Cuti2 Ganuuvaliram

>> Wednesday, November 14, 2012

Aku mintk cuti 3 minggu awal kt manager aku. Manager mintk list pa outstanding task aku n anything work related yg dia ptut tahu. As aku just currently draft interface process design, jd xdela pape pending sgt. So dpt la diapprove cuti tu.



Kt ganu ni yg bestnya mkn ikang fresh la boh!! Xmkn dh aku ayam. Pndg sblh mata je ayam. Kih kih. Ni sarapan hari pertama aku, bengkang lauk katanya. Ate kalau tny aku, mcm bahulu mkn dgn tepung kuih pelita berserta ikan. Antra sajian tradisional org ganu. Tapi aku x berapa gemor le plak. x abeh pn sebungkus tu.


Lepas sakit pinggang aku pn dh ok, pg tu ke sabasun hypermarket nk cari susu n diapex xiyad. Tp singgah batu6 cari mandian utk sakit kuning anak buah kami. Pastu nk cari duku,xde pulop. Beli jambu je lah..haa..tuddiaa!! Pernah beli jambu pesen letak dlm plastik gini je..haaa?? Pernah? Aku beli rm2 dpt 8 ketul tu..2x ganda haa.xtau la mmg dia jual rega tu or sbb aku customer first. Masa aku singgah kedai tu mmg nmpk dia baru masukkan jambu2 tu dlm bekas jualan.

Gi sabasun, xjumpa pediasure nye susu. Xjual situ. So kena carik kt bandar. Sabasun Hypermarket ni ada kat Kuala Terengganu je. Rasanya tauke die melayu Islam. Alhamdulillah..barang2 dia leh tahan murah dlam ni. Tapi skang kena compete plak dengan Giant n Mydin. But aku nmpk still ada ramai yg ke sini. Skang dh ada 2 cawangan dah. Yang dekat ngn umah aku mertua aku ni Sabasun 2 lah.


Xiyad the Ultraman yang sedey. Hau Hau Hau!!

Kami ke Giant beli la Pediasure lepas berpikir2 punya lama kan. Mulanya nak amek yg murah je Dutch Lady. Then nekad try satu tin ni sudah. Pasni gemok ke idak lantak le..stick ngn Anmum je. Dh genetik aku comel kecik kacak, nak wat camne kan...Time nk kuar duit leh plak kad ATM aku kena telan..dem!!!! Tak sempat masuk password mujur. Dia dok nk wat pengesahan kad, hang gitu je. Arghh..ari ni nak try gi amek kat KT Maybank branch tu. Harapnya dapat lah. Kalu tak, kena wat kad baru. Tapi aku passbook holder, rasa kena ada buku akaun baru leh wat kad. Leceh la plak. Mana aku bawak. Duit ada 100 je ni buat bayar kopok lekor haaa

Cuti kali ni sebab seminggu aku bawak raket tenis. Dapat la kenalan baru yg ratanya 40-an. Geng2 jabatan perhutanan yg ada court tenis tepi pejabat diorang. Depa main tiap petang. AKu mintak izin la join. ALhamdulillah depa OK je. Tapi aku kena blasah. HAHAHAHA!! Cara main diorang lain..aku plak mmg jenis awal2 tak kenal ni segan2 nak main..pukul pun tak dapat nk full strength..huhu..tp bukan nak menang pun. Nak bersukan je..n dapat kenalan baru.

5 comments:

Kniedaz November 14, 2012 at 2:35 PM  

sedap tu makan jambu ngan asam tu..

Erina Asmawani November 14, 2012 at 10:05 PM  

Ok..bengkang lauk tu kalau bagi ke aku pun jenuh nak menghabihkannya. Pelik sebab ada ikan.

Memang nampak sedih ultraman tu. Huhuhu

Pocket November 15, 2012 at 4:20 AM  

tekejut tengok ultraman :D

bengkang lauk!
haa yang ni pocket tak pernah makan,
terasa macam tak leh makan la plak.
description kamu pun macam tak bessh jer..

kad kena telan masa diperantauan amatlah tak besh... masa ni besh kalau ada akaun lain wat spare...

zonaku November 15, 2012 at 9:58 AM  

erm... bengkang tu x penah tau pun. tp tgkkannya cam aku pun x leh mkn ni, kuah dia putih.

Masy November 16, 2012 at 7:59 AM  

bahulu mkn dengan tepung kuih pelita pastu ade ikan. so rasa dia manis2 masin. errrr...

xiyadddddd.. tak marah plak dia ko pakaikan mendalah tu eh haahhahaha

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP