Benda terlalu rutin kadangkala buat kita benak

>> Monday, October 29, 2012

Assalamualaikum dan selamat pagi Isnin...

Haa..kalau rasa tengah blues, yellows or turqoise, meh layan pasal topik entri aku hari ni. Faham tak? Kalau faham, pernah tak berada dalam situasi ni? Hari2 kita punya aktiviti rutin yang kita buat setiap hari, setiap masa or even setiap minggu. Rutin ni sampaikan boleh buat body kita automatik buat apa yg sepatutnya walaupun otak tengah melayang kat padang layang2 selayang nu..haaa..

Sbgi contoh kalau korang pakai jam tangan..cuba bagitau jam korang jenis roman ke, huruf ke, diamond ke camne nombor2 dia..HAaa..jangan tipu, takyah tengok n betol tak jawapan korang? Yes, benda yg terlalu hari2 pun kadang hilang detailnye sebegitu saje.

Okeh ni citer pasal sengal petang semalam on the way balik dari Sabak. Ater citernya time tengah nak sampai Tol Sungai Besi yang depan bekas Hotel Mint tu. Tiap hari aku lalu jalan tu naik moto pergi keje okeh. So memang dah jadi rutin. Lepas nk sampai Shell Hotel Mint tu memang kalau kat lane kanan, aku akan terus swoop masuk ke kiri sebab nak masuk laluan motosikal. Tu la rutin aku hari-hari.

Tapi petang semalam ntah macam mana, bila nak masuk tol tu..aku tengah dengar hot fm, sorang pemanggil ni dia try jadi dejay sekejap utk mintak lagu dia..aku dok dengar "ok gak mamat ni.." n dok dengar, dengar..tiba2 bini aku jerit "Oiii nak ke mana?!!" Terus aku tersedar..upanya aku tengah drive masuk ke laluan motosikal!!! Dah 4 meter masuk!! Kepala hotak!! Punya la sebab terbiasa rutin nek moto balik kampung..HAHAHAHAHAHA!!! Mujur takde moto yg nk masuk kebetulannya. Mudah la aku nak reverse haaa...Thank You Cembam!!!


Kereta aku bukan sahaja ada alarm atau distance detector kat belah belakang..belah depan pun ada. Sebab Cembam selalu jadi detector. Kadang tu annoying sebab dia bunyik HOII AHHH!!! tak pasal2. Yelah ko passenger mmg rasa gitu kan. Yg drive je tau dia dah ready break kappeee...But aku mmg syukur lah dan mmg biar je dia terus jadi live detector aku sebab bila smpi part emergency camni, ternyata Cembam memang berguna!! HAHAHAHA!!!

Teringat gak rutin aku smpi apartment lama dulu. Moto amek kanan pas pak guard n masuk bawah apartment. Keta plak amek kiri..Kadang bila tgh alpa rutin tu terbalik. Tau2 keta aku dh nk masuk bawah apartment..hahahaha!! Tersedar kalu, gostan la balik. Hahahaha!!! Memang puiii betol la...

Okay..aku nak wat kije skek..Selamat keje isnin!!

2 comments:

MR Penyubiru October 29, 2012 at 1:02 AM  

seb baik aku tak pernah alami cam ko alami dan aku takyah tengok jam masa baca entry ni tapi aku tau jam aku jenis analog bernombor.hehe..

p/s : ada ke jam ada huruf ?

Pocket October 29, 2012 at 6:22 AM  

jam berhurup,
dia tulih...
'Satu... Dua... Tiga...'
heheh

pergh!! ko masuk dalam laluan motorsikal tu!
biar betul!!?
well gambar dah membuktikan,
tapi nampak cam ada keter lain masuk jgak jer tu...
once ada orang silap,
orang lain pun main ikut jgak lah yer :D

orang kedah panggil...
RALIT.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP