Memuah Iftar 2013 - Rumahku Syurgamu?

>> Monday, July 29, 2013

Isnin datang lagi!! Yeah..ari ni kurang la kot Monday Blues sebab ada benda nak wat, yakni mengupdet entri yang ditunggu2 oleh sekalian rakyat Memuah yang mahsyur adanya..hahahaha

Iftar tahun ni decided utk buat kat umah aku. Atas faktor keselesaan, boleh borak lama, boleh makan lama tanpa mengkompromi solat wajib mahupun terawih, maka Memuah sekalian bersetuju utk Iftar ala potluck di rumah aku yg sekangkang keri ni haa..Alhamdulillah..

IMG_5988

Lepas solat maghrib..masing2 layan Runningman episod Park Ji Sung..kekeke

Aku mesti la OK je dengan keputusan buat umah aku. 1, sebab aku kerja KL tak cuti pada hari kejadian..yg lain mostly cuti Nuzul Qur'an..jadi takde la aku kena balik keje dr KLCC tu ke border nilai then kuar plak ke Shah Alam ke mana kan utk Iftar..Ha..mekasih la memuah utk consideration.

Yang kedua sebab umah aku dapat host ibadah2 ukhwah, iftar bersama, solat bersama..setiap sorang solat rumah aku, bawa barokah pada umah aku, kuar pulak insyaAllah bawa keluar dosa2 aku..mesti la seronok. 

IMG_5990

AimaN berdua..Sorang tgh makan kek, sorang tengah main bola

Mulanya hari kejadian aku tgh otw fly balik dari Pasir Gudang site visit. Tapi bila tgok departure time dari Senai tu 4:30Pm, aku terus shoot email pada secretary CEO bgtu aku tak boleh join trip yang ni sebab aku host utk majlis buka puasa umah aku n stated that it has been planned a mont before ramadhan. So, management kata OK, alhamdulillah rezeki aku la dapat berbuka bersama memuah tahun ni

IMG_5992
Aunty Erina tengah melayan Xiyad Al Asytar dengan jubah itam mekah. Mekasih Erina!!

Masing2 dah ada menu masing2 nak bawak.

Aku - Satay UK daging (bukan sebut uk uk macam bunyi monyet ye) and sup ekor. Makan ngan nasi impit
Sepol - Sate Willy and tripod kamera
Jard - Pizza yang tak dapat di redeem
ErinAmir - Cheeskut yang tak kedekut cheese, unta sekor utk setiap seorang.
KeriMasy - Ayam golek dan kuih muih
WafaIyan - bandung jagung, red velvet, puding roti, pisang bertandan2 dll
Aima - Salmon masak apa tak tau western

IMG_5993
Erina khusyuk layan Xiyad siap memek muka bagai

Makanan memang banyakkkk..kalau harap aku ngan Cembam makan, mau iftar tahun depan baru habis. Tapi dengan kuasa kuda masing2 menunjal bagai unikorn...zasss zasss zassss abehhh..HAHAHAHA. Power lah!!

IMG_6004
Wafa n sweet hubby Iyan dengan misi malam LailatulQadar. You go girl!!

Ria ngn Xiyad pun slowly dapat main sama2. Bila real life, kecik je si Ria ni..normal la rasa si Xiyad sekali lagi kan bila nak dibandingkan. Haa...

IMG_6000

IMG_5999
2 little Memuah toddlers!! The third one was 'there' with them. But we just couldn't see him =]

IMG_5998
Ria aloof dok ngepit ngan mok dia



IMG_5995

Lepas habis Runningman and makan2 kudap2 bagai, kami pun start la semayang Isyak dan terawih berjemaah. Julung2 kali kapet purplish pink aku tu menghamparkan diri utk kaki2 para makmum. Alhamdulillah..u go karpet!!

IMG_6022
Pose Ali Kafe Kuat parody Fahrin..HAHAHA

Elok pulak aku tengah demam, suara macam ramli sarip tercekik ciskut..jadi aku pun imamkan lah seadanya. Bergemalah suara kejap serak, kejap garau..kang tetobe ada pitch tinggi lari tune "maaa~~~~" memecah keheningan. Mujur takde yang tersembur tergelak dengan tone jahanam di malam itu. HAHAHAHA. Moga solat kami diterima Allah pada malam tu.

IMG_6010
Pose hok Puang dok depang. Mula2 taknak post gambar ni sebab si sepol pejam..tapi tak adil pada mereka2 yang dah comel posing..lantak kau la pol!!

IMG_6011
Key holder tu aku lambat la turunkan..semak juga la pada setiap kamera.

Masa dok chatting pasal Iftar ni kat whatsapp, aku terpikir mesti best amek gambar group ngn baju raya and usul itu diterima sebulat cermin mata jard!! Maka masing2 bawak baju raya dari umah malam tu..Memang nice!!!

IMG_6012
Pose formal dak laki dok depang

IMG_6013
Pose Funky...Keri cakap dia punya pose menunjukkan dah puasa 20 hari. hahahaha...yang ni Xiyad ngn Ria dua2 tak pandang kamera. Iyan mungkin sedaya upaya menahan body dari tolakan wafa agak tak menghempap aku..kekeke

IMG_6014
Pose yang berpartner dok depang. Ingat saje2 je duduk? ada tema tauuuu...hahahaha


IMG_6015

IMG_6016
Pose yg ada partner kat depan, partner tak hadir dok tengah, and skandal swift + skandal steelteeth di kiri kanan. HAHAHAHA

IMG_6021
Ni tak tau dh pose apa..final pose..kekeke

Memang meriah..macam biasalah memuah. Walaupun tak berapa lama masa bersembang, bergossip sebab masa byk kat semayang n munching..tapi memang best. Mujur Ipad jard safe in one piece balik. Hampir2 nak kena smash sebab bersosial kat tenet je..hahahaha

Apa pun mekasih banyak utk semua sudi drive ke ujung selangor ni utk Iftar..Tahun depan kita wat umah org lain pulak yee..haa gitu. mekasih baju jubah Xiyad yg matching sangat ngn body dia tu, souvenir mug dan unta...and semua2 lah. 

Semoga ukhwah kita kekal terus terjalin dan moga dapat barokah dari adanya MEMUAH ni. MMUUAAAHHHH!!!

13 comments:

zonaku July 29, 2013 at 10:17 PM  

wahhh.....
mmg x penah berkurang meriahnya bila tiap kali memuah bersama2....

*simpan jeles jauh2*

tahun depan rumah aku??????

sri noraima othman July 29, 2013 at 11:20 PM  

kahkahkah.bergetar urat perut aku baca caption setiap gambo.kretip kretip.

thanks to tusn umah sbb host iftar potluck neh..best sgt2..errr..errr..bab solat tu aku nyaris2 terbatal tatkala terdengar suara itu..nasib dpt menahan..hihihihi

xiyad tinggi dr aiman..teknik gmbr je yg tunjuk aiman besor..hahaha..tapak kaki aiman debab sket..mcm karipap pusing..kehkehkeh..alhamdulillah ngam diorg main sama2..yeah..arwah aqil pun ada...disetiap hati memuah :)

btw...gambo aku kat tangge mane???hahaha

HEMY July 29, 2013 at 11:23 PM  

aima.kan..aku nk tergelak juga tau bile terpikir korang maybe tergelak..hahahahaha

zonaku...kalau kena pada cuti, ada kelapangan.boleh je..or maybe umah laki ko kat kl ni kan..mana tauuu

❀aRaBeLLa❀ July 30, 2013 at 3:07 AM  

Untunglahhhhhhhhh! Makan sedap2..sap photoshoot bagai...seb baik je ko x upload pic makanan..
Bagus gak idea wat potluck iftar ginih..Dari membayar mahal2 makan nan hadoo..

syalinda johari July 30, 2013 at 7:48 AM  

wahh..dah macam sambutan open house raya dah aku tengok..wakakakaka

Masy July 30, 2013 at 7:55 AM  

masa suara pitching lari tu pon aku terpikir gak kot kalau bukan sbb tgh solat, mau berdekah gelak ni hahahahahahahhahah

mekasih semuanyaaa mekasih mekasihhh.. meriah sangat! thn dpn umah aima la, bole mkn salmon lg hihihih

zonaku July 30, 2013 at 9:04 AM  

tahniah semua memuah yang kuat iman tatkala pitching lari.....

Insyaallah Anul.. doakan saja :)

Masy July 30, 2013 at 9:57 AM  

cepat zona pindah sini balikkkkkkk

Jard The Great July 30, 2013 at 12:22 PM  

pizza yg tak dpt diredeem.. koff.. koff

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ July 30, 2013 at 4:14 PM  

Hehehe.
Semangat sungguh semua :D

:D

k.e.r.i. July 31, 2013 at 12:34 PM  

Gambau last tu terbaik.
Semua pandang kamera.

Tahun depang rumah Aima please.
Nak buka makan ikang salmon je.

HAHAHAHAHAHA

sri noraima othman July 31, 2013 at 12:59 PM  

hahhahahhahahhaa

insyaallah..bereh boh!!!

nak salmoon jugak ker???hihihihi

*ps. kalau umah husben zona kat kl bagus gak..buley ko join kiteorg sokmo kekgi. :P aminnnnnnnnnnnn

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP