Kak Wa 1-month visit

>> Friday, March 27, 2015

Awal tahun ni, Kak Wa & Osman decided utk balik Malaysia for a month. Ada rezeki yg dikumpul2 sebelum ni, and diorang takut lepas ni lagi susah nak balik kampung for some commitments that are awaiting them. And Kak Wa balik nk try mintak abah tolong setelkan loan2 dia so that Kak Wa boleh bayar kat abah je without the interest tu.

So memang kami start berdoa lah akan dimudahkan lah hal ni and abah akan ok utk tolong Kak Wa.

Jadi dapat la kak wa spent a month kat kampung. 3 hari terakhir sblum nak berangkat balik OZ tu baru la Kak Wa and family lepak umah aku. huhuhu. yelah, kalau nk lepak lama pun kami kerja. Tu better kak wa spent kat kampung je. 

Kak Wa 2015 visit

Alhamdulillah, Kak Wa dpt pujuk abah tolong setelkan loan. Jadi memang hepi lah kami semua. Yelah, aku baru je pinjam abah beli moto kan. Ini lah abah. Walaupun pe'el dia yang dapat je duit kebun BLUM masuk dalam bank, tinggalkan duit ntah berapa ringgit je tahap papa kedana utk rumah, tapi bila anak2 dia in need, dia tolong juga. Jadi, kami redha lah peel simpan duit tak berhingat dia tu. Sebab in the end anak2 gak rasa. Yang harian punya belanja tu mak selalu pakai duit anak2 bagi lah.

Kak Wa 2015 visit

Kami tak sempat sangat nak bawak Kak Wa jalan2. Masa suggest ajak Kak Wa sekali balik ganu jalan2, kak Wa pun kata dia tak larat. tu yang kali ni balik tak ke Johor lawat sedara Abang Osman. Jumpa makcik Osman yg dok area kajang ni je.

Kak Wa 2015 visit

Kak Wa 2015 visit

Osman dapat tau kerajaan OZ tak bayar penuh plak elaun dia bila away from country more than 10 days. Awal2 kompemkan katanya penuh. Dah serabut plak kepala nak pikir approaching the date nak balik OZ.

Xiyad tengah seru pari2 WIFI yang laju

Kak Wa 2015 visit

Kami dapat la berkumpul ramai2 utk hantar Kak Wa and Abang Osman kat KLIA2. Cuma Am n Noi la tak dapat nk join kami hari tu. Kami lepak makan marrybrown sambil tunggu gate open utk kak wa boarding. Hmm..bila la nak jumpa lagi si Nureen Tahani ni. Aku sempat belikan baju frozen masa balik terengganu. Handbag Hello Kitty...tu je la paman gojes leh belikan nureen. Nak beli besar2 satu hal nak bawak balik naik flight.

Kak Wa 2015 visit

Kak Wa 2015 visit

Kak Wa 2015 visit

Kak Wa 2015 visitIMG_0333
Cheek Kiss dari Nahdan utk Nureen sebelum pulang ke OZ

Kak Wa balik OZ, attended majlis perkahwinan adik Abang Osman. Dimintak nya si Nureen jadi flower girl. Satu hal KakWa nak pk camne nak tolak baik2..kat church tu. Bukan pasal nak masuk church..tp kalau Kak Wa kata yes, macam menyokong la apa yang adik ipar dia tu buat.

And tak lama lepas majlis tu, Abang Osman dikejutkan ngn berita ayah dia passed away. Kira last jumpa masa majlis kahwin tu lah. Alhamdulillah dengan adanya Kak Wa sebagai isteri Abang Osman, dia dapat spend few times masa dengan ayah dia which was kalau Kak Wa takde dalam hidup Abang Osman maybe takkan berlaku. Alhamdulillah..

Hmm..tengah recce2 gak kalau ada sale promotion flight ke Ausie..kalau ada rezeki ye kak wa. Moga dimudahkan Allah untuk besarkan Nureen dalam suasana penuh mencabar kat sana



Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP