My Last Day in AG

>> Tuesday, November 3, 2015

3 months..I could put it as the shortest duration I have ever stayed in a company if I exclude the 14-day job with the MAHB UAT project before Hari Raya. I have never had the attention to stay just for a while, and wait for something better. It's a good experience if I stay but as I mentioned in my previous posts, I REALLY HAVE to. If not, my 8-year SAP HSE experience will be worthless..yes..I'm not over exaggerating. 

My Last Day - AG HCM Data Migration
Nana & Ecah yang cuba membawa pulang segala jenis peri sauce

Last Wednesday, we had my last-day lunch at Nando's IOI Putrajaya.Memang ada pikir nak belanja the team, and si Azila ni dok cuba mengepau Fish Manhattan hat udang padia ntah la nama. Boleh je nak belanja..tapi sebab dateline asek tersasar, saja belanja benda lain..hahahaha. Lagipun banyak2 fastfood, I prefer Nando's the most. The peri sauce is very nice and it makes me less mual compared with others.

My Last Day - AG HCM Data Migration
NI le team HR Data Migration yang tak penah meet the deadline. Bwahahaha. Well, gile apa 2 minggu, 35 jabatan, 1.4 million record and 20 infotypes 3 orang buat. Hahaha

So we headed out by Kak Dilla's car (mekaseh Kak Dilla for the ride) and when we reached there, the place was like all for us. Ye ye aku book tempat. Dah le masa call, the guy asked my name
"Hasnul. H.A.S.N.U.L"
"okay..encik Hafizul"
Wakluuuuu!!! HAHAHAHA penat aku eja nama aku..natang mung!!

My Last Day - AG HCM Data Migration

My Last Day - AG HCM Data Migration
NI team HR Functional without si Ecah. Ntah ke mana ntah dia masa ni

We ordere the set which you would get 2 whole-chicken, 4 large side dishes. Then add on the bottomless drink. Mula2 I thought wana ordered 3 whole-chicken. Mujur tanya dulu. Nampak masing2 macam super consumer..hahaha. So 2 whole-chicken means 8xquarter chicken utk 7 orang makan. Ok le.

My Last Day - AG HCM Data Migration
The guys in HR team

My Last Day - AG HCM Data Migration
Kawan koreb yang saling memberi sapot di kala blur

Tengah memilih Peri sauce paling sesuai utk Faiz

Ketrampilan terpimpin

My Last Day - AG HCM Data Migration
Ni la team HR yang aku sempat spend 3 bulan bersama diorang. Rasa cam dah lama kerja ngan diorang. Dari kiri; Faiz Anti Pedas, Azila the kerepek monster, Kak Dila (Ko hilang akal nak bagi Kak Dila nickname??kekeke), Kak Su si Mummy Comel, Nana the Emo Mummy and Ecah si Jawa Minang.

My Last Day - AG HCM Data Migration
Hahahaha takleh blah tol Ecah

My Last Day - AG HCM Data Migration
Ni lah team lengkap kami. Mintak tolong Staff situ amekkan gambar. Mekasih ye abamm



My Last Day - AG HCM Data Migration

Then we went to buy some stuff before heading back to the office. And there was an event where you can put your picture on the wall but I don't really know what the heck it is all about. We tried to get picture of us hanging there, but last2 macam tak kuasa and aku suh depa pose depan wall ni je lah so I could put it in this blog. Hahahaha!!!

Well, terima kasih banyak for the memorable 3 months. Thanks Kak Dila for giving me the opportunity to be part of the team and so so sorry for leaving the team so early. I hope you understand the only reason I made this decision. 

Thanks Kak Su yang menahan sabar kerenah saya dia awal2 sampai di akhir2 of my stay. We both know already kan the feeling when we run something in the system, it didn't work but somehow when we ask somebody, dia dok belakang kita, jadi pulak run tu. HAHAHAHAHA!!!

Ecah, mekasih menjadi kawan jawa aku dan menghiburkan aku dengan kebluran ko. Lawak antarabangsa ko skang dh jadi 1 of the top lawak dlam idup aku. Boleh pulak ko pikir tersadung ibu jari tu, ibu jari tangan..hahahahaha. Takleh bayang orang tersadung ibu jari tangan..jalan tahap hayunan kawat puaka gamaknya

Nana, mekasih juga tukang gelak bila aku wat lawak, pekenakan budak2 ni. Jangan emo2 sangat, nanti menurun ke anak..ahahahaha

And for my team, Azila and Faiz. You guys boleh wat kerja..no doubt. But you just need to be much more professional and keep believing that you guys are consultant.  A consultant, especially in the project, we work by deadline. We kept missing them. True, that it's due to short resources. But you guys can improve on the accountability and commitment towards your tasks. Bila kita ada problem and cant make it to the office, we already lost 1 precious day which is super crucial in Data loading activity. You need to compensate that loss. Whatever it takes. You guys mmg ada stay lambat to finish the task, but if you realized it, you guys compensate when it's already too late or memang dah tau takkan boleh achieve the dateline. You need to commit on the first minute you received the task. You know the workload is huge, which part of the task need more time, and which part of the task can be speed up. Use every single minutes that you have to try achieving the timeline. Aku bukan saje2 hari2 tapau nasi and nescafe ais makan depan laptop. It's all part of compensating every single minutes I lost and make use of every single seconds that I have to finish the job.

Halalkan makan minum, halalkan ilmu dan masa yang telah dicurahkan pada saya ye semua. MOga kita berjumpa lagi di lain masa.

Heart you guys!!


And last but not least, nah gambar aku di tempat baru;
 Luasnya meja~~~~ Kekekekeke

15 comments:

Masy November 3, 2015 at 9:52 AM  

nampak bapak2 sgt bila pakai spek haaa hai bapak! gudluck kat tempat baru yo

zonaku November 3, 2015 at 2:44 PM  

dah kat tempat baru ke?
ketinggalan betul aku ni

HEMY November 3, 2015 at 4:02 PM  

sebab tu tak selalu pakai spek..tp sebab tak selalu pakai yang hilang tu.hahahaha

zonaku, baru 2 hari kt tempat baru haa

arianna adrizal November 3, 2015 at 5:20 PM  

murah rezeki ko. opis mana ni?

Anonymous,  November 3, 2015 at 9:54 PM  

Would love to read bout your new place and your expertise in SAP-HSE. Hehe. Klu rajin lg, belanja entries bout your uni life. Upm kan?

Seronok baca.

HEMY November 4, 2015 at 12:28 PM  

UNI life banyak dah cerita kat entri2 sebelum ni wahai anonymous reader ku..ada bertahun pny cerita dlm ni.kekeke. taip je UPM kat field search tu

zella y November 4, 2015 at 12:50 PM  

rs lain je tgk muka pakai spek hahahhaha..

owh..dh keje tempat baru...

xsbr plak nak dgr cite psl keje baru... hihihi

good luck!

Adilah November 13, 2015 at 10:33 AM  

Kurang ajar nyer meja... happy giler tu hehehehe

suhana November 13, 2015 at 10:41 AM  

wah...dah x de air nesacfe dah..naik taraf jd starbuck...jgn kasi malu ktorg ek pakai kain pelikat bila time hujan..hehehhehe

azila azizan November 13, 2015 at 10:42 AM  

Jangan pakai kain pelikat kt petronas macam kt AG ni nanti. Sediakan payung sebelum hujan. Muka hampeh happy gilaaa meja besar. cessss

Nasyitah Zubir November 13, 2015 at 10:49 AM  
This comment has been removed by the author.
Nasyitah Zubir November 13, 2015 at 10:52 AM  


hahaha.. nyampah aku negok meja luas tu... meja 3 jengkal ko da dapt kt ridwan..

psst... zila nk amek exam jadi student darul syifa XD
ko kalo dtg sini baik cakap elok2... sekali zila kumat kamit kt ko..blur 7 minggu... jenoh nk berubat...

HEMY November 19, 2015 at 5:34 PM  

HAHAHHAHAHAHAHA minggu ni aku baru sempat bukak blog..seminggu tak bukak...tengok2 ada byk komen..korang rupanya..kekekeke

gila hebat azila..dia boleh bagi aku blur dari jauh guna angin lepas ni...seremmmm

setabak tu pinjam tumbler kawan je..buat air neskape sendiri kt pantri..hahahaha

Aurora,  November 26, 2015 at 11:59 AM  

untung la..kte org da pindah tingkat 6 da..meja da luas..
ko suka hati je nk bagi nickname kt kte org kn..adoii...nickname ko ape? nti bg tau klu bini ko da bersalin

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP