Year-end2012 Family Trip part 2

>> Friday, January 4, 2013

Alright..sambung entri Family Trip kami ke belah utara ari tu. Lepas dalam 2 jam perjalanan, kami sampai la ke dewan kuarters polis yang menempatkan acara persandingan tu. Haaa...Pakcik kami tu polis, jadi buat kat dewan polis deme lah.

Sampai2 situ, paman Baidi dah ada, Cik Baiyah, Paman Hasan, Cik Diah and sepupu2 aku yang dok Penang sume ada situ dah. Lama gak tak jumpa diorang haaa..

a

Atas kiri : Xiyad bukan main nk berdiri gitu. Aircond hala dia. Sudahnya balik dapat selesema.
Atas tengah : Amsari & Paman Baidi yg dok Penang. Dia ada Canon 600D dh tu. Aku kuarkn lense baru aku bagi paman try, then aku gi makan.
Atas kanan : Sepupu aku yg dok Sabak Bernam kiri tu and yg kanan anak Paman Baidi.
Bawah Kiri : Adik bongsu aku dengan Cik Diah yg dukung Xiyad. Nangis haaaa Xiyadnyee
Bawah tengah : Nureen and Cik Diah
Bawah kanan : Nureen and Uncle Amsari

b

Sekali kat kenduri ni ada jambu batu letak asam hok yang asam kulit limau dia ricih halus2..pergh..memang bedal tu je la. Tak tengok nasi haaa..HAHAHAHAHA!!

Atas kiri : paman Baidi yang dh gemok
Atas tengah : 3 beradik. Cik Diyah, Mak and Cik Baiyah. Tu si Mira nyebok.HAHAHA
Atas kanan : Nureen with uncle and Athoookkk (gaya Nureen panggil)
Bawah kiri : Biba plak datang menyibuk
Bawah tengah : 3 beradik
Bawah kanan : Cik Diah & Osman. Ada gambar osman merukuk sebab nak kasi sama level ngn acik. HAHAHAHA. Bagai hobbit dengan Gandalf


IMG_3641

IMG_3656

Haa ni lah pengantinnya. Yang laki tu sepupu aku. Err..tak kenal pun sebenarnya. Tak jumpa time raya. Wife dia siap pandang kamera aku lagi. Maklumlah lense macam aku ni memang menunjukkan ciri2 photographer rasmi..EKEKEKE.. Uhuk uhuk!!

IMG_3657

Baloi dengan rega bila tgok vibrance and cerahnya shot yg aku amek ngn lense tele ni..nyum nyum


Haaa....habes je makan2 nak kuar salam2 nenek nak balik nampak bubur lambuk plak..aku duduk balik layan semangkuk..nyum nyum. Pastu kami gerak ke umah paman Baidi. Sampai2 umah, dia tak smpi lagi sebab dia nyinggah anto roti. Kami crash kt surau depan umah. Memang depan umah betol surau tu. Kalau mandi lupa bawak tuala, jerit sikit makmum surau boleh tolong amekkan tuala kate koooo..

Lepas paman smpi, paman terus bersilat kat dapur melunaskan janjinya nk serve kami burger bakar..emmm..dap dap!! Paman jual RM4.50, dapat la layan 2 bijik free. Berasap2 umah haa. Korang doakan la perniagaan paman aku ni berjaya ek. Dia dh benti keje. Dengan duit pampasan dia dapat tu, dia beli tools utk buat stall sendiri, modal utk niaga burger bakar ni. Moga beliau dimurahkan rezeki dan dijauhkan hasad dengki orang lain.

Paman Baidi ni org yg aku looked up waktu aku kecik smpi skang. Antara adik beradik mak yg kerja bagus la bermula dari bawah. And bila tau paman dh benti keje sedih gak bila kenangkan kita jadikan dia role model. Tapi aku puas sebab waktu paman berenti keje, aku dh berjaya lebih selangkah dari paman dari erti kata kerjaya. Hmmm

 

3 comments:

Kniedaz January 4, 2013 at 5:15 PM  

jual burger bakar kat mana paman tu? ^_^

zonaku January 4, 2013 at 8:26 PM  

bege bakar kat mana paman ko jual ni? nama geraii?

HEMY January 7, 2013 at 10:35 AM  

kniedaz & zonaku..errr..paman aku ckp dia jual depan kedai roti dia..tak tanya plak kat mana n nama gerai pa..huhu

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP