Hometown. The legendary nyum nyum

>> Monday, December 3, 2012

Last wiken balik sabak. Tujuan asal nak gi kenduri sanding kawan. Dia kawin lama dah. Tapi bila balik tu ada adik laki aku askar yg kat tawau julung2 kali balik, and bila buat plan ahad nak ke Kuala Selangor main boling, terpaksa la cancel ke kenduri tu. 

Abang Osman ku dari OZ tu teringin benor main boling. Kat OZ tak penah gi boling upanya. Sampai je umah mak pagi tu, aku nampak benda ni atas sofa depan tu. Jambu Susu!!! Gile legend. Lama dah tak makan buah jambu ni haaa!! Dia macam jambu keling..(tu pun kalau korang tau la jambu keling tu rupa camne). Tapi dia sume putih n lagi masam.

Ni la rupa jambu susu yee.

Ni pulak cendawan busut. Dulu kami tau cendawan memang rupa ni je. Adik aku stranded kejap dari Tanjung Malim nk ke sabak lalu belakang Ulu Bernam, Felda Gedangsa tu sebab ujan air naik. Kereta takleh lalu. Then nampak indon tepi jalan jual benda ni. 2 plastik RM20 weh.

Cendawan ni ko siat kulit luar itam dia, then ko goreng kunyit cukup. Orgasm weh!! Oh jauuuh lebih sedap dari cendawan goreng yg korang sll nmpk kat pasar celup tepung tu. Yang tu aku takleh blah. Siyesly.

Zaman kecik2 kalau rumah kena serbu kelkatu, esok pagi kompem try ronda kebun sebab cendawan ni bila tumbuh aci dan je..skali banyak tumbuhnya. Then selalunya dia rosakkan sarang kelkatu tu..tu yg kelkatu ni serbu umah. Haaa..tu la teori dia.


Then ahad lepas setelkan hal keta abah, kami pun gerak la ke K.Selangor nak main boling. Ni Xiyad dengan baju pemberian Aima. Erina oiii!!! Baju Aqil yg camni ada kat aku. Jumaat malam sempat set jumpa ngn Aima kat kelab komuniti cyberjaya tu time aku men tenis. Dapat gak pass baju Zonaku belikan kat Bali akhirnya pada AIma.



Xiyad kalau masuk kereta, bergerak pulak..memang eksaited gile gile. Macam2 dia buat. Sume benda boleh disentuh, ditarik dia nak capai. Haaaa.. Hot plak Cembam dalam gambar ni. Cembam versi tak pakai spek memang hot. Tapi nk wat camne..rabun tahap OKU. Tu dia kata nk kumpul duit buat Lasik treatment. Huhu. Nak suh pakai lense? Hmm..lupakan lah...

Citer memboling next entri lah
 

3 comments:

Kniedaz December 3, 2012 at 10:36 PM  

Dulu kat kampung belakang umah ada pokok jambu susu...time berbuah jenuh mkn...lebih potong kecik2 buh cili padi garam gula pastu masuk peti ais...nikmat giler...skang pokok pun dh mati...selalu kena banjir...cendawan busut xpenah mkn pulak

HEMY December 3, 2012 at 11:20 PM  

wanie aku ada bawak sebekas dari kampung.kot kalau betul ngidam leh la jumpa mana2 area kl tu time lunch ke..huhu

kniedaz..tu la..sll nya mati camtu je pokok

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP