Perkembangan..Xiyad makin besar :)

>> Monday, April 8, 2013

Salam Pagi Isnin~~~

Saja nak berlatih dengan wacom aku sampai jadi terrer macam baladewa2 yang ada kat luar tu, aku karang la entri berdoodle ni. Susah juga nak masterkan Wacom tu. Maybe dengan illustrator aku tak serasi untuk berkarya dengan cara aku kot. But aku still try lah. Yang pasti guna illustrator ni kalau doodle2 sempoi gini boleh la. Tapi utk draw stail lukisan sebenar aku tu, tak dapek lagi. Kaler, hmm macam biasa, kelaut gak. Teringat zaman form 3 cikgu pendidikan seni aku kata aku ok dh melukis. Tapi masuk part warna...suh beli buku mari mewarna..demmm

Xiyad skang makin faham arahan. Jadi rasa comeeeeyyll sangat bila dia ikut apa kita cakap. Then bila dia faham nak susu dia akan ke dapur tunjuk botol susu dia, atau pun bawak botol susu masuk bilik komputer and bagi kat kita...memang comel sangat tengok.

Susu dah tukar skang ke Dutch Lady. Xiyad kuat menyusu. Jadi rega Anmum yang naik seplo ringgit lagi tu memang cam tak larat la haaa. So aku try dutch lady dia nak plak. Memang jauh beza rega. Bukan la nak berjimat sangat..allocation tetap sama RM250 sebulan utk susu. Tapi skang balance dia dlm RM150 aku leh masukkan akaun dia lah.



Ingat lagi kalau awal2 dulu aku dukung dia jalan ke nurseri dengan kain batik siap haa..hehehehe. Dari dokong ala2 baby kecik tu, sampai la dukung macam budak biasa.


PERKEMBANGAN2 

Pastu bila time dia tak mamai pagi2 tu, and dah tau jalan..aku walk him to the nursery. Memang lambat la sampai. Tapi takpe. Aku punya kerja Alhamdulillah flexi hour. So aku chose utk mai lambat so aku leh spend waktu pagi aku tu ngn dia (walaupun kadang tido tepi dia je). Tapi at least takde la dia bukak2 mata je nampak nanny dia kan.

Pastu bila aku makin lambat plak bangun..ada skali tu aku terpaksa terus siap2 nak gi keje and bawak dia naik moto. Aku pegang ngan tangan kanan. Tangan kiri aku lepas clutch. Jadi ke nurseri tu gear satu la tanpa pulas throttle. Ate nak pulas camne tangan kanan pegang Xiyad. But lagi byk save masa la dari dokong dia jalan and then balik umah and baru kuar

Last week aku dh start ajar dia pegang plak tank tu. So skang dia dok depan, pegang tank and lagi cepat la sampai nursery. Xiyad pun pandai tahan bila aku brek tu. Aku prasan dia tahan body dari ke depan. Bagus Xiyad.

Okeh..nak tido. Aku akan berlatih lagi guna wacom~~
 

3 comments:

Kniedaz April 8, 2013 at 9:46 AM  

dah besar dah xiyad...belum pandai mintak adik ke?

Anonymous,  April 9, 2013 at 5:41 AM  

makin lama kartun ko makin cantik la..kehkeh. teruskan berkartun!

kueh

emila yusof April 10, 2013 at 8:21 AM  

Macam anak saya yangsukamelukis tapi tak suka mewarna.

Tak apa, lukisan tanpa warna pun cantik.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP