Singapore Trip 2013 day 2 - Gardens by the bay

>> Thursday, April 11, 2013

Sambung cerita jalan-jalan Singapura.

Okeh. Lepas berenti kejap kat Orchard Mall tu, kami terus ke Marina Bay Sands nye stesen. Keluar2 je ada signboard utk ke Marina Bay Sands ke kiri and Gardens by the bay ke kanan. So kami memutuskan untuk ke Gardens tu dulu lah.


Gardens by the Bay Singapore

Gardens by the Bay Singapore

Ni la laluan bawah tanah dia nak ke Gardens tu.

Gardens by the Bay Singapore

Gardens by the Bay Singapore

Most of the time mmg Xiyad dalam stroller sebab memudahkan pergerakan. Kalau jalan memanglah slow sebab Xiyad suka tengok keliling sampai berenti berjalan. Kalau nk dukung plak susah, dengan beg nye lagi apa sume kan. So dalam stroller lah dia berbaring2an.

Gardens by the Bay Singapore

Masa ni cuaca agak panas. Mujur ada air yg dah kami sedia n letak kat compartment bawah stroller Xiyad tu. Hehehehe. Mujur jugak Xiyad ok je panas2 tu dengan ditemani angin sepoi2 kipas portable dia tu.

Gardens by the Bay Singapore

Kiranya Gardens by The Bay ni seberang jalan dengan Marina Bay Sands. Ada laluan bawah tanah and jejantas nak crossover.

Gardens by the Bay Singapore

Tak silap aku tempat ni dipanggil Dragonfly Landing Spot ke apa ntah la. Kosseerrr ar nak google nama sebenar dia.

Gardens by the Bay Singapore

Ni view dari atas jejantas nak ke Gardens tu.

Gardens by the Bay Singapore

Berlatarbelakangkan Singapore Flyer. Memang niat dh naik Flyer ni. Dalam 30 dolar tak silap nak naik. Kami plan malam nak naik baru best.

Gardens by the Bay Singapore

Gardens by the Bay Singapore

Haa ni lah Gardens by the Bay nye. Panas masa ni. Sampai tempat tu dok berteduh. Ada tram untuk jalan2 dalam tu. And ko boleh naik bangunan yang macam err..cendawan? tu. Tapi lepas dok situ amek gambar dlm 10 minit kami blah. Tak naik pun jejantas yang menghubungkan cendawan2 tu. Kosseerrr ahhhh...

IMG_5363

Marina Bay Sands

Ni view bangunan2 di seberang tasik Can you spot the Merlion landmark?

Then kami gerak masuk Marina Bay Sands tu. Mula2 carik tempat duduk dulu, wi-fi and rehatkan kaki. Masa tu ujan lebat. And cari map tempat tu memang takde surau. So kami ke Nursing room dulu nak tukar lampin Xiyad. Sekali besar plak tempat tu and kami je yang guna. Terus jadi surau lah untuk kami haaa.

Masa ni lapar and masih tercari-cari tempat makan.


Merlion landmark tu kat seberang tasik tu tau tak? Kami boleh gerak lepas ujan dh reda. Jauh gak nak jalan ke seberang tu. Aku citer di entri selepas ini. Yeahhh

3 comments:

Masy April 11, 2013 at 2:14 PM  

yg ade kiambang2 (kiambang ke tah) tu kat area art museum tu kan? dulu pegi lom ade kiambang lg tsskkkk

k.e.r.i. April 11, 2013 at 2:33 PM  

time aku gi 2 tahun lepas pun dah ada kiambang bertaut bagai tu.

dia bawah science museum yang bentuk macam telur pecah tu.

HEMY April 11, 2013 at 3:07 PM  

ye rasanya muzium art tu. dia kat luar shopping complex marina bay tu

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP