ATV ride at Kemensah

>> Thursday, May 28, 2015

17 May hari tu Social and sport club kampeni aku anjurkan ATV riding event kat Kemensah. Memang ada tau pasal mende ni dari Jard. Tapi mmg tunggu dapat pi free.HAHAHA. Memang dia siap bgtu tempat terhad. Dapat je emel, masing2 book nama kat sistem. Within sejam penuh dah. Kekekeke.

Lepas tu kena letak RM50 as a commitment fee. Nanti dia pulang balik RM50 tu lepas abeh ATV. But dia bagi 1 lagi option. Track lagi jauh, and bole berhenti mandi2 lama sikit. Yang tu harga dia RM150. Kampeni tanggung RM100, so RM50 yang ko letak commitment fee tu utk tambah. Jadi sapa yang amek route lagi panjang utk ke Air terjun SOfea Jane ni, duit tak dapat balik la. 

Macam biasa, bila ada event KPOC, memang aku pergi jauh lagi awal dari pergi keja sehari-hari. HAHAHAHA. Aku masuk highway plus menuju ke Zoo Negara around 7:15..wauu bestnya..jalan lengang..dapat la besit 200 plus km/h (dont do this at home). Jalan nak ke perkampungan kemensah ni, jalan yang belah tepi main gate zoo negara tu. SO senang la kau nak cari. Off road dari main gate tu dalam 7-10 minit. Jalan kecik. Kalau berselisih kereta, kena la tolak ansur.



Sampai2, daftar nama and tolong angkat2 barang dari kereta committee member. Air mineral, makanan semua tu lah. Ada 3 ATV ride camp kalau tak silap aku sepanjang jalan tu. Kami pilih yang paling last sekali. Bila aku tanya committee, reason dia sebab yang hujung ni lah yang ada lesen.

Sarapan2 semua, briefing dari committee head, kami pun dibahagikan pada 2 kumpulan. 1 kumpulan yang amek route 7-tier and lagi 1 kumpulan yang amek route sofea jane. 7-tier punya route gerak dulu. Staff bagi briefing camne nak kendalikan ATV tu. And we are ready to go!!





Memang best la layan ATV ni..ada geng basikal and hikers gak lalu laluan yg sama. Tapi ibarat diorg lalu bhgian kiri kanan, kami lalu tengah yg dh macam ada longkan besar2 ATV saiznya. batu2 dia, smua kita redah. 

Rule dia, jangan turun kan kaki walau camana pun. Balance kan badan je atas ATV tu. Tapi mmg we tend utk turunkan kaki bila kita dah mula senget-senget tu. One of my female colleague cam jatuh menyenget sekali. Tapi alhamdulillah dia dapat habiskan gak the route. Alhamdulillah.


Di hujung route ni la ada Air terjun Sofea Jane. Aku cadang mmg nk mencelupkan diri. Tapi pagi tu masa nak kuar cam rasa malas nk bawak beg. Nak berlenggang je. SO aku bawak pouch bag aku je la. Sekali smpi waterfall ni..DENGG..cam besh je..Ok..mula2 bukak kasut je. Sekali dh celup kaki. Ahhh...lantak la basah pn. Pungkok memang dh basah pn gatal2 sepnjg jalan sebab seat ATV yg mula2 aku amek ada lobang, air resap kat seat dia. Abeh basah bontot aku

Member amek video dok blkg aku guna go-pro mmg disajikan dengan aksi aku garu bontot je lah.hahahaha





Pastu cm ada lorong terowong cmni plak. AKu nekad je la basah. Tapi utk bagi kurgkn basah skit, aku bukak baju la. Suar je basah alang2 basah pungkok. SO at least pas berendam, pakai baju kering sedap la skit kan.





Tapi memang berbaloi la berendam dalam tu. Kalu tak berendam rasanya tengah menyesal skang ni. Huhuhu..best. Lama gak aku tak layan air terjun air sungai ni. Abam ATV bagi kami lepak sini around 45 minutes gak.

Lepas tu siap2 la balik. OTW balik, aku menggatal stop kat bhgian yang uphill skit. Pastu tak larat plak ATV aku..ada la adegan aku kena turun dr ATV, siap ATV berundur langgar member kat blkg. HAHAHA. Seb baik tak pecah pape. Tapi kita setelkan tanpa panggil staff ATV pn.

Dh habis event igt nk lepak2 ngn geng superbike KPOC ni. Yela time ni je leh jumpa ngan moto masing2. Time keje jgn harap. Skali Wawa wasep kata cm tak larat nak amek parents aku dr KK bercuti. AKu pn rempit la balik umah, smpi je terus masuk keta ngn XIyad gi KLIA2

Disebabkan masa aku dh nak smpi aku call, diorg tengah tggu beg, aku pun park je la kt line garis2 10 meter dr KLIA2 tu. Pastu dh penat tertido. Sedar2 bila diorg call dh tggu depan tu, tengok2 ada pak polis park moto dpn aku tgh sedia nk menyaman. BIla aku nk gerak dia suh tunggu.

Hmm..dia saman aku sbb busuk hati la tu nampak aku cam best je tido. "Sedap tido encik" kata beliau. Aku mintak warning je pun dia tak layan. Aku tak kisah pn dia nak saman kalu memang salah. Tapi saman tulis letak kenderaan di lorong kecemasan. AKu ada dalam tu kot. ANd yang banyak2 lagi keta tu tak saman pn sebab ada org. Nampak sangat saman sebab bengkek nmpk aku tido.

Hmm..takpelah..

1 comments:

IBU PUSPITA June 27, 2015 at 8:41 AM  

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP