Review: JELMAAN 2015

>> Sunday, November 22, 2015

Hari ni lepas breakfast di kala tengah hari, aku and Cembam layan Jelmaan kat Astro First. Yang buat nak tengok tu sebab dia penah keluar preview ke sedutan ke apa ke lah nama dia kat astro hari tu. Sneak peek la kira. Jadi meh layan review aku untuk cerita ni.




Aku malas nk citer pasal crita sangat sbb plot dia stended je..macam citer nicole kidman tu. So ni 3 fatal flow yang aku nampak lah

1. Bagi aku bila Astro bagi sneak preview 15minit ke setengah jam kat Astro cerita ni tempoh hari, dia terus spoil seluruh misteri cerita tu. Sebab apa? sebab dalam preview tu dia tunjuk la Raja Ilya ni dok terjerit2 cari anak-anak dia kat satu villa ni...and bila aku tengok je movie ni tadi, awal2 cerita dia depa ni eksiden bas jatuh gaung. At that moment, baru berapa minit aku dah tau dah kuarga ni hantu, based on preview sebelum ni.

2. Lepas eksiden jatuh gaung, scene geng2 penyelamat ni tengah kuarkan mayat2, boleh plak depa sekuarga terselamat and panjat gaung tu sendiri. Geng2 penyelamat ada around 50 meter dari tempat diorang abeh panjat tu. OK, ikut logik..ko ngn anak 2 orang bercuti kt negara orang eksiden camtu, adakah ko akan folo orang yang tiba2 muncul depan ko kata "resort puan jauh lagi, meh dok resort kami" paddiaaaaaa..sah2 korang akan pergi kat penyelamat tadi kan? Depa leh tolong antaq kot. Jadi, kat scene ni buat ko punya tekaan yang kuarga ni dah mati and hantu jadi lagi kuat. You are supposed to make the viewers keep on thinking depa ni hidup kot....

3.  Bila suami aliya dpt tau kt berita pasal pelancong malaysia ibu ngn 2 org anak, nangis2 sbb bajet kuarga dia yang mati..tapi bila dapat call dari isteri dia, skrip dia awkward..sepatutnya skrip dia lebih kurang camni "abang ingat sayang dan anak2 yang terlibat dalam nahas tu" tapi takde. macam dah kompem tau yg kuarga dia tu mmg terlibat dlm kemalangan tu..

4. Penutup cerita dia....adoiiii....kalau aku tengok movie ni kat wayang lah kan...aku tabur pop corn tu rasanya. apa kebende hoi...yang dukun tu mati gitu je kena pukul pastu kena tikam melawan pn idak tu dah kenappeeee??? Pastu tiba2 scene sekuarga ajak blah dari tempat tu lepas Keith Foo sang suami dh mai..tiba2 ada kat rel keretapi main kejar2 dah kenape saitooonnnn!!! Pastu keretapi datang dr belakang langgaq..tp smua ok sbb semua dah jadi hantu..dengan keith foo skali jadi hantu. Kalau dia jadi hantu lepas kena pukul dengan Ilya sebab tak percaya tu laki dia (time terhantuk dinding, mati) aku lagi leh terima..NI ending tunjuk Keith Foo nye mayat mati kena langgar keretapi konon masa tu dia sorg je masih manusia..HAHAHAHA vavi lu!! Kena langgar keretapi kot...tp berdarah bhgian blkg je..tak putus ke apa kena gilis..adehhh..macam jilake ending and boleh pulak Keith Foo tak dengar bunyi ketapi dr belakang?!! ingat running on silent mode ke apa?


Tapi lakonan budak 2 orang tu and Raja Ilya boleh tahan. Raja Ilya leh la jadi calon pelakon filem terbaik sebab kerja dia dari awal smpi habes dok jerit nama anak dia je. ADI!!! Liya!!!ADI!! LIYA!! sambil kejar anak dia...Tapi nice lakonan dia..dia meracau desperate sorang2 tu tak nampak berlakon..aku suka!! Cayalah Raja Ilya!! Ai lap U!! HHAHAHAHA!!

Dah gi la korang tengok sendiri


5 comments:

zonaku November 23, 2015 at 8:55 AM  

adik2 aku panggil minah tu muka ahli sihir, sambil dok melayan tuan anas mikael. hahaha

HEMY November 23, 2015 at 2:51 PM  

haah..raja ilya ni muka garang..ailoikee

Anonymous,  November 27, 2015 at 7:49 PM  

Tgok jwanita

HEMY November 30, 2015 at 1:47 AM  

dah tgok...tp gitu2 je..wife yg tgok..kata dia best

Dewi Aja December 30, 2015 at 12:56 AM  

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP