Selasa yang tak selesa

>> Wednesday, February 20, 2013

Semalam bertekad untuk bangunkan je Xiyad pagi-pagi walaupun beliau begitu comel tidur nyenyak bila kami tengah bersiap-siap nak gi kerja. Selalunya aku akan tunggu dia bangun dulu seraya membaringkan diri aku juga untuk tidur balik lepas semayang subuh. Selalu bajet dalam kul 8 gitu2 lah nak bangun balik. Tapi tak set jam pun.

Jadi bila Xiyad rengek cam terjaga..wa tepuk. Terjaga skit wa tepuk. Jadi kadang tu dia punya lena sampai la pukul 10:45 baru dia bangun. Wahahahaha..

So pagi semalam aku dh wat tekad lah..takleh jadi la ini macam..kena bangunkan gak la..sian pun sian lah..yang penting aku kena gi keje seawal mungkin. Jadi pagi tadi aku pn dh siap2 bangunkan la xiyad. Aku dukung pelan2 gerak sbb nk cuba tak bangunkan dia. Tapi memang dia bangunkan la bila terasa movement berjalan. Bila kuar umah siap bunyi "haaa haaaa" gitu. Masa serah kat nanny dia pun dia ok je. Alhamdulillah.. Tapi cam sian la kan bukak2 mata tgok muka orang lain.

So aku pun rempit la pastu ke KL. Ada rasa cam skidding skit masa kuar tol sri putra. Tapi aku bajet sbb tayar moto aku mmg dh botak habes. So aku teruskan lagi perjalanan...sampai la kat exit MEX Kampung Pandan tu ada selekoh..masa tu rasa skidding gila. Wah..dalam hati aku.."ni bukan botak je ni". Tapi keadaan trafik masa tu tak mengizinkan aku untuk berenti cek.

Bila dh smpi bawah opis baru aku cek tayar blkg aku. Perghhhh..melepek. Dem!! So aku terus cari pam minyak 2KM dari opis aku tu. Pam punya pam, aku pusingkan tayar belek2 ada rasa angin nyaman je kat pipi. Adeh...bocor...

Jenuh la aku pusing2 ngn tayar camtu cari kedai moto. Sampai ke plaza pudu cari..takde. Last2 aku buat U-turn depan berjaya time square, masuk Jln Bukit Bintang ke Jalan Imbi..jumpa kedai moto. Situ memang last opsyen sebab aku bajet kedai tu lambat bukak.


So aku pun park moto depan kedai yang banyak taik kucin ke anjing bertimbun, cari parking nak duduk jauh skit nak elak bau and menunggu la aku sambil layan game kat phone. Aku kerap gak toleh2 belakang..berhati2 kot ada yang lari sambil sambar henpon aku..tak ke naya.

Dekat sejam gak la aku tunggu kat situ. Last2 ada uncle sorang ni sapa aku.


Dem...kedai tu dah tak bukak la plak...puiii!!!! So aku teruskan lagi ke depan dalam 500m macam uncle tu suruh. Jumpa la kedai moto. Tapi kedai ni pun mmg baru bukak. Laki dia gi beli makanan. Tinggal la Asu sorang ni sapu2 kedai. Dalam lingkungan 50-an la kecik2 je. Tapi masy beb!! HAHAHA!! Sampai lama2 dok lalu lalang depan aku, aku terasa nak tuduh dia wat boobjob haa..sebab firm semacam je. AHAHAHAHA

Settle pilih tayar, kena plak tunggu lagi dia amek stok tayar tu ntah dr mana. Setengah jam gak sebab aku sempat abeh layan satu episod the nanny haa..Huuu..memang mencabar betul selasa aku. Lebur la RM140 tayar baru. Rasa macam mahal skit dari kedai aku penah usha. Tapi nak wat guane kan~~

 

6 comments:

Masy February 20, 2013 at 11:13 AM  

malas nk komen panjang. wuweekkkkk

sri noraima othman February 20, 2013 at 1:21 PM  

hahahhahahaha.sempat jugak riki aso tu ek :P

Kniedaz February 20, 2013 at 1:35 PM  

ntah tu...asu pun nak usha lama2 ka...aiyooo..

HEMY February 20, 2013 at 2:14 PM  

alaa..nape plak masy..tak masy la camni..hahaha

aima..aku tak usha la..dh dia lalu lalang depan aku berpuluh kali haaa

kniedaz...mata kita kan boleh tengok luas..tk tgok pn terlihat tauu

zonaku February 20, 2013 at 2:51 PM  

hahhhaaa......

blh ko ushar barang orang sampai camtu sekali.....

HEMY February 20, 2013 at 10:01 PM  

woiwoi aku cite pasal musibah moto aku ni..apsal ko org ushar line aku ushar je ni..korang ni pervert lah.hahahahaha

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP