Memuah Kalumpang Picnic feat. Xiyad's birthday pre-celebration

>> Tuesday, October 23, 2012

Salaaamu alaik~~

Minggu lepas, Sabtu, berkunjung jua tarik piknik Memuah di Kalumpang setelah dibicarakan bersama2 sampai beratus2 komen di FB. Sehari sebelum keberangkatan kami, memang sudah dikira2 yang kompem boleh pi hanya lah 3 pasangan sensasi masa kini yakni Aku + Cembam, Amer + Erina & Julia dan Keri + Masy. Dengan berbekalkan 2 baby comel, maka kami pun meneruskan agenda piknik kami ni.

Aku dh meseg n call kapten mlm sblum tu. Tapi bila call xdpt. Maybe tutup henpon, bateri kong, henpon ilang, busy ataupun meninggal. Jadi takpelah. Pagi tu aku tgok ada mesej malam tu Kapten balas tanya aku lalu LRT Sungai besi tak. Aku jawab ye and mmg masuk MRR2 la nak pick up dia kat situ. And aku start call Kapten dr time bersiap smpi la aku dh lepas Sungai Besi LRT tak berangkat pagi tu. Mungkin dia gi bersihkan surau dengan jiran2 and tinggal henpon. So takpelah.

Jumaat malam tu kebetulan ujan lebat, aku tak dapat pi main tenis, jadi tolong la Cembam kat dapur siapkan puding laici, basuh ayam, perap dan segala2 lah. Dalam kul 11 lebey kami naik tido. Cembam penat sbb petang tu dia masak utk perkhemahan skolah. Kira dia bertugas awal demi utk dapat dilepaskan sabtu  tu. Thanx Cembam!!

Memuah Kalumpang picnic
Time aku pegang ni aku terbayang Xiyad terlepas dr aku, jatuh bawah tu golek2 hanyut..scary~~~


So lepas lalu MRR2 yg sesak kereta, benti beli kuih sebab cembam rengek2 nak kueh, pastu tumpahkan teh ais plak dalam keta...sampai la kami kat Kalumpang. Bayaran masuk Rm10 utk dewasa dan RM5 untuk kanak2. Boleh bawak masuk keta utk punggah barang smpi ke gigi air. Then kuar balik utk parking. Parking limited skit la if u ask me.

Aku spot erina masa smpi, tapi berhati2 aku approach n nk panggil sbb lain benar belakang erina skang. Hahahahaha!!! Lepas dh punggah barang yg macam2 makanan ada. Aku terus masuk air. Takkan nak biar kan kapel Masy n Keri je bercanda kan...hahahaha!!

Memuah Kalumpang picnic

Pastu selang2 la bergambar. Aku pakai baju 10 tahun usia tu sbgi baju renang. Aku pes pakai baju ni masa gi Ulu Yam n rasa sangat best utk dibuat berendam. Sebab material dia panaskan badan n cepat kering. So nice..berkhidmat la utk aku 10 tahun lagi ye baju ku sayammm~~

Memuah Kalumpang picnic

Sang Ibu mesti la mementingkan anak dari kehendak berendam..So Erina n Cembam main ngn anak je sambil kadang2 ke gigi air celup2 kaki.

Memuah Kalumpang picnic
Pose Mangga dari Xiyad

Memuah Kalumpang picnic

Aku dok percik2 air camni, Xiyad sengih gitu2 je..hahaha. And time aku tengah sronok2 main air ni, aku dengar macam ada orang laung nama aku "ANULLLL ANULLL ANUUULLLL". Aku toleh blkg takde sapa. Then aku cakap kat cembam "sapa pulak panggil nama aku ni?". Then aku main air lagi...terdengar lagi. Time ni tak meremang la sebab tengah2 hari buta kan. Bunian mana plak salah timing outing ni?

Pastu Cembam cakap, "tu blkg batu tu?"..aku blur. "Amende blakang batu?". Pastu aku toleh ada makcik tepi tu mcm pandang n cakap dengan suatu entiti di balik batu tu. Pastu baru aku teringat macam ada masy belakang aku sebelum ni. So aku panjat batu tu sambil jerit "Masy~~~ Ko mintak tolong aku ke!!??"

Bila aku tengok belakang batu tu macam cuak kejap sebab Masy nye kaki macam tersepit batu..tapi upanya dia saja sepit. Ate kisahnya dia gi lepak kat tempat yg arus lalu bajet adventurous. Sekali deras sangat hampir dibawa arus. Dia takut terlanggar batu kapeee kalau biar je ikut arus, so dia sedaya upaya menyangkutkan kaki kat batu tu utk tak ditolak arus, sambil menjerit2 nama jejaka kacak Knight with a Shining armor dia. HAHAHAHAHAHA!!

So Aku pun tarik la dia dari tempat tu. Luka skit kaki aku nk selamatkan dugong perasan puteri bunian ni. Hahahahaha!! Oh, sori ek Cembam kena pegang tangan putri bunian ni tarik. Darurat. Tapi aku ingat la sblum aku slmt kan masy ni aku lompat dari batu smbil cakap "apabenda la ko wat menyusahkan diri tu saitan". HAHAHAHAHA!!

Memuah Kalumpang picnic

Lepas dah tarik upanya tak reti2 gak nk selamatkan diri. Dia terdampar lagi sekali kat batu. And bila tgok kamera upanya Cembam sempat Snap!!! AHAHAHAHAHA!! Nah gambar duyung jadian perasan puteri bunian utk tatapan uolsss~~~

Lepas pada tu mmg aku dok nyakat je la kata terngiang2 ada org panggil aku di kejauhan. HAHAHAHA!!

Memuah Kalumpang picnic

Then bila tengok arang yang kami bakar tu dh start berbara, apalagi..cargas la susun ayam utk dibakar. Disebabkan tempat bakar tu besar and fire starter dia bagi tu pun pestime aku nmpk n pakai. Macam lilin yg disalut minyak petrol. Sejukk je pegang. Masa aku nk start fire keri yg start dulu. Then aku tolong seraya mengambil sepotong fire starter tu and nk cucuh pada api. Masa tu keri ckp "eh, benda tu". Dia stop kat situ. demit!! Upanya dia sambar terus api ke seluruh bahagian. Jadi aku memang kebal la pegang api. HAHAHAHA!! 

Dasar cakap separuh betol si Keri ni..sama macam time kat penang langgau bumper tu.hahahaha

Memuah Kalumpang picnic

Alhamdulillah sepanjang picnic hero 2 orang ni tak meragam. Ok je main sama. Kadang Aqil gi amek botol susu Xiyad and minum susu Xiyad. Pastu diorg boleh swap botol plak..HAHAHAHA!! Klaka tol

Memuah Kalumpang picnic

Kitorang decide tunggu Amer sblum potong kek. So maybe tu salah satu sebab kek tu luak skit je. Kalau potong awal mebi keri dh boleh balun 1/4 ke kan. So bila amer sampai je, kami potong kek.

Memuah Kalumpang picnic

Memuah Kalumpang picnic

Alang2 lilin ada 5 batang, aku jadikan satu n bakar semua..haaa amek kau besau api..HAHAHAHAHA!!! Memang tak dapek la nak suh Xiyad tiup

Memuah Kalumpang picnic
Nampak beriya haa Xiyad dalam gambar ni potong kek. Yang lain punya gambar takde perasaan

Memuah Kalumpang picnic

Mekasih Auntie Wafa sebab sponsor kek Upin n Ipin yang besau 7 petala lapisan ni!!! Memang beruntung ada kawan2 precious camni, and ada makcik camni kan Xiyad~~~~ Kita tunggu anak auntie Wafa la ek...Mekasih Keri for the picture

Memuah Kalumpang picnic
Xiyad makan secubit je sebab Auntie Wafa takde~~~

Lepas makan kek kami sambung lagi berendam. Amer pun ikut berendam sama. Smpi la nak dekat kul 3, baru masing2 dh start packing. Pasangan Masy+Keri decided utk terus ke Shah Alam and Aku decided utk singgah umah Amer n Erina. So they all pun packing2. Nak tapaukan kek tak cukup bekas. So Erina simpan dulu lah separuh kek kat umah dia.

Memuah Kalumpang picnic

Group Photo. Cer teka aku ada berapa kepala. Ha...kira2..kepala aku, kepala lutut dua, kepala masy, kepala bebird...hahahahahaha!!!!!






Basikal tu adiah Erina n Amer kat Xiyad!! Thanks auntie, uncle!!! Xiyad try duduk atas beskal tu hari tu. Pastu ntah camne dia leh jatuh dari beskal. HAHAHAHA!! Baru naik pestime jatuh beskal dah. So lepas pada tu kat umah bila aku sua beskal tu dia undur2 and merangkak lari. Kalau aku duduk kan atas beskal dia cepat2 hulur tangan suh angkat dia..Fobia..hahaha!! Bagus2 maybe hikmahnya dah besar nanti dia tak merempit.

Kami tak terus balik. Ke kedai PAU Yik Mun yg pemes kat Tanjung Malim tu. Layan pau sambil tgok gerimis turun. Abeh gerimis, abeh makan pau, kami pun gerak umah Erina. Mekasih belanje pau dan Otak2 yee. Kat umah sendiri Aqil memang hepi je lah. Xiyad banyak2 toys Aqil tu dia amek penguin kecik je. Aku rasa pas ni try belikan mainan berunsurkan penguin lah. Hehehehe!!

Then kami masuk bilik tido petang sebelum maghrib, kepenatan while Xiyad dok wat hal sdri dalam blik tu. Mekasih Xiyad tak kacau mak ayah tido. Erina suh lepak makan dulu. So makan la nasi ayam erina dengan ayam bakar balance picnic yg masih berketul2 tu. Sedappp..Tapi Erina bagi portion nasi macam Amer..terkentut2 aku nk abehkan. HAHAHAHAHA!!!

So memang memuah la piknik!! Mekasih semua!! Mekasih Keri bawakan kek sampai kena bawak 60 je dari puchong tu, mekasih Masy utk coleslow, Erina utk arrange kan tempat n sume2, Amer utk hospitality...Mekasih Memuah!!!!

11 comments:

Masy October 23, 2012 at 11:05 AM  

haah lupe nk cakap sendiri kt cembam, sorilah tpaksa gak pegang tangan laki dia.. aterrr.. daripada aku hanyut dibawa arus, relalah aku pegang tgn laki dia. sori eh cembam.. mekasih la tamar jalis sbb dtg selamatkan walaupon bertubi2 digelakkannye aku yg tgh serius bergelut time tu. demmittttt hahahhahaha

olooooo xiyad nye muka xmo mkn sbb aunty wafa takde tu mmg terharulah.

mekasih semeeeeeeeeeeee

❀aRaBeLLa❀ October 23, 2012 at 11:10 AM  

Sambung gelak kuar air mata kat sini pulak...kahkahkah..

Drama Queen October 23, 2012 at 11:16 AM  

aku gelak sambil kuar air mata gk kat sini..bwahaha.. memang epik betul la entri ni. xiyad + aqil very live, mok + masy lagi la very lively ... hahahah... hahahahhaha..

bestnye... hmm.. aku bisik kat hati, tak pe la.. nx time join kalau ade kelapangan.. T___T

xoxo xiyad + aqil.

Erina Asmawani October 23, 2012 at 11:26 AM  

Muahahahaha! Ini adalah entry terbaik..sakit perut aku ketawa weh. Adoyaiii..Aqil pun terkejut tengok mama dia macam kena sawan. Hahhahahaa.

Dialog kena pulak tu ngan tiap gambau..baca 10 kali pun still ketawa. Best2!!

Ate, dah beranak,nampak kembang la dari belakang..lagipun masatu aku kan pakai baju mengandung. Nampaklah besau.Haahaha *deny*

Pau Yik Mun leee..Mun Yee paddiaaa..hohoo

Sesama..pasni ley repeat piknik lagi!!! Wehuuu!

HEMY October 23, 2012 at 11:29 AM  

masy : bwahahaha..tp siyes aku cuak weh masa mula2 jenguk ko ngn kaki tersepit tu...demmmm~~~

Iza : tuh le..last minit plak ko training la bagai. Kitorang tak cukup perut nk makan semua makanan..hahaha

Erina : dengan terbongkok2 nye..cuak aku nk tegur dari blakang..hahahahahaha

Drama Queen October 23, 2012 at 12:23 PM  

Haihhh.. <--- hampa siot. dah la aku duk umah sorang jadik kera sunyi. tu yg pegi tengok muvi. cis.. rugi betul. wuwuwu..kalau tak da geng da dgn xiyad n aqil. kita tengok je la air terojun tu.. sambil btau xiyad + aqil, aunty takut air. kehkehkeh

Pocket October 23, 2012 at 4:13 PM  

huuumang aih ayaq!!
tu mancing besh tu!
(Apa yang ada kita kira lain, manching dulu!)
muahahahah

HEMY October 23, 2012 at 4:22 PM  

ni taktik mancing dulu apa ada kira lain ni ikut donald trump ni..bagus bagus

zonaku October 23, 2012 at 7:58 PM  

adei.. skit perut aku gelak....


baru takat pic masy terdampar je pun.. kang aku komen lagi, nk bawak mem mkn jap...

hahahahahahahhaaaaa

Jard The Great October 23, 2012 at 8:09 PM  

kelakarnyaaaaaa!!! aku gelak paling kuat yg tang bunian tuuu..

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA~

zonaku October 24, 2012 at 11:17 PM  

dugong perasan puteri bunian katanya...... aku baca kali ketiga pun gelak keras perut lagi....


sian masy tau, siap pesan minta minyak panas lagi kat aku....

soalan moskel : pehal si amir pakai kain pelekat?

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP