Cuti Sekolah Ganu

>> Wednesday, May 29, 2013

Kalau cuti sekolah je, memang lepas kawin ni, akan allocate cuti panjang seminggu gitu untuk balik ganu. Yelah..time cuti pendek, wiken biasa2 memang balik sabak..jadi yang panjang turn balik ganu la ye dak. Baru adil kate kooo..

IMG_5612

Tak buat apa sangat kat ganu. Kuar bandar hari tu punya ramai umat manusia...ngan panas terik, ngn keta padat penuhi jalan, parking tak cukup, kena saman siap...memang terus malas dah nak ke bandar tu. Cembam sempat la beli sutera dia tu haa...aku tak beli pa. Nak beli durian ari tu, sambil dokong Xiyad la plak . Tak dapek la der...

IMG_5617

Petang2 selalu lepak umah tok kat seberang takir tu. Memang dh umah tepi pantai kan..layan pantai situ je la. Ada aku updet instagram gambar2 kat situ ari ahad ari tu. Sapa yg folo instagram aku memang nmpk la spam gambar. Susah sket skang nk bawak kamera..ngn anak lagi, ngan niat nak masuk pantai. Kang terbiar gitu kena habuk pasir plak kamera kan..jadi snap pakai phone je la.


Yang ni bukan taken at Pantai seberang takir tok aku. Ni pantai Tok Jembal tak silap aku. Situated belakang airport Kuala Terengganu. Hari tu saja je nak snap gambar area sini. Nice gak bila dia buat benteng batu2 besar macam ni, boleh buat tempat berendam. Walaupun nampak agak jauh dari pantai ko berendam, tapi masih cetek. 

Yang kat seberang takir pun ada area yang macam tu. Ada lagi satu area orang tak kasi mandi sebab tau2 je dah dalam.2 hari ni je aku kuar. Yang lain dok tido siang kat umah. Best beb tido siang. Selalu kena keje kat opis..memang nikmat gileeeee kata koooo..

Petang ni nak gi shoot gambar lagi la..tapi tak tau nak kemana. huhu

3 comments:

syalinda johari May 29, 2013 at 9:59 PM  

syok tganu..makan keropok lekor sbrg takir ++ beli baju batik ++ kain tudung kat pasar payang...

Kniedaz May 30, 2013 at 7:35 AM  

dua tiga kali gi terengganu tapi tak sempat gi pantai-pantainya...kalau dah ada anak ni memang malas nak bawa kamera...guna hp je la...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr June 18, 2013 at 4:21 PM  

best ganu...teringin gila nk ke pulau perhentian.... dah lama dh ngidam nk p sana hehe

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP