Xiyad Asytar : ROmbongan skul ke Pusat Sains Negara

>> Thursday, February 26, 2015

Lately macam terbayang2 moments when I was driving the 9-seater Volskwagen Transporter crossing the states in UK under that chilling autumn wind while Ai lee's Goodbye My Love was playing. It was indeed an experience that was not planned at all but now I am really grateful to just say YES to the idea despite of the financial readiness at that time..=]. Now everytime Ai Lee's song is playing while I am driving, it reminds me back the driving experience in UK. Ahhhhh~~~~~ bestnyaa...


OK Citer pagi tadi..Pagi ni skolah Xiyad Asytar ada lawatan ke Pusat Sains Negara. Bukan main kau...4 tahun dah pegi rombongan sekolah. KO hado? aku dulu darjah 6 baru dapat pi rombongan sekolah. kekekeke.

So memang aku mcm ada baca kul 8 camtu kena kumpul kat skolah. And aku tak tido balik pas Subuh tadi. Tapi Xiyad macam lena beno, aku biarkan tido smpi dalam kul 7:30 camtu. Then aku cakap pelan2 bangunkan dia, dia bangun2 cam mood tak best, mintak susu. Selalu kalau tido dia best, bangun leh terus mandi.

Sekali tengah dok tunggu dia nyusu, teacher Nadia dia call dah. "Encik, Xiyad bila nak sampai ye. Tinggal dia sorang tak sampai lagi. Bas dah sampai. kami nak gerak" Denggg. Masa tu dalam kul 8:05. Aku cakap "8:30 boleh?" Then dia cakap "sekarang encik". Aku pun terpaksa suh Xiyad benti susu. Gila kau mandi pun belum!!!

Aku bawak turun tukarkan baju n pampers je lah. Sapu muka ngan air semua terus siapkan dia and hantar. Ada la parents yang masih tunggu nk tgok anak2 dia take off. So Xiyad masuk2 terus berbaris. Dia dok depan sekali, dapat lencana gantung. Muka selenger giler. HAHAHAHA. Aku punya kalut, tak bawak henpon. Rugi betol la. kalau tak, boleh la aku amek gambar dia.

Bila jalan kena buat "train CU CU". Berbaris dlm 5 orang, masing2 letak tangan kat bahu. Xiyad diaaaaam je muka krik kriik dia. Jalan slow je. Aku dok lambai, dia sengih idak apa pun idak. Aku sempat jenguk naik dalam bas jap. Hehe, dia dok tepi teacher. Aku dok lambai dari luar, muka masih krik krik. Adoiii..Xiyad Xiyad...

Haish..rugi tol tak dapat amek gambar. Harapnya tak buat karenah mintak dukung le. Dia bukan nk jalan sangat kalau bawak gi Mall. DOk dalam stroller dia je lah



4 comments:

Masy February 26, 2015 at 2:06 PM  

suke2 je nk suruh postpone time, ingat ko ade share dgn tadika tu? hahahha

4 tahun dah pegi trip, rajin betul cikgu2 nk handle aduih duih

Masy February 26, 2015 at 2:06 PM  
This comment has been removed by the author.
HEMY February 26, 2015 at 4:08 PM  

hahaha sian xiyad gi tak mandi..dh la dia jenis gatal2 panas...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP