Legasi Syaiful Baharim

>> Wednesday, May 13, 2015

 Anda bukanlah penggemar fesyen yang sejati jika anda tidak mengenali Syaiful Baharim. Seorang yang low profile ini sebenarnya merupakan favourite fashion designer oleh ramai orang kenamaan. Bukan sekadar mereka busana selebriti-selebriti tanah air sahaja malah, Syaiful Baharim pernah memberikan khidmat kepada kerabat diraja dan golongan VVIP di Malaysia. Tidak hairanlah jika beliau lebih menjadi buah sebutan golongan atasan sahaja. Namun begitu, pencapaian yang dikecapi beliau tidak menjadikan pemuda ini hanyut malah masih mengekalkan warisan-warisan tradisi seperti batik dan songket dalam kebanyakkan hasil rekaan beliau. 
Atas usaha kreativiti dan keunikan hasil karya beliau, nama Syaiful Baharim kini juga turut dikenali di beberapa industri fesyen asing seperti Singapura, Manila, Milan dan banyak lagi. Menurut beliau, jahitan yang kemas dan fabrik yang berkualiti merupakan diantara aspek utama dalam menghasilkan sesuatu rekaan. Selain itu, beliau juga sering menampilkan selebriti-selebriti cantik Malaysia untuk mewakili rekaan beliau yang terbaru.

Jika dahulu Syaiful Baharim memilih pelakon dan pengacara cantik Neelofa untuk mewakili koleksi pakaian beliau, untuk Aidilfitri 2015 ini beliau menampilkan Fathia, Anzalna, Izara Aishah dan ramai lagi sebagai muka-muka baru. Beliau turut menamakan rekaan-rekaan tersebut dengan bersempena nama-nama selebriti berkenaan.



Apa yang lebih menarik, jika dahulu koleksi baju raya Syaiful Baharim menampilkan pilihan warna yang terang, untuk tahun ini anda boleh menemui koleksi baju kurung moden dan kaftan dalam pilihan warna-warna pastel yang lembut.

Well, I'm so wanna all four of them. Do they come with the models as well? kekekekeke!!! What are you waiting for? Kalau rasa macam chantek je..macam elegant je...belek2 la kat Zalora. Takyah nk susah2 cari baju raya berjalan kedai ke kedai time puasa jahh~~~


2 comments:

zonaku May 13, 2015 at 10:28 AM  

kalau baju aku kurung aku mmg blh ready made, mmg aku beli dah.

syalinda johari May 13, 2015 at 10:32 AM  

ni saheh sponsored entry ni..

cantik2 baju weiiii

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP