

Memuah Raya 2016
Father and daughter moment. Teringat kat Aqil masa ni. Alfatihah kat anak syurga tu


Memuah Raya 2016
Cubaan mentarbiyahkan Xuwayla Asfiya

Memuah Raya 2016

Memuah Raya 2016

Memuah Raya 2016

Memuah Raya 2016

Then gambar Memuah Aidilfitri 2016 macam biasa. Alhamdulillah kami masih berukhwah. Walaupun tak berapa kerap berjumpa and rasa macam time ni la nak jumpa..tp bila dah berjumpa memang ceria je macam zaman blogging dulu.

Ok tu je lah cerita entri super lambaaat ni..hahahahaha

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP