Aidilfitri 2013 - Sessi bermaaf-maafan

>> Wednesday, August 21, 2013

Hari raya Aidilfitri ni memang platform yang kuarga kami gunakan untuk bermaaf-maafan dengan penuh keikhlasan. Yes, kami memang maksudkan nya dengan sebenar-benarnya waktu ni. Bukan sekadar cliche je. Nak tau sebab apa? Sebab masa kecik-kecik dulu, mak ayah mesti bergaduh entah kan pasal apa tiap kali masuk Ramadhan. Tak boleh nak recall dah sebab gaduh sebab boleh kata tiap tahun.

IMG_6166
First mak ayah dulu bermaaf-maafan

Jadi pagi Aidilfitri tu lepas semua balik sembahyang, dah makan pagi memang akan ada drama bermaafan antara mak dan abah. Anak2 memang join menangis sekali sebab anak-anak ni la yang jadi tukang rayu untuk lupakan sengketa. Memang drama air mata setiap kali pagi raya

Kalau tak bergaduh pun mak ayah, memang menangis lah kami anak2 bila mintak maaf ngn abah and mak. Sebab memang kami mintak maaf sungguh2.

IMG_6169
Giliran anak sulung (mak) ngan partner. Kalau Kak Wa and abang Osman ada, diorang la start dulu

bila dah makin dewasa, dah mula tinggalkan rumah, masa yang diluangkan bersama pun kurang, maka kurang la salah silap. Jadi drama air mata pun makin berkurang lah.

IMG_6179
Followed by Fikri and Nurul

IMG_6188
Then Biba and Farees

IMG_6193
And last sekali yang paling bongsu lah

IMG_6202
 Pastu giliran bermaafan sesama partner

"Laling mintak maaf banyak2, salah silap selama ni..mana yang suka gurau2 perli2 terasa hati tu ek. Mekasih jaga makan minum laling"

"OK"

hahahaha cam harem punya pendek reply.

IMG_6204
Ciuman kasih sambil diperhatikan Xiyad. kekekeke

IMG_6221

IMG_6226
Sessi Fikri & Nurul diakhiri ngan duit raya dari suami


IMG_6238

IMG_6239
First time berhari raya as suami isteri..touching mesti lebey..syahduuu

IMG_6211
Then giliran bersalaman dengan adik-adik

IMG_6213
Alhamdulillah..adik2 ipar aku ni semua bagus2. Pandai adik2 aku pilih partner hidup

IMG_6214

IMG_6220

IMG_6209

IMG_6230

IMG_6242

IMG_6227

IMG_6199
Pastu giliran ahli keluarga yang paling muda plak salam2 minta maaf and duit raya..hee comel je Xiyad salam tok nenek dia

Nahdan bersalaman siap bawak bantal tak tau apa motif

Lepas habis setel semua ni, baru la kami bergerak ke rumah pertama utk diziarah. Rumah atok tiri, yakni ayah tiri abah. Tua dah orang nya, tapi takde penyakit berangkai ke apa. Anak atok ada yang tak sekolah pun lagi..haa...memang aktif dan produktif. kekekeke. Ate wife atok sebaya mak ke muda dari mak aku. haaa

Fikri ntah camne bole ilang henpon plak pagi raya tu. Puas cari kat rumah tak jumpa sampai skang. Masa ilang tu bila call ada dering tapi takde sapa angkat. Sampai la dah abes bateri. Lebur Note 2 yang beli susah2. Sian Fikri. Moga dimurahkan rezeki lagi lepas ni ye Fik


4 comments:

Kniedaz August 21, 2013 at 12:26 PM  

wah..terbaek gambar-gambar ni...kami bersalam tak sempat ambil gambar...huhu..semua kalut

zonaku August 21, 2013 at 1:37 PM  

muka abang mithali betul ko bila salam adik bongsu tu.....

nahdan x der pic salam ke?

HEMY August 21, 2013 at 1:57 PM  

kniedaz : lama dh start amek gambar bersalaman..stat masa beli kamera

zonaku : mcm ada..tp tak cantik..tu up yg tu je

Aujinz September 3, 2013 at 5:51 PM  

bang, adik solo lagi tak?..
kakakakkaa...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP