Memuah Seoul Garden IOI Putrajaya

>> Friday, May 27, 2016

It's been a while since the last gathering with my beloved blogging friends, the Memuah!! The last time we gathered was during last year's Iftar. And it's almost the next Ramadhan!! How time flies~~

And dah bertahun Geng Memuah ni plan nak ber sol gaden (seoul garden) ramai2. Tapi tak pernah nak dapat dilaksanakan. So alhamdulillah kali ni dapat gak kami bersol gaden bersama2. And kami pilih Seoul Garden IOI Putrajaya untuk melunaskan plan kami ni.

Kami set pukul 12 or 12:30 la smua smpai and boleh start makan. Tapi hmm..biasalah, dengan anak kecik lagi, kemas umah apa semua..aku paling lambat sekali sampai. Pukul 1 ptg baru kami sampai. Takpa lah..kami pn bukan larat nak makan lama2 banyak2 kan.

Xiyad yg tengah takut nak makan apa2. lepas aku bg try eskrem, dia rasa tak menyakitkan gigi ke apa..dia layan gak..ok la. mujur xiyad free entry. kalu bayar..memang lagho je

When we arrived memang masing2 dh berpinggan2 haa..Dah ada la seat utk kami ditengah2 antara 2 meja tu. Ailoikkee sangat spot tempat duduk tew...kia kia kia~~~ Fiya kami letak kat hujung, dalam stroller. Sebab ruang mmg agak sempit antara meja2 kat situ. Yang penting tak mengganggu trafik. Agak2 dia dh boring nangis..kami angkat le.

Nuu kat ujung tu kami letak stroller Fiya. Hehehehe

Sampai2 je, Cembam pny seat kat bhgian dalam. So dia jadi mem besar la..oder je. Aku tukang amek. Aku pny stail kat SG ni mmg aku bedal coffee beef je. So aku banyak amek bendalah ni je. Yang lain tu macam tak kisah sangat. 
 
Mem besar dengan bodyguard penakutnya
Fiya dan acik montok

Bila Fiya dah start merengek, kami pun angkat la. Baby camni takde masalah. Dia serbis bertukar2 tangan je. Hehehehehe.

Riazaizi Ayman yang segan2 silu je. Nampak depan2 kecik je. Kat FB nmpk macam dh besau dah


So yang dapat hadirkan diri untuk Memuah Seoul Garden ni adalah seramai 13 orang termasuk aku n Cembam. Sori lah Keri and Sepol sebab memang diorang tak dapat nk hadirkan diri. Si Keri tengah pusing2 Europe. Sepol tak ingat pasal apa takleh mai. Jard bawak adik dia yang dok UPM. Bila aku tanya kolej berapa..dia jawab kolej 17. Damn..last aku kt UPM ada smpi 14 ja. Tambah lagi dah.


Jard dan adik UPM nye. "Takda sama ka bha rupa saya sama adik saya?" tanya Jard

Aima dan Aiman...
ErinAmir dan Aqilah Husna

Wafa Manje dan Iyan

Memang aku berterima kasih sangat kat Wafa. Dia yang smpi dulu SG tu dari Lanchang. And dia la yang uruskan book tempat, bayarkan dulu apa smua. Nak harapkan aku yg konon organizer ni? memang choiii la..hahahhaa. Mekasih Wafa..ang memang osem debom kebabo super duper daebak!!

Dari kiri: Aima, Linda Zona and Anne. Fiya ni jenis kalau dia suka orang tu..dia buat mak. Eh bukan, i mean "mark'. Tu dia tengah nak buat mak...adoii silap lagi..mark kat tangan Anne lettew.

Mekasih jugak kat ZonaLinda yang sanggup mai terbang dari Penang untuk bersolgaden dengan kami. Sebenarnya stakat nak makan sdri, tambang flight tu dh lebih2 dari cukup nk bayar makan. Tapi sebab nk hangout memuahly bersama, dia mai gak terbang KL.

MasyMontok yang sedang menjadi center of attraction. Macam2 aku bayangkan apa la dlm kepala Jard masa ni..hahahaha

Husna yang tengah khusyuk dengan buah2an nya. Makan banyak juga la Husna ni. baloi juge la bawak buffet. kih kih


Aku rasa kami2 ni tak banyak makan sangat. Tapi Kapten mmg mabeles. Dia bedal memang kaw2. segala jenis binatang yg ada dalam tu dia bedal. Memang baloi bawak buffet. Wafa and Iyan pn tak kurang hebat. Yang kami2 ni memang penyumbang untung besar sol gaden je lah. hahahaha.

Lepas rasa cm dh kenyang, masing2 ada hal lain. yang si Anne nak pi sepital, erina nak ke kenduri, wafa n iyan nak shoot ke cameron. Macam2 lah masing2. Aku suh ZonaLinda lepak umah kami dulu. Takya folo masy and Anne dah sebab lagi dekat kot umah kami nk ke KLIA2 tu. So Zonalinda lepak ngan kami la lepas sessi ni. Pusing2 cari baju kt Parkson, layan cendol pa bagai semua. Time ni dh around 3PM dah.


Memuah Seoul Garden IOI Putrajaya

Niddiaaa geng Memuah Seoul Garden 2016. Terima kasih pada adik Jard amek gambar. Terbaekkk. Ada rezeki, ada umur kita jumpa lagi. rasanya next is Memuah Iftar. Giliran rumah Aima kot ek tahun ni? hehehehe. 

Terima kasih untuk semua yang sudi datang. Abam Zack yg tnjk kat kami skru tulang selangka dia..auchh.. tahun lepas punya Iftar tak dapat join sebb Jack eksiden patah tulang selangka. Agak menyulitkan la keadaan dia skarang as a chef nk angkat perkakasan memasak yg berat2. Nak golek2 kan kuali besau tu kan. Moga Allah bagi cepat sembuh.

Mekasih gak untuk semua yang pegang Fiya dengan penuh kasih sayang and mudahkan kami nak makan. mekasih ye. Moga ukhwah kita yg terjalin kekal selama2nya. it has been more than 7 years rasanya. Alhamdulillah

5 comments:

sri noraima othman May 27, 2016 at 11:11 PM  

Amin.sahabat selamanya.

Terbaekkkkkk....amboi....'mark' yer..

Fiya mmg gud gurl laa..serbis bertukar tgn...headband tutup mata,kne cium ngan qaseh bertalu2 pun tak ngamuk.

sri noraima othman May 27, 2016 at 11:11 PM  

Amin.sahabat selamanya.

Terbaekkkkkk....amboi....'mark' yer..

Fiya mmg gud gurl laa..serbis bertukar tgn...headband tutup mata,kne cium ngan qaseh bertalu2 pun tak ngamuk.

Masy May 30, 2016 at 8:59 AM  

ape yg ko bayangkan jard pikir tu haaa cer bagitau! hahahahaha

mekasih laa blanje weols, moga bertambah murah rejeki amiiiiinnnnn

zonaku May 30, 2016 at 12:08 PM  

#demimemuah
hahahaha... aku pnx tau pesal aku gigih pegi asalnya. tapi bila pikir2 dpt gather2 semua... best la plak.


HEMY May 30, 2016 at 3:09 PM  

masy : macam ko tengah nk kantoi menipu..n jard tgh pikir "ye ke ni?cam membongak jeeee"

zonaku : mekasih le luangkan masa tenaga dan money mai kl

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP