Rezeki Boling yang tak seberapa

>> Thursday, July 24, 2014

Assalamualaikum dan selamat berpuasa semua..oh dan selamat hari raya saya ucapkan pada semua

Mesti dah ramai yang hatinya di kampung, takde nya nak lepak2 blog semua ni.. Takpe, time mandi tadi teringat terujanya nak tulis apa sahaja yang berlaku dlam blog, jadi jurnal, jadi reference bila terlupa apa2 dari peristiwa lampau, tinggal gugel dan cari dalam blog, baru ingat apa kita buat masa tu. Tapi skang dh tak camtu dah sebab dah lama tinggal blog dan bercerita tentang apa yang berlaku satu persatu. Atas dasar rasa rindu tu, aku menulis entri ini malam ini. hehehe.

Malam ni aku dapat tido hotel tengah2 KL ni..hehehe..rezeki main boling ari tu yang aku citer kat entri seblum ni...so malam ni la aku redeem voucernya haa..Beruntungla bini aku dapat rasa resident hotel yg gah macam Ascott ni kau...ingat senang nak rasa..akakakaka. Memang cun sangat lah dapat bermalam tengah KL, jimat 40 minit untuk aku bergerak menghala ke LPT esok..hehehe

Cembam bertolak dalam pukul 4 ptg tadi and terus park KLCC. Aku plak amek komuter pagi tadi, gi keje kuar umah bukan main awal. Tapi smpi 8:30 gak. Takde rezeki nak dapat tempat duduk..Lenguh tau takkk berdiri dari bangi smpi ke KL Sentral..nasib badan

Then lepas check in yg sangat bestnya kuar2 parking klcc terus nmpk Ascott hotel ni..kami kuar beli juadah berbuka - Subway. Tu je paling senang and dekat. Pastu lagi sekali takde rezeki aku nak beli kopi san francisco..tutup plak..Cembam je dapat beli air fresh fruit juice kat foodcourt convention center. Tapi takpe la..Allah bagi rezeki ikut lain. Msa aku nak order roti subway aku, ada brader yang depan aku tengah tunggu order tanya samada aku ada kupon ke tak..aku jawab takde and dia hulur kupon yang beli satu percuma satu...jimat beb..Allah bagi rezeki tiba2 je gitu..Alhamdulillah..

So malam ni dapat la berterawih ngn wife dalm bilik hotel yang mewah..kekeke. Aku siap pakai baju tido dia haa semayang..syok wehh..


Harapnya aku tak tersangkut jem teruk la esok. Aku macam nak gerak pagi esok..tapi kena amek tapak flash yang aku nak pinjam dari member..ni sebab flash aku rosak beb...bila mount dh tak idup..tapi wireless idup plak flash..nak beli 2nd dari sorang mamat ni..dia nak COD kat area the curve..ya Allah jauh sangat..jadi buat sementara waktu nak ambik gambar raya ni..aku try pakai tapak tu, wireless flash..tgok la apa jadi..kalau tak ilang la Rm950 beli flash baru..sob sob.


1 comments:

zonaku July 25, 2014 at 3:49 PM  

hati2 memandu.....

selamat hari raya.. rezeki ko la ada org belanja subway ...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP