Jumaat yang sengal

>> Friday, July 12, 2013

Takde apa yang istimewa selain telatah Xiyad in my life of nothingness ni. So bear with me la citer pasal Xiyad. Eekekekeke.

Semalam Xiyad merengek saje lah~~ Main pun kejap-kejap merengek. Ada je benda tak puas hati. Mintak benda nk makan, tapi bila bagi taknak, buang kat lantai. Pastu merengek lagi mintak, bagi taknak..haish..sabarrr je lah. 

Aku balik2 keje semalam pening..maybe sebab cuba tahan mengantuk otw balik tu punya susah smpai pening jadinya haa. Jadi sambil aku tido tu, kena la layan si Xiyad ni bila nak merengek2. Tido ayam la aku sementara tunggu berbuka. 

Ada sekali ni Xiyad pergi tarik mat getah alphabet dia..sampai la tutup aku satu badan. Pastu dia boleh eksaited gila buat aku macam slide. Duduk atas perut aku sambil lompat enjut2..adeehh...dah la puasa, kena buat senaman keraskan perut la plak. Bila tutup ngan tangan nak tahan impak, dia rengek lagi ngangis and alihkan tangan aku.

Ni haa..dia bukan main buat aku macam slide kat waterpark

Haa sampai ke ujung tu dia slide..tapi dia la yang slidekan diri dia..ha ha ha



Tak cukup duduk atas perut aku enjut, dia berdiri plak atas perut aku tu haa.. Ha ha ha..aku layankan je la selagi aku larat sambil cuba2 curi tido pening. Bila dia dah berdiri tu aku goyang2kan badan bagi dia ilang balance. Bagus gak la layan dia berdiri atas aku tu, boleh dia belajar balance badan. Penting tu nak jadi atlet di masa hadapan kan.

Lepas seminggu tak anta nurseri, ari pertama anta xiyad..balik berhingus. Ari kedua, balik batuk plak tambah. Hari ketiga terus demam. Lepas dok rengek sesaje malam tadi..malamnya dia demam. Panas badan. Mujur time kami terawih dia tak kacau sangat

Bagi ubat demam, aku turun balik main game. Tapi rasa tak larat naik tido kul 12. Naik2 je tgok tepi mulut Xiyad ada muntah. Bukak la lampu setelkan muntah dia plak. Bila tengok muntah tu sama warna ubat demam..kompem ubat tu kuar skali. Lepas setel sume bagi lagi makan ubat demam. Menggelepar la lagi dia

Then sampai ke pagi dia dok mata tertutup tapi merengek tendang sana sini pusing sana sini. Memang takleh tido jadi nya. Ada aku letak bawah sbb kot dia nak bebas, naikkan katil balik, letak pangku sambil aku sandar tido duduk..semua2 lah.

Dah nak dekat sahur baru dia tidor lena. Sampaikan Cembam merungut kena naik kejutkan aku lpas siap serve sahur, Pagi sahur pertama je aku dengar dia panggil aku..tu sebab aku terjaga skit...pagi lain mana la nak dengar ko panggil dari bawah haa..kalau tak  mana nak dengar. hehehe

So mai lambat la aku hari ni. Cembam M.C sebab tak larat tak tido. Bawak Xiyad gi klinik pagi tadi. Paling haru aku siap pakai baju kemeja tuck-in hari ni sebab aku ingat hari rabu. Bila kul 1 ptg, member opis ajak aku "jom". Aku melawak "gi makan ke?"

"jumaat kan..cari tiang la"

aku seriyes blur sambil dalam hati "lawak pe plak smyg jumaat ni". Tapi dalam blur tu aku gi cek date and time kat bucu kanan bawah skrin aku. "LAAAA...HARI JUMAAT ARI NI!!!" hahahahahaha aku siap pakai baju formal haaa...sedangkan jumaat t-shirt je. Memang betol2 loss la

3 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr July 12, 2013 at 4:53 PM  

alahai xiyad buli babah dia ke hehe

zonaku July 13, 2013 at 8:33 AM  

happy betul dia diri atas perut ko..... hahaha.....

Kniedaz July 15, 2013 at 3:46 PM  

dugaan bila anak sakit dan meragam..sabar je la

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP