Entri tertunggak - Raya 2012 Sabak Bernam

>> Friday, October 19, 2012

Hahaha!! Nak raya aji dah baru nak update kisah raya puasa kat Sabak Bernam. Takpe lah..Orang jawa kata better late than never. haaa~~~ Lagipun ni sume sebab entri Bali lah ni. Hahaha!! Pastu dengan masalah PC nye. NI PC aku idup plak ni tak tau le sampai bile.

Okeh. Raya tahun ni, raya ke 4 pagi baru balik dari Terengganu. Extend sehari. Cembam setuju je la..tapi dia kena ingat tahun depan pun raya 4 baru gerak dari Sabak. Ekekekeke. Pagi raya ke-5 tu ke umah jiran depan dulu.


Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Belakang tu umah jiran depan aku le. Ada iras muka cembam tak? Hehehe

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Nahdan dah persis upin ipin. Bukan main lagi senyum. Ate kalau black n white nye gambar ni dua je sebabnya. Samada mmg saja, atau over exposed. Hahahahaha!!!

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Aku pun tak berapa ingat sangat dah. Rasanya tak sume gambar ni aku amek. Adik bongsu aku tu amek gak sebab masa ni nak kuar beraya. Aku pun sibuk2 masukkan brang xiyad dalam keta.

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam



Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Pasni dapat adik dah nahdan..hehehehe...memang macam upin ipin si nahdan ni..ngn botak camtu

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Haa..ni baru upin ipin..dua orang botak..hehehehe. Bukan main sayang si Nahdan haa peluk Xiyad. Xiyad plak wat muka apa ntah tu..hahaha. Mcm orang tua plak..haha.

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Inilah kuarga raya 2012 kami. Adik laki aku Amsari dengan Kakak kami takde. Sorang masuk hutan jaga tanah air tumpah darah, sorang lagi kat ausie. Cer tgok Xiyad..hahahaha. comel je blur pandang lain

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Cam biasa, kuarga kami mana puas tgkp satu gambar je..kena byk2 pose okehhh.

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Walaupun pelbagai gaya mak buat, Xiyad tetap krik krik krik...hahahaha

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Tu bapak aku dengan adik ipar aku tu bukan menari tu ye..tu baru landing lompat nye timing tak match dengan waktu snap. Hahahaha!!!

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Then kami ke umah makcik kami kat Sungai Limau. Belah abah. Ni amek kat umah makcik kami tu lah.

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Mom with Xiyad

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

With my sisters. Gaya mc 5 ari la konon~~

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Nahdan and Xiyad with the gadgets. Xiyad tak minat sgt main gadget ke handphone ni. Tapi bila nmpk kawan main, dia mai nk join. Nahdan ni mmg khusyuk punya org layan phone. Tu bagi sebijik kat Xiyad gak tu.

Aidilfitri 2012, Sabak Bernam

Habis bersembang kat umah makcik ni, kami ke umah pakcik lagi sorang belah abah gak. Cik Faisah. Laki bini cikgu. Tapi Cik Faisah dh jadi pegawai PPD. Haa..kalau nak dapat posting dlm selangor ni, sini le nk konteknya.hehehehe. Tapi ada syarat. Kena la jadi pemuda umno or puteri umno gittew..hahahaha.

Kami dihidang mee goreng masa ke sini. Kenyang makan tengahari. Xiyad ngn Nahdan tido plak masa ni. Huhuhu. Time ni tak wat passport lagi. Kami ke Jabatan Pendaftaran sblum ke umah ni. Tapi tutup. So lepas abeh beraya umah Cik Faisah ni kami ke sana plak..Penuh!! Pastu siap 3 hari. Kami dh kat KL masa tu. Tak dapek ah. Nak balik Sabak plak amek lagi satu hal. Tak jadi wat kat kampung passport tu.


Petang tu kami beraya umah Wak Mahyuddin, abang abah. And rasanya tu je la raya. Dh raya ke lima kan masa tu. Tahun depan raya ke lima la kat umah ganu. Tapi Ganu raya ke-5 pn meriah sebab ada je yg buat umah terbuka. Hehehee

 

2 comments:

Kniedaz October 19, 2012 at 11:13 PM  

Wah...lima hari baru balik kampung...lama gak tu..keh keh....

Drama Queen October 21, 2012 at 1:52 AM  

amboih...kemain xiyad cool bebeh.. haha.. krik krik krik.

lambat nau ayah kamu upload gmbor raya ni xiyad..da nak raye aji da weh.. ahahah

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP