Lawatan sambil belajar Arif Afnan Ayman

>> Wednesday, May 25, 2016

Wiken yang lepas, bukan yang baru berlalu...tu wiken lalu..ni wiken lepas...lepas pada yang lalu tadi..hahahaha. Ah lantak lah..aku dan kawan pergi melawat kawan yang dikurniakan cahaya mata mereka yang pertama. Setelah 6 tahun, Allah tau yang diorang dh bersedia, Allah kurniakan mereka anak lelaki yang sihat alhamdulillah..Sebagai kawan, ikhlasnya memang aku sangat2 happy juga for them. Kami kawin selang sebulan. Dia kawin 14 Feb 2010, aku bulan depannya 14 Mac 2010. Jadi, penantian tu dapat lah aku rasakan sama. Alhamdulillah..

Melawat Ariff Afnan

Aku memang dh set dengan kawan lagi sorang ni nak pi. Semua dah ready, tinggal timing nak gerak tu je lah. Sabtu tu aku bangun agak lewat gak. Aku teman Fiya tido. Rupanya aku ni ada aura yang buat anak2 tido lagi lama bila aku tido sebelah diorang. memang dh terbukti. Baik Xiyad atau Fiya, dua2 sama. Dia boleh cecah pukul 11 pagi la juga. hahahahaha.

Jadi bila dh siap sarapan apa smua, makan tengahari pun sudah..bawak Xiyad pegi tampal gigi pun sudah. Aku pn roger member untuk gerak ke rumah Ayman. Dalam pukul 3:30..nak dekat pukul 4 la. Mulanya nak pi lepas asar, tapi takut lewat sangat. Najib, member yg folo ni pn rupanya dh standby kat Bangi Gateway. Cantek sangat lah..

So dalam kul 4 lebey tu kami sampai rumah Ayman.Yeah inilah dia si hero Arif Afnan Mohd Ayman. Yeahh..Singkatan dia either triple A atau AAMA atau double A..itu aku tak pasti. kih kih. Welcome to the world Afnan!!

Melawat Ariff Afnan
"Huishhh...kacaknya uncle ni?"

Melawat Ariff Afnan
"ramainya orang hari ni"

Melawat Ariff Afnan
"hey hey dheyyy!!! privacy please deyyyy!!!"

So kami habiskan masa borak2...merapatkan ukhwah..bagi bini2 ganu kami ni hangout n bagi lagi rapat..senang nk bawak pi hangout ramai2 lagi lepas. Kami dh 2-3x jugak hangout together gether ni. Tapi kadang ada masa yang wife tak dapat folo pa smua.

Model Super Wings
Xiyad dan Super Wings hasil upah keberanian pergi klinik gigi. Kira dia punya kos sebatang tampal tu Rm50+mainan. Korang leh bayang la sat lg cukup koleksi utk tiap batang gigi sebijik kena beli. hahahaha

Melawat Ariff Afnan
Siap bergambar ngn Afnan and his Mum

Dok layan netflix umah ayman, Afnan n Fiya bertukar2 tangan, makan buah2an yang disediakan..kami pn tumpang semayang asar terus. Dah tumpang rasa nak makan malam. Pastu terus set secara tiba2 makan malam sama je lah. HAHAHAHA. Sudahnya kami sambung lepak lagi tunggu garib. Aku siap tido kejap rutin kt sofa. Kih kih kih.

Xiyad ada gak dok cuit2 si Afnan ni. Ayman dok beware je lah. Hahahaha lucu juga aku dok perati. tapi maknanya kawan aku ni dh ada naluri bapa yg daebak la kan..bagus2. hehehehe.

So sebelum kami semua beransur n pi makan malam sama, kita ada sesi bergambar lah sebagai kenang kenagan.

Melawat Ariff Afnan
Deng...dia boleh pulak buat gaya tunjuk belakang jeling2 gitu amek pose. hahahaha

Melawat Ariff Afnan
Trio kami bersama family masing2

Melawat Ariff Afnan


Time nak kuar makan malam tu sempat call and roger kawan2 lain kot ada area2 situ. Ada la sorang yang dapat join di hujung2 rancangan. Paap mai singgah dr Subang Jaya sebelum balik ke rumah. Mekasih Paap. Walaupun ang tak makan sekali, mai tu pn dh cukup frenship omputeh kata. HAHAHAHA. 

So next maybe kita pi jenguk cahaya mata IJANAJIB lah insyaAllah dalam bulan 11. Moga sihat2 dan dimudahkan ye menempuh hari2 mengusung perut yang akan membesar dan terus membesar. Amiiinnn

1 comments:

Masy May 26, 2016 at 11:35 AM  

abang2 sangat dah xiyad hahaha

tahniah utk ayman! dan bininya jugak! *sembang mcm kenal lulz*

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP