Habit Xiyad mengintai orang gosok gigi

>> Wednesday, June 19, 2013

Ngantoknye ya aulohhhh~~~

Sabtu ni ada Family Day company aku ni. Bawak family beb..Kira first time la aku join family day company ni. Tahun lepas cam lagi best sebab buat kat Sunway Pyramid. Leh main air lepas pada tu kan. Tahun ni kat Indoor arena Mont Kiara je. Huhuhu..ala2 sukaneka gitu.

Yang buat harus pergi tu lucky draw dia je. kekeke. and benda2 xiyad boleh main dalam tu. Naik pony horse sume tu kan. Syok gak kot utk Xiyad. Lucky draw kali ni cam besa la..tak mengharap. Sebab kalau mengharap selalunya tak dapat kan. But aku dengar Iphone 5 tu adiah utama. DAMN~~~~




Sempat doodle jap tadi. Rutin setiap pagi aku lepas bawak turun Xiyad ke ruang tamu selalunya aku cuba untuk tido lagi sekejap. Tu sambil2 tengok kadang Xiyad panjat sana sini or nangis bengang ntah main apa tak puas hati. Takpun dia dok rengek2 nak susu..and macam2 lagi lah. Bila dia nye rengek tu unbearable, baru la aku bangun n siap2 gi keje

Selalu bila dia dengar je ayat "jom" dia akan benti nangis and start follow aku ke mana je aku pegi. masuk bilik air, bilik tukar baju mmg dia folo macam bayang2. kekekeke. Satu habit dia ni, dia suke tengok aku gosok gigi. Tapi sebab selalunya aku membelakangi pintu bilik air, xiyad akan slowly approach dari belakang and jenguk aku cam mengintai. HAHAHAHA. Comeyl. 

Dia dok intai la mulut aku yg berbuih tu haaa.. lepas tu dh nmpk aku siap pakai baju sume dia dah sedia kat pintu umah. Tapi tak pandai lagi nak bukak. Aku bukak je, dia siap2 duduk untuk pakai kasut dia. Kekekeke. 

Bila aku start je moto, tak sabar2 angkat dua2 tangan dia suh dokong and letak atas moto. I've learnt my lesson. Bila smpi je nursery tu, aku takkan dokong dia dh dari moto tu. Sebab ada possibility dia akan nangis and taknak kat teacher dia tu. So lepas aku observed yg dia lagi ok kalau tak didokong, hari2 la aku pakaikan dia kasut and turunkan je dari moto biar dia tolak pagar and walks towards the nursery.

Then salam2, xiyad tau yg salam aku...bukan soffea teacher si Xiyad tu..hahahaha. 

4 comments:

zonaku June 19, 2013 at 2:30 PM  

oooo.. teacher dia nama soffea..... '





hahahaha.... apa la y dia pk kan time tgk mulut ko berbuih2 tu.... sawan ke ayah aku ni????

Masy June 19, 2013 at 3:21 PM  

hahahaha comel xiyadd

Mak Su June 21, 2013 at 5:30 PM  

tentu dia tak sabar nak gosokkan gigi ayah dia

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP