Bowling game with Ascott

>> Tuesday, June 24, 2014

Khamis malam lepas, aku join satu mini bowling tournament yang dianjurkan oleh Ascott yang hotel residence ke apa tu. Hahahaa..ye..mana aku tau sangat pun sebab aku tag along je. Yang deal ngn Ascott ni gadis2 HR la pasal hospitatlity and booking room mana2 employee kami yang datang KL office memang selalunya menginap kat sini.

Jadi game ni macam appreciation pada client2 Ascott la. Member aku dah ajak siap2 lima orang. Tapi sorang tu tak jadi pi sebab ke Labuan, ganti lagi sorang yang lagi terrer..main hook beb..pergh..

Tapi nak jadi citer Ascott kata 1 team 4 orang je. Kena la pecah plak 2-3. Baru nak wat tema kaler power rangers..tak kesampaian..

Untitled

Buat kat Berjaya Times Square. Sampai2 tu, register bowler's name, kami duduk sebelah2. Kira kumpulan aku bertiga campur sorang outsider la. Lepas sudah staf register, dia suh makan kat MCD. Ermm benda free memang best. Siap demand mintak air hijau lime Fizz ke paddia nama. Layankan je staff tu. Mekasih~~


Pastu bila balik ke lane tengok2 ada 5 nama kat lane kami. Ait? Kira ada 2 outsider la team aku. Pastu aku cakap kat staf tu..kalau dah alang2 lima orang se team, baik bagi kami berlima dari kampeni kami ni satu team..tapi staf tu lepas ckp2 ngn staf lagi sorang..dia kata "kena separate". Hmm..ye lah..

Dah la member laki aku tu bapak terrer...aku spare je dia strike..demm..Masa tu rasa macam "mmg dem..kalau satu team mesti best..mesti menang punya chance tinggi". Tapi takpe la..leh kenal2 buat lawak hu ha hu ha ngn susan, Livia and sapa ntah lagi yg aku sempat kenal dlm game tu and team sebelah.


Main 2 game je rupanya. Masing2 ingat 3 game and game ketiga nk score kaw2..sebab stended game kedua mmg hauk gile..hahahaha. sudahnya 2 game je. nyesal. Oleh kerana surau kat BTS tu kat level 8 nuuu..pastu kat ujung belah sana plak tu..aku penah ke surau skali..mmg jauh. Kalau pi, mau kawan kena balingkan 5-6x gak tu.

So aku bawak kuar kompas..alhamdulillah arah kiblat cantik je menghadap dinding satu sudut kat belakang tu. Aku plak ada baju ujan utk jadi sejadah. Yess.. bukan susah pun nak semayang. Hehehe. Tapi lepas smyg tu la main cam hampeh..aku cakap kat member lagi sorang "ni dugaan orang bertakwa"..hahahahaha. pastu dia balas "tuhan balas sbb semayang ingat boling". hahahaha

So lepas habis tunggu kejap utk penyampaian hadiah. Staf dia kata boleh balik dulu. Tapi sebab member aku ni score macam nice je kan..kot leh jadi best bowler..kami tunggu la. And rupa2nya markah, dia kira individu. takde menang acara kumpulan..pulak..tapi maknanya tak kisah la kami terpisah pun kan...


Pastu member aku dapat adiah dalam envelope.."2nd prize"..nice...then aku pun dapat "2nd prize" gak..paddia..ah lantaklah asalkan dapat 2 hari 1 malam stay kat Ascott. Hadiah smua sama. Aku siap dah tau bila nak pakai..malam sebelum balik ganu tu..yiehaa..tido kt Ascott KL..jadi nk kuar ke gombak memang dekat lah..yiehuuu..bini pun hepi laki dia balik lambat main boling tapi balik bawak adiah..kekekekeke.

Haa yg tumbler kat atas tu door gift game hari tu..nice kan? aku guna kat opis lah..hehehehe. memang best. tahun depan leh join lagi.. Oh ye..tadi dapat emel dari Ascott, aku first prize rupanya..best bowler beb..walaupun point tak sampai 300 2 game tu..hahahaha..kira best of the hauk la...nyiahahaha

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP