MUNAFIK review - Plot yg sampai habis tertanya-tanya

>> Friday, April 29, 2016

Assalamualaikum semua...

naisss..tengah ada update meeting which aku tak payah nk citer apa2 sebab team lead aku yang hebat akan settle kan semua. Jadi aku dengan laptop 17 inci yang agak sukar nak diakui part "lap" tu sebab nak letak kat lap jenuh weh...kena bersila plak atas kerusi ni baru la leh nak di 'lap' kan laptop aku.hahahaha.

Wiken lepas aku layan MUNAFIK kat umah...lepas tengok dh available kat astro first tu..layan la. Layan time dh habes kemas rumah apa semua. Layan lah kami seisi keluarga. Aku tengok trailer dia macam best. Memang dh tertunggu2 gak la garapan terbaru syamsul yusof ni kan.


So mindset aku masa nak layan ni...jalan citer mmg stended la citer hantu. Nak pusing celah mana lagi kan..gitu la citer hantu. Tapi...memang WOW lah Munafik ni. Dia still tipikal plot, pasal buatan orang, sihir, pemujaan semua tu..tapi susunan plot2 tu memang terbaik. Dari awal sampai habis aku yang biasanya akan buat tekaan macam

"ooo..shah ni aku rasa dia bla bla kot"....SALAH

"Ke mak tiri dia ni...."...SALAH

"Mamat yang minat dia ni la kot dah tak dapat sihirkan"...SALAH

"Ke Imam ni yang jahat sebab masa dia kena rasuk dia sebut "semua ni salah imam""..SALAH

Demmm...memang Syamsul dh fikirkan kot semua tekaan2 yang bakal muncul ni, then dia spin kan. terbaek lah!! Jadi memang semua tekaan sepanjang tengok Munafik ni memang salah sampai ke sudah. Sampai habis movie salah and akhirrrrrr sekali baru ko rasa OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.... DAEBAK!! Memang terpana la smpi ke sudah. Terbaeeekkkkkk Munafik!!!

Dah la Syamsul selitkan ala2 exorcism punya unsur yang macam merangkak kat siling, dinding tu...tapi tak melampau and ko rasa memang boleh terima. And kan kalau ada cerita hantu memang sinonim la dengan scene dia mimpi kan...gila2 punya takut...PUMMM..mimpi!! Tapi ada satu scene mimpi ni aku igt mmg betul..sebab perjalanan plot tu kan..sekali rupanya mimpi!!! yes..lepas dh bertahun tengok citer hantu, aku masih terkena. Memang best!!


Tapi paling aku tak sangka twist paaaaling last skali. Yang bapak syamsul and shah tu dok cuba sampaikan..memang wowww!!! benda tu plot tipikal je..tapi ko tak jangka!!!

Ada 4-5 watak dalam Munafik ni, yang buat ko guess macam2..rupanya diorang ni sekadar tempelan yang memang tempelan..takde kena mengena langsung....memang besstttttt!!! Tak hairan la dah pecah rekod kutipan tertinggi rasanya..

APa pun memang best lah..Korang patut tengok!! tak kira lah wayang ke, copy dari kawan ke apa..memang bestttt!!!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP