First day Bali - Hard Rock Cafe & Hotel, Kuta Beach, Krishna Souvenirs emporium

>> Friday, September 14, 2012

Bali - HRC

Tempat pertama kami lawat is Hard Rock Cafe and Hotel Bali yang terletak berhadapan dengan Kuta Beach yg pemes tu. Ate kuar-kuar je Avanza, sorang pun dh tak nampak batang idung ko tau tak. Tinggal la aku, Cembam and Xiyad terkontang kanting kat luar tu. Aku nk tanya Supir aku mana depa pi, ngn dia2 pun ilang. So aku amek je la dulu gambar area2 situ sebelum masuk ke hotel dia.

Bali - HRC

Hotel dia memang nice gile la. Nak masuk depa cek dulu ada bom ke tak bawah2 keta korang. Kalu jalan naik ke hotel, belah kanan tu sebenarnya leh nampak swimming pool hotel ni. Besau tu..macam taman tema air. Tapi takleh nmpk sangat sebab dilindung oleh pokok2 kat situ. Nak masuk tengok pun ada guard.

Bali - HRC

Aku ye ye try cari supir yg murah nak janji ditepati RM300 je gi Bali utk Bella, sekali Bella beli baju rega 250.000 kau!! Ratus2 ribu tu.. Erra Fazira pun tak mampu tau. Ahhahahaha!!! Tapi dh memang dia aim baju HRC tu kan. Bella n Jard la yang beli t-shirt kat sini. Aku mampu posing je ngan rompers rega RM80 tu. Sory Xiyad..huhu

Bali - HRC

Then aku turun balik bwah konon nak amek gambar pantai tapi panas ya rabbi weh..Sian kat Xiyad. Nak tinggalkan ngn Cembam masa tu aku yg carry Xiyad kan. So aku snap je mana yg buleh. Oh takde sini..sila ke blog efendism aku utk gambar lebih lengkap ye..hehehehe.

Time ni la tunggu punya tunggu bila sume dh ada, supir plak takde. Cargas aku naik hotel balik cari takde plak tu. Turun bawah depa dh tunggu kat Avanza..Deymmm..Then sebab panas sahngatt masa tu, plan terbaik adalah gi Krishna nye souvenir shop!! So kami terus cargas ke sana. Memang pilihan yg tepat. Beraircond kau..sedap nya pilih baju sejam lebih kat situ sebelum gi makan tengahari plak.

Nak tgok gambar lebih lanjut..sila la ke blog efendism aku!!! Kena divert sebab more to travel posts. Jadi aku meriah kan blog travel aku tu la ye...

5 comments:

Jard The Great September 14, 2012 at 10:58 AM  

penat la nk komen dua2 blog. haha

❀aRaBeLLa❀ September 14, 2012 at 11:03 AM  

kahkahkah..aku mmg aim tu jah nak beli kat sana..puas hati aku..ahahah

Masy September 14, 2012 at 12:25 PM  

tp panas terik ni la yg buat pic2 jadi lawa kan. cumanya mengenangkan panas dia je mmg x menahan hehehe

HEMY September 14, 2012 at 2:21 PM  

alaa bukan sll komen dua blog jard..sllunya tak mai terus..hahahaha.layankan je

bella, takpe la weh..demi koleksi orang kata

masy, haah..panas terik ni kalau ko letak spek itam ko depan kamera..cunnn.xpenah try?

Erina Asmawani September 17, 2012 at 2:02 AM  

Nicee! Behave je Xiyad sepanjang trip kan..good boy!

Uuu..romper! Teringin nak belikan Aqil 1 tshirt HRC, tapi beli yg gred A jela. Hohoho

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP