>> Wednesday, February 27, 2013

IMG_5106

2 wiken yang lepas, 3 orang budak KMNS prektikum 22 yang kacak lawa telah berhimpun di sebuah teratak pebeleys di pinggiran bandar Shah Alam. Sayugiya pertemuan ini telah dirancangkan sebulan awal. Cumanya, harinya ditunda tunda akibat sebab2 yang boleh elak, tapi saja taknak dielakkan.

Original plan adalah dalam tghri 1-2 ptg gitu. Tiba2 tuan rumah si Aimi yang bertudung oren tu kata suh mai pagi sebab beliau buat nasi lemak. Aku memang terus kata takleh pagi. Sebab nya Cembam nak kemas umah. Dan biasanya kemas umah ni mmg smpi tengahari. So aku kata memang paaaling awal kul 12thghri. And paling nice lepas je zuhur kami tolak.

Malam sblum kejadian tu aku cek last FB mesej katanya Nolly, yang tudung pink tu kata dia OK je pagi. Jadi sblum tido aku balas...kalau camtu takpe la..Pagi aku memang tak boleh. Kira macam "jumpa lain kali lah". Yela sebab aku taknak diorang tunggu plak kami sampai.

Pagi sabtu tu, tepon kat bawah..aku layan Xiyad kat tingkat atas while Cembam start mengemas tgkt bawah. Memang tugas aku kasi Xiyad occupy. Ntah camne aku tepuk2 dia tido..tapinya ngan aku2 sekali tido. Tau2. Cembam naik atas bawak henpon kata "dah 2 kali missed call"

Di hujung talian suara Nolly. Nolly tanya "ko nak smpi kul brapa?". Alaaa aku rasa bersalah la. Suara pulak memang bangun tido. Aku cakap "aku bersiap skarang la..ko nak tunggu ke?". Memang rasa bersalah sebab last FB mesej Nolly tak reply pape. Bila aku cek pagi tu, dia ada reply last memang dia ke umah AImi kul 10..aku ni mai je seawal mana.

Cembam dah mandi. Memang betol2 baru siap kemas. Aku terus zassss mandikan Xiyad. Mandi bersama. Skang mandi ngn Xiyad kena pakai spende. Sebab dia suka usha bebird aku. HAHAHAHA!! Aku mesej2 kata sori kat diorg..then Nolly reply takyah pk pape..datang je..huu..sorriiiii..

Memang aku besit bawak keta. Smpi nolly pn kata "call kata kat toll puchong, tau2 dah bawah umah". yezzaaa~~ Memang wa besit semahuku. ANd akhirnya smpai lah aku. Memang lama tak nampak mereka berdaua ni. Aku penah lukis gambar diorg berdua pakai pensil kat KMNS tu. Ntah simpan lagi ntah idak. 

Masa Nolly sambut depan pintu, aku secara otomatik tgok blkg dia la kan..errrr..terus kata dlm ati "lebau punggung..ngandung ke?" HAHAHA keciii tak? Bila sembang2 pa sume nk makan tu aku perati perut beliau betul2 memang kedepan. Tapi nak tanya takut. Gile kau..sekali dia tak mengandung..cuma boroi jeee..hAAAA aku nak letak muka katne? HAHAHAHA.

Lepas Nolly balik baru tanya AImi and dia kata haah..Alhamdulillah. So happy for you Nolly. Nolly ni diuji Allah. ANak dia meninggal masa umur 5 bulan sebab pheunomococoal kehapee ntah la kaitan gitu. Kadang bila aku nak citer keletah Xiyad aku berhati2 sambil observe reaction muka dia. Yelah..aku taknak citer lebey2 smpi dia teringat Arwah Aidan and termenangis kat situ.

Apa pun hepi dapat jumpa korang berdua. Aimi kawin ngn laki keje oil n gas. Kayaaa~~~ Nolly plak dah tukar dr HP ke T-system keje kat Cyber. Tapi umah damansara..nindiaaa..Haa.tulah update kawan aku dua orang ni. Sori again sebab kena tunggu aku. Muahhhh~~~

3 comments:

syalinda johari February 27, 2013 at 2:20 PM  

sesi membaca blog ko..hehhee...rasa macam pernah nampak la wife ko..tapi kat maner ek?

HEMY February 27, 2013 at 3:33 PM  

dia utm..dok ganu..mmg tak penah jumpa kecuali tiume aku detim, or dah kawin terserempak kat luar

syalinda johari February 28, 2013 at 10:56 AM  

oo..agaknya pelanduk dua serupa..kekekekee...ingtkan budak upm jugak...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP