Sarung tangan Suria Perkasa Hitam yang berpakejkan lempangan padu

>> Friday, April 26, 2013

Salam jumaat semua~~

Masa aku kecik-kecik dulu, antara hero yang paling letoppp adalah kestaria baja hitam. Ada 2-3 nama gak hero ni. Ada yg panggil Suria Perkasa hitam. Ntah camne leh jadi baja tu pun aku tak paham. Ke sepatutnya Waja? Tapi kalau betul dia eja waja..takkan budak2 zaman aku semua panggil baja..ye dak? Salahkan translator tv. hahahaha!!

Antara yang mempengaruhi kepala otak aku masa tu adalah sarung tangan hero tu sewaktu masih manusia biasa. Ala sarung tangan yang jenis nampak ujung jari tu haa.. memang mengidam betol la ada sarung tangan tu. Disebabkan aku ni dari kecik kreatip, aku buat sendiri sarung tangan tu.

Kuarga aku kan menyisik kelapa kalau tiba musim nya. Sisik kelapa ni pada siapa yang tak tau, peroses nk buang kulit kelapa tu ye. Lepas dah kait, kita buang sabut dia kan? Ha..pastu tanggalkan isi dalam dia dari tempurung. Haaa "matik or patik' ni proses sisik kulit terakhir isi kelapa tu. Sampai jadi putih je..haaaa


Aktiviti mematik dan mengapak tempurung kelapa ni kena la pakai sarung. Sebab nak buat ratus2 bijik, nak cepat. Jadi terluka kena pisau patik (macam pisau kupas kulit epal tapi besar nye saiz) tu perkara biasa lah. Ada sarung ni jadi tak terluka sebab yang tersagat just sarung tangan.

Masa tu sarung tangan di harga dalam 80sen la sepasang. Tapi besar. Ntah camne ada satu hari tu mak aku bawak balik yang kecik. Yang elok2 saiz tangan budak sekolah rendah cam aku ni. Apalagi. Aku amek then aku potong ujung2 sarung tangan tu macam gambar kat atas. Tadaaa!!! jadi la sarung tangan baja hitam!!!

Tapi keseronokan tu comes with a pain bebeh!! mak aku dapat tau, kena blasah laaaa...Pastu bila aku mematik, dia suh aku pakai sarung tangan tu. Memang slow la beb. Kompem luka kalau laju pakai sarung tangan terpotong ujung2 jari dia. HAHAHAHAAH!!!

Haii..memang nostalgia lah kehidupan kanak2 aku
 

5 comments:

syalinda johari April 26, 2013 at 6:33 PM  

wakakakakaa...noty sungguh ko ek...
aku dulu sampai ponteng mengaji quran petang2 gara2 cerita ni, pastu cerita mero attack yg main bola tampar tu..sampai keliling umah mak ayah aku kejar...

Anonymous,  April 27, 2013 at 12:18 AM  

sezaman ler....dah tua kita..

kueh

Anonymous,  April 28, 2013 at 7:13 AM  

Hi to every boԁy, it's my first go to see of this web-site; this web site contains amazing and truly good data designed for visitors.

Also visit my webpage ... online fast cash loans

Anonymous,  April 30, 2013 at 6:19 AM  

Wоnderful wοrk! Thаt іѕ thе
kinԁ of information thаt аге supposeԁ to be
shared асross the net. Disgrace on Googlе for nοt positioning this post upper!
Come on over and tаlk oѵer wіth my websіtе .
Thank уοu =)

My weblog: fast Cash loans with monthly payments

kueh bakar April 30, 2013 at 12:12 PM  

nama penuh ko..nak hantar blook. email aku. no phone sekali.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP