Year-end2012 Family Trip part 1

>> Thursday, January 3, 2013

Bersempena keluarga kami dapat melengkapkan keanggotaannya yang mana dari Ausie pun ada, yang keje dok masuk hutan kat Tawau tu pun ada, kami pun plan la family trip kami untuk julung-julung kalinya ni. Kami plan untuk ke Bukit Merah Laketown Resort dan telah dipersetujui lah kiranya oleh semua. 

Lagipun ada kenduri saudara kat Penang, singgah lalluuu laa. Kami bertolak ke Taiping untuk bermalam kat sana Petang Sabtu. Biasanya kami memang akan lalu jalan Seri Manjung -> Segari -> Changkat Jering kalau nak ke Utara. Tapi aku dh book homestay kat Changkat Jering laluan nak ke Kuala Sepetang. Molek sangat lah dengan plan nak layan Mee Udang kat situ.

Masa nak book memang penuh sesaje homestay and bila dapat yang available terus book. Lupa nak cek. Upanya ada satu je tandas. SO masa bersiap kena lama sikit la peruntukan untuk semua.

FamilyTrip2012

Ni singgah semayang asar kat area mana pun tak tau. Segari kot. 

FamilyTrip2012

Xiyad dengan 2 auntienya. Hok yang kanan tu la yang nak kawin Ahad ni.

FamilyTrip2012

Nureen playing with his Army Uncle. Beh la boleh kena lambung

FamilyTrip2012

FamilyTrip2012

Xiyad and Mommy

Kami sampai ke Homestay tu dalam pukul 8malam gitu. Strategik gak la tempatnya. Dekat ngn pekan. Dekat ngn MCD 24jam. Sampai2 tu masing2 komplen ada bau plak. Umah lama tak duduk kot. Bau perap gitu la. So malam pertama tu masing2 pakat bawak kuar tilam dari 2 bilik, angkut tilam katil and letak kat ruang tamu. Tido ramai2.

Aku tido kat bilik depan beraircond. Aku ajak sapa2 yang nak tido sekali dlm bilik tu sume taknak sebab takut sejuk sangat. Takpelah.
FamilyTrip2012
Plan hari pertama gi kenduri kat area Bukit Mertajam umah saudara. So sarapan kat RnR Gunung Semanggol. Ada AES camera dari KL ke Penang dekat flyover yg dh dekat sangat ngn RnR ni. Kira kalau nak dekat ngn RNR Semanggol ni korang slow la bwah flyover ek sebab ada 1 AES kat situ.

Lepas makan2, nampak playground ni. Letak Xiyad dalam swing tu. Memang seswai untuk budak cam dia. Tengok la mula2 takut pastu riang ria dia haaa...

FamilyTrip2012

FamilyTrip2012

FamilyTrip2012

Then turn Nureen plak. Dia biasa la dengan gelak besar dia kalau gumbira. Nenek pn nak interframe skali. Bagi can. EKEKEKEKE

FamilyTrip2012 

Lepas dh sarapan baru gerak ke Bukit Mertajam tu. Tak jauh dah dari Changkat Jering exit. Guna Google map memang mudahkan kerja nak cari jalan. Bapak aku bukan main impressed lagi aku cari jalan. Diam dia sepanjang jalan sebab tak tau jalan. Tapi kalau dia tau jalan tu..memang mulut tak berenti bagi arahan. Hatta on wiper pn dia bagi arahan. HAHAHAHA

Ok..sambung next entri
 

5 comments:

zonaku January 3, 2013 at 12:05 PM  

suka tgk xiyad naik buai tu... best je.....

ko msk pulau x? kot msk tp x singgah rmh aku mmg la kannnnnn

Masy January 3, 2013 at 12:52 PM  

sempat lg kutuk bapak sndirik hahahahhaha

Kniedaz January 3, 2013 at 3:49 PM  

susah nak tengok xiyad gelak..ni baru nampak..hehe

HEMY January 4, 2013 at 9:52 AM  

zonaku..xmasuk pn..kalau masuk pn tak tau belah mana umah kau..hahaha

masy..kih kih

kniedaz..dia suka kena geletek ngn ayah dia..tiap hari saya bg dia gelak smpi keras

sri noraima othman January 4, 2013 at 12:04 PM  

xiyad yg ceria dpt gi bercuti!!

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP