0% interest balance transfer Maybank

>> Monday, December 17, 2012

Scavenging

Salaam..

Moga semua sihat lah yea. Hari Isnin masing2 kerja balik. Yang cuti pendek, yang cuti panjang..biasanya Isnin la masuk kerja balik. Nak buat camne, kita takde talent, takde produk hebat macam Youtube, Facebook yang boleh jadi aset hidup  generate duit dan kita hanya duduk. Kita ni macai yang kuar pagi, balik petang cari rezeki untuk anak-anak. Ada masa senang, ada masa susah. Kadang cukup, kadang ikat perut. Biasa lah tu.

Yang penting kena syukur dengan nikmat dan rezeki Allah bagi. Baru la hidup ni Allah rahmati dan sekecil2 nikmat tu akan terasa mencukupi untuk seluruh hidup dan kita pun hidup bahagia.

Mana boleh share, kita share. Mana ada lebih, kita bagi pada yang memerlukan. Hak orang jangan diambil. Kalau dah rezeki kita..InsyaAllah...


Haa.. tuddia ucapan alu-aluan entri hari ini. Saja nak kasi relates and ada metafora skit ngan gambar. Haaa.. Tu la antara gambar terawal aku shoot ngn lense baru aku tu. Yang tiba-tiba takleh nak convert EZ payment. Dah terpaksa perabih bayar awal. Haa..Tak pasal2 kacau saving. Tapi mungkin Allah ada perancangan. Kot dia dah tau kalau aku buat 3 tahun nye installment..tahun depan aku takde keje tetap..siapa tahu kan? Tu dia suh perabih setahun je bayar. Jadi aku sebagai hamba dia ni ikut kan sahaja dan cuba fikir jalan terbaik lah.

So far, plan dia aku apply kad kredit baru Maybank through adik ipar aku. Eh, bakal adik ipar 6 Januari ni. Then dia akan wat application untuk buat balance transfer dari kad CIMB aku tu ke kad baru tu lah. Tengah ada promosi 0% interest utk setelkan dalam masa setahun. Kalau 2 tahun kena 1 time interest 9%. So fikir2 balik, amek je la yg 0% kan. Memang lah kena byar banyak..tp cepat abis. Ada la tu hikmah nye.

Setiap cabaran tu nikmat kecil bak kata Ustaz Azhar Idrus. Haa..alhamdulillah aku dengar ceramah dia, aku fahami isi dia. Bukan layan lawak dia, then kata UAI tu seksis la..lawak bodoh la. Tu jenis tak reti nak hadam la tu.

Eh..kelaut dah. Apa pun aku doa di petang isnin ni semoga semua yang aku kenal beroleh rezeki barakah yang dirahmati~~~


Amiinnn~~

4 comments:

Anonymous,  May 12, 2013 at 12:34 AM  

Howdy, There's no doubt that your web site could possibly be having internet browser compatibility issues. When I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it's got
some overlapping issues. I just wanted to provide you with
a quick heads up! Aside from that, fantastic blog!


Here is my web page - yahoo celebrity news and gossip

Anonymous,  May 13, 2013 at 4:07 PM  

After going over a number of the articles on your
web site, I truly appreciate your technique of writing a blog.
I added it to my bookmark website list and
will be checking back in the near future. Please visit my web site too and let me know your opinion.



Also visit my page :: celebrity news

Anonymous,  May 14, 2013 at 6:46 PM  

I'm very pleased to uncover this web site. I want to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you saved to fav to look at new information on your web site.

Feel free to surf to my page - interesting news

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP