30-day doodle challenge - #1 : Self Portrait


Teringin nak aktif balik melukis or kalau tak layak dipanggil lukisan, menconteng lah..haa..Jadi kena ada satu booster nak kasi istiqamah skit. Kadang tu takde idea. Tapi selalunya ada idea tapi tak pandai nak lukis ikut idea tu. Maklum la..idea besau everest, skill sekecik siput je..

So aku surf2 terjumpa 30-day doodle challenge ni. Aku jadikan ni sebagai starter lah. Maybe tak buat hari2..tapi aku try abeh kan 30 assignment ni.

So assignment pertama - Self Portrait

Err...aku tak reti beb lukis potret. Seumur idup aku penah lukis yg ada mirip skit potret Hritihik ngn Pak Lah je (Di mata aku la). Jadi bila suh self portrait, memang kelaut di bawa bah la. Haa..jadi ni je la self portrait kemalu2an aku sebab tak reti nak lukis haaa...

Terima lah seadanya..EKEKEKE...Aku aim by the end of 30-day challenge ni aku dh makin biasa melukis jadi la..takde nya makin terrer..hhehehe


Comments

Drama Queen said…
cabar hoi...
aku nye tangan mcm da keras kejung neh.

tak jupe penggg.. aku carik charcoal dulu. ko proceed dulu hoh.
HEMY said…
haha jom jom...
Kniedaz said…
seronok ni mendoodle...lama dah tak melukis..sibuk membaca je..
HEMY said…
pa lagi kniedaz..ayuh lahhh
zonaku said…
orang lidi pun aku lukis x berapa jadi