Xiyad 13-month old

>> Monday, November 26, 2012

Hari ni genap 13 bulan usia Xiyad Asytar. Macam2 keletah dah dia skang. Masih belum boleh berjalan, berdiri pun belum boleh lagi. Takpe lah lambat (bak kata atok dia). Aku masih belum puas tersenyum bila terdengar bunyi tapak tangan dia merangkak menuju bilik study aku. Then perlahan2 jengukkan kepala mencari aku dan tersenyum bila nampak aku...(owh..comel sangat!!). Jadi tak mengapalah lambat lagi jalan pun.

Xiyad with his new bag. Err he got a bag from his Wak (my sister) The bag ada koala ni terselit..boleh cabut untuk dibuat main. Comel~~

Bosan dok dlm stroller, troli pulak takde tempat nk duduk kita berdirikan je dalam troli ni. Turned out dia suka gile..HAHAHA

Xiyad sekarang suka main bola. Baloi la belikan dia bola warna merah gambar ultraman tu. Bila tengok Xiyad macam kesukaang (bhsa ganu yang selalu diguna pakai oleh cembam) tengok Pok Su dia main bola, aku pun belikan dia bola. 

Memang dia minat..dia akan kuis bola tu dengan tangan kiri dia ke arah yang dia nak, then sengih2 gelak, kejar balik bola tu merangkak. Laju dia merangkak. Dan kuis lagi. Sebab takleh nak tendang, dia kuis je bola tu. Sekali sekala dia akan pegang dua tangan bola tu dan baling perlahan. Pandaiii~~~


Toleh untuk bergambar for Ayah..Hehehe


Habit baru dia skang buat gesture macam pistol. Masa kat Terengganu cuti 2 minggu lepas kami perasan jari dia selalu macam nak buat sign 'peace' tu. Tak tau mana blaja. Ni start 2 hari lepas dah bertukar jadi sign pistol. Haaa.. tu nampak..Macam tengah rapping pun ye tu. Ekekekeke!!!

Gambar ni kat kedai keruk PEKIFA kajang. Daphne aku tu kena langgar belakang dengan bas. BAS OKEH!! Natang!! Aku  tgh kt lampu isyarat tunggu hijau, tiba2 kereta aku kedepan dgn bunyi PRAKKK. Aku tgok belakang tak nampak pape..cuakk

Kuar dar kereta baru nampak haa bas tu..DEMM~~~ Bas2 lain belakang dia hon suh kami gerak. Aku gerak dr lampu isyarat and berenti tepi. Bas tu pun sama. Kuar la abang muka ala2 indon skit. Tapi muka baik la. Tgok takde pape sangat tp renggang bumper blkg belah kiri. Dengan harapan hook dia tak patah, aku tak mintak pape duit dari dia. Just nombor telefon dan no plat bas tu. Aku cakap aku bawak gi ketatkan nanti aku bagitau kena bayar tak.

Alhamdulillah the next day hari sabtu mamat Herman ni call tanya camne. Nampak la dia jujur siap telepon aku. Aku kata ahad baru nak gi recce. So smlm gi Pekifa ni dia betulkan dah balik. Tapi tak cukup ketat la abang tu kata. Nak kena bukak sume tail light pasang molek2 and maybe ketuk skit dari dalam sebab hook plastik tu dah kembang skit kena langgar. Dia kata dalam RM100. So aku call Herman kata dalam 100, Herman suh bagi no akaun 27hb ni dia gaji. Harapnya dia jujur lah.

Tu la nikmat aku dapat jumaat malam balik dari tenis. Aku masa kena langgar and nampak kena kuar duit sikit tu, dalam hati redha je "ni maybe kifarah aku culas keje ke, datang lambat ke keja gitulah..takpela". Tapi brader kedai ketuk tu tunjuk bumper tu mmg paint dia dah pecah skit sebab kena langgar tu. Hmmm..takpe lah. 

Aku harap aku berbudi ngn orang yang langgar keta aku, lain masa aku plak salah, orang berbudi kat aku. Tu je. Macam aku tersagat tepi keta myvi 2 tahun lepas masa nak raya, sampai skang orang tu tak call claim pape. Alhamdulillah~~


7 comments:

moment November 26, 2012 at 12:49 PM  

merangkak menuju "Bilik study" aku..

eceh! bilik study sgt la...

:p

Erina Asmawani November 26, 2012 at 3:23 PM  

comeyyyy!! memacam dah keletah dia..tak tahan pandai buat gaya tangan gitu. Hohoho.

HEMY November 26, 2012 at 3:34 PM  

mmg study beb...macam2 aku study..kekekeke

erina, tak tau dari mana dia dapat sign tangan tu..hahaha.comel ngat

zonaku November 26, 2012 at 11:02 PM  

x pe anul, perkembangan baby lain2... cuma kalau dah melebihi sesangat yang sepatutnya, p check le...

tp ni cam ok je ni ha.....


susu ari tu cemana dah?

Pocket November 27, 2012 at 5:53 AM  

heheh dah start tunjuk minat nak ber'SOCCER' tu! bagus lah :)

nanti didik dari kechik,
biar dia umur 25,
tapi ada pengalaman atas padang 20tahun :) heheh:D

~wAniE~ November 27, 2012 at 6:53 PM  

nape ak rs anak ko ni comel sgt ha??? geraaammm nya...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP