Confinement stage si Cembam

>> Wednesday, February 3, 2016

SdAku pun tak tahu la dah berapa kali cubaan untuk menyiapkan entri terbaru ni. Sungguh dahsyat cobaan untuk terus berblog. Betul lah..bila dah berenti tu, nak mula balik..ya Aulohhhh seksaaa!!!

Skang ni wife ngan anak2 ada kat terengganu. Dah si cembam tu nak dok umah mak dia juga walaupun 2 minggu, ikut kan je lah. Well, kalu ko tanya aku earnestly, aku tak rasa syok pun letak diorg kt kampung..sebab aku ni jenis suka main ngan anak. Rasa boring, rasa sepi je tak main gomol Xiyad. Rindu nak cium Asfiya puas2. Hehehe..tapi takpela..2 minggu je pun. Minggu depan aku amek le balik.

So far Alhamdulillah pengalaman menyusukan Fiya lebih mudah and lebih baik lah untuk Cembam. Cumanya unlike XIyad, si Fiya ni jenis berjaga malam..Adeh..dia tido siang dh macam kayu balak yang ditumbuhi cendawan. HAHAHAHA. Dia punya tahap sleep like a rock tu mmg rock sungguh. AKu hempas bantal kuat2 tepi dia pn, not even budge. Gilaaa.. Aku cium gomol tu mata dok gerak2 tapi tak bukak..kekekeke.

Dalam kul 12 or 1 pagi si Fiya start celik mata. Kadang Xiyad pun taknak tido lagi masa tu..adoii..sabo je la. Nak ngadeni si cilik, seng kakang pun orak gelem turu..haa jawa kata.Pastu kalau mata celik tu senyap diam tangan goyang2 sorang2 takpe...dia rengek2 plak...kena letak kat riba...kalau letak kompem senyap takpe..kadang dh letak atas badan, atas lengan pun taknak tido...memang menduga betul yang kali ni. Tapi Cembam kata skang ni dah ok. Bangun nak nyusu je. ALhamdulillah. tapi sempat le rasa 2 minggu kul 5 baru dia tido...hahahahaha


Minggu pertama aku prasan Fiya start baik ruam. Aku bajet dia sama cm xiyaddh la haaa kulit sensitif. Tp aku ikut ilham aku sdri je, aku bukak baju dia. Tggl barut ngan pampers je. Pastu nampk macam dia lebih selesa. Panas la kot. And lepas bbrapa hari aku bgtu wawa ptg biar dia berlengging xpakai baju alhamdulillah makin ilang ruam. Mmg pasal panas lah tu. Sian dia.nak bukak ekon mcm rasa xelok plak utk baby. Bukak gak la bila rasa bahang sgt.tp xlama.

Pengalaman masa mula2 mandikan Fiya mmg pglmn baru lah. Laki lain,pompuan lain..of course la kan. Pastu kt celah burger dia tu mcm ada lebihan daging..aku igtkn macam lendir ke apa..aku try la kuis2 nk buang, tp mcm melekat..deng..cuak la aku kot bnd tu mmg patut ada!! Hahahaha. Ate tanya cembam ngn mak mertua aku pn depa xbrapa pasti. Pastu bila tukar lampin plak lpas tu ada kesan darah...denggg. Cuak la aku!! Kot aku kuis2 daging tu jadi tercarik ka apa berdarah..fuhh mmg cuak lah

Esoknya mak aku dtg umah, aku tnya kan pasal bnd tu, mak aku ckp dia akan masuk balik nnt. Kira daging tu mmg ada la..mujur aku tak tarik kasi cabut. Hohoho. Mak mertua aku pn ckp ada certain budak puang mmg gitu. Huhu..rasa lepas minggu kedua lebihan daging tu x kelihatan dah. And darah tu rupanya mmg cmtu anak pompuan. Ala2 haid plak. Kawan aku bgtu sbb dia ada baca pasal tu utk persediann menyambut anak dia. 

Abang xiyad mulanya langsung xpeduli adik dia. Tp lepas 4-5 hari dh mula dekat..mula tenung..join skali aku lepak tepi pastu xiyad pn dh mula geram je ngn adik dia. Suh kiss pn dia dh mula kiss. Ehehe alhamdulillah. Kdg saja suh dia tolong amekkan pampers, spray air, mat getah bila tukar lampin time dia tgh ralit layan ipad. Dia amek gak. Kikiki. pastu terus ke ipad balik. Comeyl je. Boleh harapla..pastu dok tanya "baby berak keee..baby berakkk??" Hahahahaha sabo je la.

 Aku post je la dulu entri ni weh..lama sangatt.....bini aku pun dah balik dari ganu dh haa!!!! hahahahaha. Ada masa aku edit letak gambar yeee

7 comments:

Masy February 3, 2016 at 2:29 PM  

lulzz itu je yg mampu aku coretkan

Wanie Boahari February 3, 2016 at 3:29 PM  

hemy.. aku pun br start balik aktif blogging. sian tengok blog aku sunyi sepi. kena tawaduk nk berblogging balik la..

dah ank dua ko kan??
kenal ko dr ko bujang lagi..

at least sepasang jugak.. aku dua2 hero..

Wanie Boahari February 3, 2016 at 3:30 PM  

hemy.. ko kena update geng memmuah ko tu.. aku dah tuka url..

HEMY February 3, 2016 at 3:55 PM  

Masy : lols...tu je aku reply

wanie : apa link blog ko. tu la kan..lama tak blog..x fair plak aku tak rakamkan kenangan dgn Asfiya yg boleh ditatap kembali mcm abang dia..

suriani March 20, 2016 at 9:40 PM  

Dulu u nama anul.. skrg hemy? Hehee.. long time ago!

suriani March 20, 2016 at 9:49 PM  

Dulu u nama anul.. skrg hemy? Hehee.. long time ago!

HEMY March 28, 2016 at 11:30 AM  

hehehe..lama2 nama kat fb plak melekat...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP