HAHAHA aku nk sound ni..aku siyes ni

>> Wednesday, June 26, 2013

Exercise adalah satu benda subjektif yang punya banyak persepsi tersendiri terhadap seorang individu tu. Tapi yang nyatanya, Exercise bukanlah kawan baik Wanita. Wanita, perempuan memang boleh letak 95% malas bersukan, tak pernah bersukan atau tak kosserr nak bersukan. Kalau yang takde masalah pape, yg bentuk badan and BMI tu dh OK nk malas takpe juge. Ni yang kelaut pun turut malas juge nak bersukan and do something about it.

Kalau korang memang OK je ngn how u guys are, wa tak kisah pun. Kalau yg memang genetically big, buat pa pun BMI tu nun di ujung puncak gunung nak dicapai, apa nak buek kan. Tapi yg sadisnya yang memang body tu leh adapt and leh ubah based on their efforts, yang sebelum ni OK tp skang dh tak OK sebab pemakanan tak sihat and langsung tak bersukan tu guane?

Laki kalau boroi, masih ada high probability yang depa masih bersukan. Badminton ke apa ke kan. Pompuan kalau buncit, gempal skit tu? memang la low percentage chance diorg tu bersukan. Ahhh lantak la sapa nak sakit hati baca entri aku ni..HAHAHAHAHA. ntah2 takde pun yang baca. Ada aku kesah?

Yang dah kawin tu selalunya kalau laki boroi pompuan katanya lagi suke. Sebab saham bagi jatuh, kasi kurang chances nak gi ngorat pompuan lain. Tu biasa kita dengar. Tapi kalu sebaliknya, laki OK jaga body, pompuan plak boroi..kalau aku..terima lah akibatnya bila aku kaya dan berkemampuan nanti. HAHAHAHAHAHA. Wa seriyes ni..wa seriyes..

Yang bagi alasan diorang dh beranak body lari tu 50-50 je aku terima. Kalau ko bersalin C-sect ye lah..boleh terima susah nak berbekung pa sume. Kena 3x effort nak dapat balik flat abs kan. Yang bersalin normal tu? Yang 3 bulan pas bersalin elok je slim. Tapi lepas tu mengembang cam michelin tu pa citer? Kalau first 3 months tu ok je dia slim balik maknanya boleh la kan?

Diorang lupa bersalin normal tu nikmat Allah bagi. Allah bagi nikmat boleh berbekung, boleh dapatkan balik ideal body figure. Tapi berapa ramai yg kufur nikmat tu (haa berat skit jadinya bila guna istilah kufur kan?) and biaq pi je gitu. Beli Premium Beautiful corset pejadah tu smpi bayar 10x baru abeh beriban..sudahnya bersidai je. Sebab panas katanya.

Pompuan ni sume nak mudah. Nak kurus bajet boleh salat sana sini krim pejadah, minum or makan pil pebende jenama lepas seminggu...lepas sebulan..tadaaaa!!!! slim!!! Wak lu!! Kalau hangpa orang kaya yang memang guna duit beriban2 gi slimming center guna teknologi gah bagi mudah tu OK lah. Ni dah la miskin, malas lagi..memang demit lah!!

Pastu guna ayat kata laki suh slim tapi taknak kuar modal anta slimming center. Ghaplah terkois lah. Bukannya tak boleh. Sume dari usaha, komitmen. Kalau malas cam hangpa, anta slimming center pun tak guna. Stick la pada kuasa magic nak dapat semua benda.

Pastu salahkan plak la laki pandang pompuan lain. Laki dh bergurau tegur, dah sindir slow, sindir medium, sound terus pun malas. Laki siap offer join bersukan pun dia malas. Haa..yg ni makan dia macam tadi gua cakap la..gua berduit skit, tau la nasib. HAHAHAHAHA (wa seriyes ni). Bila laki sound tu maknanya dia concern. Korang dok tgok body korang pastu compare ngn kawan2 yg memang dh kembang..memang la rasa hebat. Laki kau tu pernah tgok kau punya figure yg antara sebab dia nak kawin ngn kau tahu?

Kadang yang laki la beriya2 ke gym, lepas semayang push-up siap atas sejadah..malam angkat dumbell smbil layan movie kat PC, nak tido workout plak perut nak maintain...yang pompuan tido sedap dengan menaruh harapan unggul tak berbelah bagi pada balm yang disalat kat perut segala badan. Orang patut cegah, korang dah kedepan baru nak start

Lantak lah..wa dah penat dah nak sound ni. Wa dh bagi direct dh ni bertulis sebagai bukti wa dh sound ye. Tunggu la 'makan' dia kalau tak gheti2 nak take the effort.

Haah..memang entri ni ditujukan pada pompuan2 semua. Kalu yg tak puas hati nape laki tak kena sound, korang buat la entri sendiri


Wa siyes ni..

Wa siyes..


Edited : Lupa plak nak letak. Nak makan pa makan lah..yang penting apa kita buat lepas makan tu haa..Yang penting shape, bukan kepadatan ke, keberatan or keringanan yeee


9 comments:

zonaku June 26, 2013 at 3:32 PM  

hahahaha..... stret to d point. Bagus!

*insaf*

syalinda johari June 26, 2013 at 3:41 PM  

oittt pakcik..hahaahaaa...

terasa sungguh haku...

hamboi2....
nak buat camno...
nak senaman2 pun takkan nak senaman dengan anak2 sekali..
abis tu, asal masak ja, sayang nak buang makanan2 tak abis, mak2 jugak yang abiskan...tu yang badan tak brapa nak jadik macam anak2 dara dah tu..
memang kena ada duit yang banyak kalo nak gi slimming centre, and memang terbukti pun pakai alat2 di slimming centre tu..

tapi kepada kaum wanita diluar sana,
walaupun badan tembam ka apa ka...yang penting adalah kesihatan..
dan jaga kecantikan kulit juga..biar nampak berseri2, walaupun tembam, kalau kulit cantik, senyum menawan semua orang sayang kannnn...kannnn...kannn...
suami pun sayang kalau layanan first class...tembam2 gemuk2 pun takpa..yang paling penting hati suci dan ikhlas untuk suami dan anak2..

hehehehehehheee..peace no war...wakakaka

Masy June 26, 2013 at 3:49 PM  

hahahahaha baca ni cembam, sebelum dirimu dimadukan.. hahahahhahhaah

HEMY June 26, 2013 at 4:05 PM  

kekekeke..syalinda, kami laki tetap sayang pada wife gumuk ke apa ke..

cuma kena bezakan sayang dengan menginginkan..haa..kekekeke. biar lah diri disayangi dan sentiasa diingini oleh lelaki anda~~~ kekekeke

syalinda johari June 26, 2013 at 4:22 PM  

sentap betoiii entry ko tu..wakakakaa..
baik2 kang, kot ko tdo dlm kereta kot malam ni..hahahaha

HEMY June 26, 2013 at 4:38 PM  

memang la sentap, sebab benda betol.kekekeke.

ni entri nasihat je..haa..tapi mode seriyes punya nasihat..

Kniedaz June 26, 2013 at 8:18 PM  

hahaha...bab bersalin normal n c-sect tu akak setuju..dua kali normal, nak slim mudah je..kali ni lepas c-sect nak turun perut punyalah hazab..masih lagi usaha nih..kui kui kui

HEMY June 26, 2013 at 10:59 PM  

kan kniedaz kan~~~ nikmat tu Allah bagi bersalin normal tu

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP