Buang tebiat beli buku

>> Thursday, November 19, 2015

Tengah takde mood nak buat kerja, kita update blog la sat sebelum pukul 6 petang ni.

Kerja life? Biasa-biasa je. Nak kena buat design document AME screen untuk klinik2 Petronas ni pakai yang bolehkan diorang punya kerja seharian tu automate. Nak automate kan keje doktor2 and nurse2 yang memang perlukan cop, sign yang fizikal untuk pengesahan ni memang mencabar lah. Nak automate kan pengesahan cop tu..ko rasa?

Hari ni kawan tiba2 ajak singgah Kinokuniya lepas lunch. Lama sangat dh tak ke kedai buku. Setahun sekali je pegang buku bila time Big Bad Wolf. Tu pun beli komik marvel  je sebab tahun sebelum tu beli novel memang smpi sudah tak baca. Jadi kesudahannya beli komik lah. Boleh gak buat lepaskan skit exemption cukai.

Tapi tadi alang2 kat kedai buku aku beli buku-buku ni;


Lama dah tau pasal buku ni. Bila selak dalam dia, cam tertarik nak beli sebab menggamit memori kanak2 90an macam aku ni. And maybe bila aku start baca buku tu nanti, setiap kenangan tu boleh aku olah balik versi kenangan aku sendiri..boleh buat modal update blog. Hehehe. Seronok. Memang rasanya boleh kata semua benda yang kanak2 90an pernah buat ada dalam buku ni.

Then aku cari lagi sebuah buku yang kawan opis lama aku tulis. Mulanya takde kat shelf. Tapi lepas bayar buku Tora Datang Lagi tu, aku saja tnya kaunter customer service, adik tu cek katanya ada. Dia buat call, terus ada sorg lg budak bawak buku tu ke meja customer service. Terbaik...




So, walaupun aku tak tau amek masa berapa tahun nak habis..hahaha..tapi takpelah..mana la tau leh baca time2 tertentu, balik kampung ke kan. Hebat kawan aku si ET ni. SOrang2 je terjah Afghanistan. Hampir kena penjara kat sana sebab disaspek spy Pakistan. Boleh je beli dr dia terus..tapi takpelah..hehehe

Tadi dh ngantuk sangat buat keje, sempat la aku baca Kembara Afghanistan tu around 10 muka surat. Hehehehe..menarik. Korang leh la beli gak..

5 comments:

zella y November 20, 2015 at 8:06 AM  

buku2 keluaran dubook and lain2 publisher yg baru2 mmg menarik jugak baca...lgpn xtebal sgt..so baca buku pn xngantuk sgt sbb cepat je habis hahahah

HEMY November 20, 2015 at 9:50 AM  

aku ada member penulis gak kt dubook tu..tp ni kali pertama beli buku depa

Anonymous,  November 27, 2015 at 7:45 PM  

Untunglah sempat baca buku kat ofis. Kita ni nk g washroom pon kena curi masa. Company tali barut. Huhu

HEMY November 28, 2015 at 1:50 AM  

tak bawak pi opis pn..beli hri tu letak kt umah je le

azila azizan December 9, 2015 at 5:18 PM  

ko da habis belum baca buku ni. kalau best nnt nk p cari.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP