Xiyad Asytar dan kereta mainannya

>> Monday, April 22, 2013

Around 7 tahun yang lalu, bila aku beli complete set kereta mini Ferrari dari Shell, aku penah kata kat kawan2 aku

 "ni buat mainan anak aku sok. Takyah nak mintak2 dah kalau gi shopping complex. Haa..aku dh ada satu set dah untuk dia"

Rupa2nya tanpa sedar dah jadi kenyataan dah sekarang. Dulu sebab keje ngn shell as client, tiba2 satu hari tu dia buat event yg boleh beli je kereta mana yg kita nak untuk cukupkan koleksi. Haa..tak payah susah2 tgok stok pe yg ada kat stesen minyak tu kan. So aku beli la satu set. Siap yg limited edition warna kuning gitu. 

Skang ni yg warna kuning tu la peberet Xiyad.


Xiyad suka melepek kat sofa sambil sorong keta dia kt sofa tu sampai out of reach. Nanti dia akan jengket kaki amek and ulang benda sama. Lebih kurang macam apa aku doodle atas ni lah. Hehehe. Kalau penat kat sofa, dia niarap kat toto pulak sorong2 keta menan dia.






Wiken ari tu dah boleh la bawak dia jalan2 naik moto tak berbakul aku tu. Ok la sebab dia dh pandai tahan badan dia ngn tangan yg dia letak atas tank moto aku tu. Aku try bawak smpi ke Sri Putra ok dah. Cuma aku risau kalau dia ngantuk je la...masak la aku kena lepas clutch n bawak smpi umah gear 1 tak pulas minyak.hahaha. But so far ok je.


Hahaha ni gambar malam tadi. Dh la tak tido2 lagi. Aku tgok dia dok ralit main bakul ni. Dia cuba masukkan kaki lah hape. So aku dajal dia amek terus telangkupkan atas dia. Haaa amek. Ada la macam kucin kejap. Tapi bila aku imagine nursery ke or sapa2 buat macam tu kat dia sebab malas nak look after him kan..terus sebak..terus aku kuarkan dia dari bakul tu. Huhu sensitip sungguh orang kacak ni. Pfftt...


4 comments:

Masy April 22, 2013 at 2:12 PM  

redho je xiyad diperlakukan sebegitu rupa. hehe

syalinda johari April 22, 2013 at 3:03 PM  

tergamak ko telangkop bakul kat anak ko ek..wakakakakaa..nnt xiyad balas dendam kang

zonaku April 22, 2013 at 3:28 PM  

hahahaha... dia senyum ke tu??

lepas kete aku kene pecah, trs aku ilang semangat nk kumpul2 dah..ms tu season james bond kot, semua aku serah kat farah.. dah arwah dah rasanya semua keta2 tu

HEMY April 22, 2013 at 4:00 PM  

hahaha dia redho je. aku sakat cakap babai n lepak sofa bagi dia tak nampak depan mata baru dia gelabah nk kuar dr situ

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP