Memori akhir bersama Wardina

>> Wednesday, December 31, 2014

Setelah bertahun meredah onak duri liku2 kehidupan di atas jalan...membawa aku ke sana ke mari dengan riang..berkongsi suka duka, idea yg tercetus, angan2 yg dipasang saat menunggang..akhirnya terpaksa mengucapkan salam perpisahan pada Wardina Sabtu lepas. 

Lepas ada Agnieszka, memang ada rasa nak still simpan je Wardina. Ada aku pergi keje still naik Wardina seminggu sekali. Tapi bila dh terbiasa dgn performance Agnieszka, jadi tak best dh. So takkan nak panaskan enjin hari2 and bawak pergi kedai je or anta Xiyad nurseri. Yelah Xiyad takut nk naik moto besar. Dia memang nangis2 la tunjuk Wardina bila suh naik Agnieszka. Nak buat pergi surau...ehemmm..koff kofff..jarang2 la plak

Jadi lepas mengukuhkan pendirian..aku lepaskan Wardina pada kawan aku si Ayman Sabtu lepas. Alang2 jumpa, ajak lagi sorang kawan lama kami Rahman utk lepak sarapan. And bertemulah 3 generasi pemilik Wardina!!!


Ni lah dia 3 generasi pemilik Wardina.. Mula dengan Rahman blkg aku tu, lepas tu aku, now kat tangan Ayman. moga Wardina kekal bahagia apart of extra weight owner baru..kekekeke. Masa bawak moto tu ke rumah Ayman, aku sedih plak bila teringat skang Xiyad kalau naik Wardina tu..dia siap meniarap atas tank tu...heheh comeyl. Tapi kena move on la..Cam bazir ruang plak yg sedia ada kecil je 2 bijik moto. Baik jual kat Ayman at least dpt saham dia bawak gi surau. hehehe


Kenangan terakhir bersama Wardina

Ni skuter si Rahman. Ayman try2 kot berkenan pasni..hehe

Kami sarapan area belakang Giant dulu lepas aku anta moto umah Ayman sebab masa tu Rahman otw. lepas minum2, Rahman kata nak jumpa Wardina, kami ke umah Ayman balik. Pastu kami pn balik lah. Rahman balik Damansara, Ayman anta aku balik nek keta. 

Bila smpi umah bgtu Xiyad moto dah takde. Xiyad tiba2 bila suh naik moto besar..dia nak pulak. Alhamdulillah..so rupanya kena jual dulu la Wardina..baru si Xiyad boleh move on. Jadi skang ada Agnieszka saja lah..hehehe.


2 comments:

Kniedaz January 2, 2015 at 1:27 PM  

Selamat tahun baru...amboi..nama timangan motor...mabeles gitu

tiga lalat January 9, 2015 at 10:31 AM  

Salam. Hee wardina yg gojes dan banyak berjasa itu.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP